Ето и резюмето плюс финал на тестовия балконски гроу, който дори не бях планирал.
Понеже имах неизразходвана почва, отворени големи разфасофки на течни торове, както и три семки Black Sugar, които нямах големи мераци да ги гледам, ама пък не исках да ги хвърлям, ми дойде идеята да направя малък балконски гроу в малки саксии. Инвестицията ми откъм почва и препарати я пиша нулева, защото така или иначе нямаше да се използват по-голямата част от материалите. Семките също ги пиша нула инвестиция.

Единствено тока за балконския гроу (Да, знам колко нелепо звучи, смея се докато го пиша това

) както и препаратите Нийм Азал за 23 лева и Лактофол Старт, който беше от порядъка на 3-4 лева. Токът не съм го смятал подробно с климатика, но със сигурност не е нещо фрапантно повече от 30-35 лева за целия гроу. А бе да го сложим 60-на лева инвестиця. На 31 май поникнаха и трите рожби в кофички от кисело мляко, само на лампа в стаята, без бокс и друга техника. 12 дни живяха под найлонови пликове и стартираха доста добре, бих казал съпоставимо с развитието когато са в палатка. На 12-ия ден ги пресадих в саксийките, които са около 4-5 литра, може би? В крайна сметка те си останаха финални. На ден 22 се падаше 21 юни - реших че е подходящия момент вече да изнеса стелт рожбите на балкона. Пълен абсурд! Веднага се издължиха зверски. На ден 33 топирах и трите моми, като от върховете взех 4 клонинга, едното го клонирах на два етажа, като 3 от тях се вкорениха успешно. На момите навън се развиваха добре, ама си растяха мега мощно. За щастие след топирането вече нямаше такова зверско издължаване и направиха доста разклонения. Да, ама виждах как вегетацията тече много бавно и дори вече на 7 август, което се падаха 68 дни от поникване и 47 дни от изкарването на балкона, нямаше никакви признаци на цъфтеж, а вече бях изчерпал всичкия арсенал от стелт инсталации на балкона и бях принуден да ги прибера, защото вече стана опсано. Просто никога не съм гледал outdoor дневници, или поне не детайлно, та изобщо не съобразих кога трябва да ги изкарам на балкона.

На 7 август слгобих палатката и оборудването и сложих там трите майки с трите клонинга. За жалост на балгона се заразиха с вредители. Купих си Нийм Азал и започнах интензивни сесии в банята с пулвелизатор, но прецених че трябва да жертвам единия клонинг, който беше най-заразен. Изпитвах агония да го гледам няколко седмици как се бори за живот на балкона, с надежда все пак да оцелее и да завърши някак жезнения си цикъл. Него също го пръсках с Нийм Азал. Е, не успя. Грозна картинка беше. Поне за пръв път видях от първо лице какво може да причинят вредителите - какъв по-сериозен начин отсега нататък вече човек да препдриема изключително сериозни мерки за хигиената. Горчив, но в същото време изключително ценен урок. Както и да е, само няколко дни след пускане на момите на 12/12 режим вече бяхме в цъфтеж, времето от 21 юни до 8 август си е бил един естествен предцъфтеж, в което според мен е и чара на този гроу.

В палатката вече всичко ясно. яко торене, като Bio Boost също не го смятам в инвестиция, защото така или инче беше предвиден за основния гроу, също така е 1 литър бутилка и почти не съм свалил нивото. Та днес дойде момента да теглим чертата.
Клонингите са ми първите компактни растения- ако следите дневниците ми знаете как ги издължавам всеки път.

Единия го направих в супер извратена форма защото имаше място, пък така или иначе ми беше интересно какво ще стане.

Главичките им се много твърди и плътни, не очаквах да са с толкова добра плътност.
Майките са ми най-дългите ракети, които съм правил досега. Каква ирония - точно на най-майтапчийския ми гору.

В тези малки сакийки и с тази балконна вегитация, също с нула добавки освен base храни, Cal-Mag и едва няколко поливки с меласа още докато бяха на балкона. Най-дългата глава излезе 8.3 грама, айде около 7 ще е без клоните.
А сега да теглим чертата:
Клонинг 1 даде 9.4 грама
Клонинг 2 даде 8.4 грама
Трите майки общо дадоха 62.5 грама. Не съм ги разделял, все е Black Sugar, ама да кажем грубо по малко над 20 грама на цвете. Общо ги пиша 80 грама.
Да, определено с 60 лева трудно ще си купиш 80 грама ганджа отнякъде, камо ли пък огранична, която си убеден, че не е пръскана с отрови. Ако го погледна от тази гледна точка този гроу, според мен си заслужава.

Дали си заслужава да правим нещо такова - абсолютно не. Забавно ли ми беше - много! Натрупах ли опит - да, най-малкото за пръв път клонирах. Както и за пръв път видях как пред очите ми умира растение. Този гроу ми даде много позитивни емоции, дори за момент не съм го вземал насериозно и едва ли не направих всичко просто за да се занимавам с нещо, което ми е интересно, без да имам никакви очаквания. Опитът с клонирането за мен е най-ценното, което този гроу ми даде. Също така никъде не съм виждал точно такъв дневник. Та надявам се да ви е било интересен този гроу.

Съвсем скоро започвам основния гроу. Живи и здрави!