Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Отглеждане На Закрито 2022 / Indoor Season 2022 (Обща тема)

Заключено
Семена марихуана
DeutschBuds
Градинар
Градинар
Has thanked: 298 times
Been thanked: 512 times

Afghani Kush написа: 28 Авг 2022, 10:42 Здравейте колеги ,
Влизам и аз вече в индор системата , писна ми от тези аутдори много неблагодарна работа , след като тази година за пореден път се объркаха нещата реших и аз да си взема full grow kit . Спрял съм се на mars hydro
(MARS HYDRO TS 600 LED GROW LIGHT + 2'X2'(60X60CM) INDOOR COMPLETE GROW TENT KITS) -който с доставката и отстъпката Grysti (за което благодаря на форума) излиза 356 евро . Обаче си харесах още един full grow kit на Spider farmer(SF1000 LED Grow Light +70x70x160cm Grow Tent Kits Carbon Filter Inline Fan) който е намален сега на 300 евро с безплатна доставка . Гледам тези спайдър фермер са конкурентни на марс хидро . Това ми е въпроса дали си струва да спестя 50 евро като си взема кита на спайдър или да си заложа на марса ? И можете ли да ми препоръчате някакъв обдухващ вентилатор не знам и какви обори трябва да е ?
Като цяло ми трябва за 2 автомата читави да си отгледам писна ми с това мишкуване и притеснения в аутдора от 2015 следя форума и гледам аутдор всяка година, за тези 7 години имам точно 2 успешни грола и то първите два :D
Ако взимаш на МарсХидро ти препоръчвам да вземеш по - големия сет 80х80 и лампа тс1000.Иначе след първия гроу ще ти се стори малък и лампата слаба.
Аватар
Afghani Kush
Градинар
Градинар
Has thanked: 33 times
Been thanked: 6 times

Благодаря DeutschBuds , но за сега това ще е защото съм ограничен финансово .
Само може ли да кажете горе долу какъв трябва да е обдухващия вентилатор в смисъл трябва ли да е същите обороти като на изкарващия вентилатор демек фабричния си от кита нещо от сорта на 3 хилидя оборота нещо такова .
Принципно по натам ще си взема още един вентилатор с филтър на марсо който да вкарва чист въздух но като за начало ще съм благодарен да предложите някакъв обдухващ вентилатор че на марсо вента с филтъра е само 200евро с доставката и нямам са такива .
И другия ми въпрос който ме гложди е трябва ли да дезинфекцирам бокса от вътре преди да започна , нищо че е нов , просто по тия складове седят нещата и не знам или твърде много се филмирам . :D
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2118 times
Been thanked: 3740 times

Здравейте колеги, ето как изглеждат цветята в началото на 5-та седмица 12/12. Предната седмица им давах допълнително от Complete Organix, по около 150 грама на саксия. Давам им от течните торове на Bio Canna на всяка поливка, както и Cal-Mag на Bio Bizz. Вчера им направих едно почистване от по големите листа и най - малките разклонения.
1.jpg
2.jpg
3.jpg
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8083 times
Been thanked: 5477 times

Afghani Kush написа: 28 Авг 2022, 16:17 Благодаря DeutschBuds , но за сега това ще е защото съм ограничен финансово .
Само може ли да кажете горе долу какъв трябва да е обдухващия вентилатор в смисъл трябва ли да е същите обороти като на изкарващия вентилатор демек фабричния си от кита нещо от сорта на 3 хилидя оборота нещо такова .
Принципно по натам ще си взема още един вентилатор с филтър на марсо който да вкарва чист въздух но като за начало ще съм благодарен да предложите някакъв обдухващ вентилатор че на марсо вента с филтъра е само 200евро с доставката и нямам са такива .
И другия ми въпрос който ме гложди е трябва ли да дезинфекцирам бокса от вътре преди да започна , нищо че е нов , просто по тия складове седят нещата и не знам или твърде много се филмирам . :D
Да, дезинфекцирай, също и саксии и неща, които ще са вътре доколкото може да са изчистени. Винаги дезинфекцирай и почиства редовно, много е важно. Също ако съм аз ще взема Спайдър фармъра в този случай, иначе тук си предпочитаме марса, но от този избор бих се спряла на второто. Просто ТС600 им е стара и не е кой знае какво, не се намаля......
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2118 times
Been thanked: 3740 times

Mukito1324 написа: 25 Авг 2022, 17:42 Преторил съм ги тези 2те нали?
Трябва да дадеш малко повече инфо, какво с кога и колко храниш. Каква саксия и почва ползваш. Какво ти е осветлението и най важното температура и влага. На мен ми се струва, че ги пържиш с много висока темепература.
Аватар
MasterBlaster
Градинар
Градинар
Has thanked: 534 times
Been thanked: 1030 times

Здравейте! Вече станаха 26 дни откакто ги вкарах от балкона в палатката. Предстоеше ми планирана почивка миналата седмица и ми беше ясно, че ще трябва да ги оставя за 4 вечери без поливка в малките саксийки. Това беше и основната причина да оставя повече големи листа с идеята листата "да спасят" растенията от смърт. Оставих климатика на 24 градуса и сложих овлажниля на таймер, за поддържа по-висока влажност, като разбира се съвсем бавно и много интензивно полях всички точно преди да тръгна. За жалост още втория ден овлажнителят нещо запецна от котления камък във водата и за жалост спря. Все пак като се върнах, всички моми все още клетаха. Разбира се бяха брутално увиснали от суша, което го очаквах. Все пак си мисля, че идеята да жертвам листата в името на това еднократно да изкарат такава зверска суша проработи. Почти всички големи листа очаквано се изядоха. За награда след като се прибрах освен BioBizz Cal-Mag и Canna Bio Flores, вече ги засилих и с Bio Boost. Като гледам предишния си дневник с Black Sugar растенията, вече ми се струват еквивалент на края на пета или началото на шеста седмица. Снощи за трети път ги напръсках с Нийм Азал и мисля повече да не ги пръскам - оставам с впечатлението, че овладях проблема с вредителите. Този гроу беше съвсем импровизиран и с идеята да е балконен експеримент, но така се получи. че ще изкара доволно количество Black Sugar спрямо плановете, които имах. В интерес на истината много ми хареса идеята за малки саксии и много растения, със сигурност бих пробвал 4х4 саксии този размер в тази палатка, но само при условие, че имах втора палатка за клонинги.
foto_no_exif.jpg
foto_no_exif (1).jpg
foto_no_exif (2).jpg
Gugi
Градинар
Градинар
Has thanked: 165 times
Been thanked: 203 times

MasterBlaster написа: 01 Сеп 2022, 19:23 Здравейте! Вече станаха 26 дни откакто ги вкарах от балкона в палатката. Предстоеше ми планирана почивка миналата седмица и ми беше ясно, че ще трябва да ги оставя за 4 вечери без поливка в малките саксийки. Това беше и основната причина да оставя повече големи листа с идеята листата "да спасят" растенията от смърт. Оставих климатика на 24 градуса и сложих овлажниля на таймер, за поддържа по-висока влажност, като разбира се съвсем бавно и много интензивно полях всички точно преди да тръгна. За жалост още втория ден овлажнителят нещо запецна от котления камък във водата и за жалост спря. Все пак като се върнах, всички моми все още клетаха. Разбира се бяха брутално увиснали от суша, което го очаквах. Все пак си мисля, че идеята да жертвам листата в името на това еднократно да изкарат такава зверска суша проработи. Почти всички големи листа очаквано се изядоха. За награда след като се прибрах освен BioBizz Cal-Mag и Canna Bio Flores, вече ги засилих и с Bio Boost. Като гледам предишния си дневник с Black Sugar растенията, вече ми се струват еквивалент на края на пета или началото на шеста седмица. Снощи за трети път ги напръсках с Нийм Азал и мисля повече да не ги пръскам - оставам с впечатлението, че овладях проблема с вредителите. Този гроу беше съвсем импровизиран и с идеята да е балконен експеримент, но така се получи. че ще изкара доволно количество Black Sugar спрямо плановете, които имах. В интерес на истината много ми хареса идеята за малки саксии и много растения, със сигурност бих пробвал 4х4 саксии този размер в тази палатка, но само при условие, че имах втора палатка за клонинги.
foto_no_exif.jpg
foto_no_exif (1).jpg
foto_no_exif (2).jpg
Водата се изпарява през листата , когато са повече изпаряват повече и пият повече :) , примерно когато се направи defoliation - растенията почват да пият по-малко вода . При органиката индор колкото по-голяма саксия ползваш е по-добре , това с много малки саксий е похват при хидрото , ако искаш много но малки растения по-добре сложи една голяма обща саксия с колкото се може повече почва . Малката саксия ограничава растението и не му позволява да се развие пълния потенциал ,освен това когато растението достигне стените и напълни саксията това му дава сигнал че няма на къде повече и да се ориентира за цъфтеж , това кара растението и по-бързо да навлезе в цъфтеш което ограничава стреча от там и добива , отделно като ги обърнеш 12/12 растението удвоява или отроява размера си отгоре но това се случва и с корена , но ако има място на къде от там идват много от проблемите. Храната също свършва по-бързо в малака саксия . И не на последно място , можеш да си направиш напоителна система за около 25лв която да полее вместо теб , големите сакисии позволяват и по-рядко поливане , което не изисква да си всеки ден там.
Аватар
BuTaMuH
Градинар
Градинар
Has thanked: 1512 times
Been thanked: 860 times

Afghani Kush написа: 28 Авг 2022, 10:42 Здравейте колеги ,
Влизам и аз вече в индор системата , писна ми от тези аутдори много неблагодарна работа , след като тази година за пореден път се объркаха нещата реших и аз да си взема full grow kit . Спрял съм се на mars hydro
(MARS HYDRO TS 600 LED GROW LIGHT + 2'X2'(60X60CM) INDOOR COMPLETE GROW TENT KITS) -който с доставката и отстъпката Grysti (за което благодаря на форума) излиза 356 евро . Обаче си харесах още един full grow kit на Spider farmer(SF1000 LED Grow Light +70x70x160cm Grow Tent Kits Carbon Filter Inline Fan) който е намален сега на 300 евро с безплатна доставка . Гледам тези спайдър фермер са конкурентни на марс хидро . Това ми е въпроса дали си струва да спестя 50 евро като си взема кита на спайдър или да си заложа на марса ? И можете ли да ми препоръчате някакъв обдухващ вентилатор не знам и какви обори трябва да е ?
Като цяло ми трябва за 2 автомата читави да си отгледам писна ми с това мишкуване и притеснения в аутдора от 2015 следя форума и гледам аутдор всяка година, за тези 7 години имам точно 2 успешни грола и то първите два :D
Колега купи си целия комплект на Марсхидро...аз също се колебаех в началото но според мен марса са по добри.
Аватар
iKAR
Градинар
Градинар
Has thanked: 661 times
Been thanked: 925 times

+1 за Марс Хидро! Спайдъра може да е с една идея по-добри диоди, но едва ли непрофесионален гледач ще усети разликата. Съпорта им е адски добър, на мен ми дойде леко прецакан вентилатор, нещо тракаше на ниските скорости, писах им и им изпратих клипче и хората без хън мън безвъзмездно ми изпратиха нов вентилатор в рамките на седмица. Не поискаха даже да им върна стария, остана си за мен и сега дефакто имам 2 вентилатора марс, като единия просто притраква на по-ниска скорост (и то не винаги), а новият няма никакви проблеми. Марс Хидро са супер компания с много добри продукти за цената си! Спайдъра не знам дали някой е тествал как е с доставките, къстъмър съпорта и прочее, но си е и една идея по-скъп! С Марса ще си доволен със сигурност! И да, няма смисъл да се взимат поотделно някакви неща, комплекта е чудесен и тъй като си е комплект няма да мислиш за съвместимост, побира ли се филтъра в палатката и някакви такива, всичко лепва точно, и за 20 минути сглабяне имаш готов напълно оборудван бокс :)
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8083 times
Been thanked: 5477 times

Gugi написа: 02 Сеп 2022, 11:59
MasterBlaster написа: 01 Сеп 2022, 19:23 Здравейте! Вече станаха 26 дни откакто ги вкарах от балкона в палатката. Предстоеше ми планирана почивка миналата седмица и ми беше ясно, че ще трябва да ги оставя за 4 вечери без поливка в малките саксийки. Това беше и основната причина да оставя повече големи листа с идеята листата "да спасят" растенията от смърт. Оставих климатика на 24 градуса и сложих овлажниля на таймер, за поддържа по-висока влажност, като разбира се съвсем бавно и много интензивно полях всички точно преди да тръгна. За жалост още втория ден овлажнителят нещо запецна от котления камък във водата и за жалост спря. Все пак като се върнах, всички моми все още клетаха. Разбира се бяха брутално увиснали от суша, което го очаквах. Все пак си мисля, че идеята да жертвам листата в името на това еднократно да изкарат такава зверска суша проработи. Почти всички големи листа очаквано се изядоха. За награда след като се прибрах освен BioBizz Cal-Mag и Canna Bio Flores, вече ги засилих и с Bio Boost. Като гледам предишния си дневник с Black Sugar растенията, вече ми се струват еквивалент на края на пета или началото на шеста седмица. Снощи за трети път ги напръсках с Нийм Азал и мисля повече да не ги пръскам - оставам с впечатлението, че овладях проблема с вредителите. Този гроу беше съвсем импровизиран и с идеята да е балконен експеримент, но така се получи. че ще изкара доволно количество Black Sugar спрямо плановете, които имах. В интерес на истината много ми хареса идеята за малки саксии и много растения, със сигурност бих пробвал 4х4 саксии този размер в тази палатка, но само при условие, че имах втора палатка за клонинги.
foto_no_exif.jpg
foto_no_exif (1).jpg
foto_no_exif (2).jpg
Водата се изпарява през листата , когато са повече изпаряват повече и пият повече :) , примерно когато се направи defoliation - растенията почват да пият по-малко вода . При органиката индор колкото по-голяма саксия ползваш е по-добре , това с много малки саксий е похват при хидрото , ако искаш много но малки растения по-добре сложи една голяма обща саксия с колкото се може повече почва . Малката саксия ограничава растението и не му позволява да се развие пълния потенциал ,освен това когато растението достигне стените и напълни саксията това му дава сигнал че няма на къде повече и да се ориентира за цъфтеж , това кара растението и по-бързо да навлезе в цъфтеш което ограничава стреча от там и добива , отделно като ги обърнеш 12/12 растението удвоява или отроява размера си отгоре но това се случва и с корена , но ако има място на къде от там идват много от проблемите. Храната също свършва по-бързо в малака саксия . И не на последно място , можеш да си направиш напоителна система за около 25лв която да полее вместо теб , големите сакисии позволяват и по-рядко поливане , което не изисква да си всеки ден там.
Да, мисля, че тези неща са много правилни, които си споделил. 👍
Заключено

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”