Да и аз имам нещо като дупки леко по сухо стои петно по стеблото.И аз се чудих дали е от ларва.. ще видим какво ще излезеGGc,NeaR написа: ↑07 Авг 2022, 01:31Аз забелязах ,че на места по стеблото имам малки дупки,там предполагам ,че пеперудата е снесла яйце и тая гад сега се развива ,затова мисля да ги почвам,за да ги уморя веднага,не знам на твоя препарат колко му дават карантинен период, но ,ако е по-дълъг не мисля,че нещо ще им се отрази на растенията. Според мен ги напръскаи превантивно.Kapachuna написа: ↑07 Авг 2022, 00:29До колкото успях да се информирам са вид Flea Beetles и се хранят с листа и сокове от растението.. Зимата са в почвата,както и там снасят и малките се хранят с корените о полезните гъби в почвата няколко седмици.. Ако е голямо растението казват, че се възстановява бързо и не може толкова бързо да го унищожат но за малките растения може да са пагубни за кратък период от време... Поръчах Нийм за бубите и Рапакс за гъсеницитеGGc,NeaR написа: ↑06 Авг 2022, 20:44
Не знам какви са тези буболечки,за първи път ги виждам,но за гъсениците тази година съм си взел Bactoil SC - Bacillus Thuringiensis 200мл,не мога да кажа мнение ,защото за първи път ще го пръскам. Гъсениците са проблем ,не само ,че прояждат стеблото и изсъхват хубави цветчета ,но и като наранят растението сивото гниене автоматично тръгва при първия дъжд или по висока влага, за това ще го комбинирам с препарат против Botrytis и него за първи път ще пробвам казва се Fungi Boom. Миналата година пръсках с Bud Rot Stop на фирмата Guard`n Aid и не съм доволен. Почвам ги от рано ,превантивно ,сега са в предцуфтеж и от другата седмица пръсканията почват,през 10 дена и се надявам на по малко дъждове септември месец и да ме защитят препаратите тази година.от сега ли мога да започна с Рапакс или като има вече глави ?
Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Отглеждане На Открито 2022 / Outdoor Season 2022 (Обща тема)
-
Kapachuna
- Градинар

- Has thanked: 42 times
- Been thanked: 17 times
Здравейте група, тази година съм новак в отглеждането на феминизирани семки с цел изваждане на CBD масло(олио). Засяти на 20 май изкарани отвън на 23 юни месец по-късно им отрязах върховете и ги оставих на 6 разклонения. Сега трябва да направя една санитарна сеч с цел по-добро проверение и по-добра реколта, но всеки ми дава различни съвети относно това което трябва да отрежат отдолу и тук ви моля за помощ. Според вас трябва ли да ги оставя на по-малко разклонения 4/5, или трябва да режа вътрешните по-слаби разклонения, ще има ли някаква вреда рязането върху растението или обратно ще му повлияе добре. Имам още един въпрос кога е по-добре да се извърши подрязването по време на цъфтеж или преди това. Ще прикача няколко снимки за да онагледява написаното. Благодаря предварително!
-
Mezzazine
- Градинар

- Has thanked: 451 times
- Been thanked: 576 times
Някой са в цъфтеж вече....тях не ги режи по добре.... другите големи листа ...да влиза въздух...и долу най дребните разклонения..да не се хаби енергия...да отива към по едрото нагоре....виж клипове има....
-
Inna
- Marijuana Mom

- Has thanked: 8083 times
- Been thanked: 5477 times
Може и просто да се е опрашило.Sofia Cannabis написа: ↑01 Авг 2022, 17:50Показало е че е херми, Ако не го махнеш ще имаш семки във всички растение. В зависимост колко е херми може целите глави да са ти само семки, или да имаш много малко ако не прави мъжки топки постоянно.Kapachuna написа: ↑31 Юли 2022, 20:50 Здравейте днес ходих да видя как стоят нещата и забелязах на едно от цветята от seedmafia 6,7 семчици на различки клонки но иначе си е показало и е женско... херми ли ще е това и може ли да го оставя че е едно от най големитесемките съм ги махнал и ще го следя но какво ще препоръчате вие ? Може ли да опраши другите и има ли надежда за него ? Благодаря
И в двата случая си е прецакана ситуация, но в единият може да стане доста зле.
- GGc,NeaR
- Градинар

- Has thanked: 66 times
- Been thanked: 83 times
Здравей, много красива градинка,но ми стана любопитно как ги гледаш така ,без да се криеш,нямаш ли проблеми с хората и властите?She123 написа: ↑11 Авг 2022, 19:37 Здравейте група, тази година съм новак в отглеждането на феминизирани семки с цел изваждане на CBD масло(олио). Засяти на 20 май изкарани отвън на 23 юни месец по-късно им отрязах върховете и ги оставих на 6 разклонения. Сега трябва да направя една санитарна сеч с цел по-добро проверение и по-добра реколта, но всеки ми дава различни съвети относно това което трябва да отрежат отдолу и тук ви моля за помощ. Според вас трябва ли да ги оставя на по-малко разклонения 4/5, или трябва да режа вътрешните по-слаби разклонения, ще има ли някаква вреда рязането върху растението или обратно ще му повлияе добре. Имам още един въпрос кога е по-добре да се извърши подрязването по време на цъфтеж или преди това. Ще прикача няколко снимки за да онагледява написаното. Благодаря предварително!
-
Млад фермер
- Нов Градинар

- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 13 times
-
Inna
- Marijuana Mom

Да не те излъжа, но мисля, че това не е лошо. Прилича ми на едно, което съм виждала в двора ми и като че ли ядеше листни въшки и подобни, не листа. Оставя ли някакви поражения?
-
TheBone
Здравейте на всички! Тази година аз и мой приятел решихме да отглеждаме растения! Може ли да ни дадете съвет къде би било по-добре да се отглежда( на открито или на закрито)? Кого трябва да се посади растението, какво ни трябва и т.н. Ще съм ви много благодарен 
-
Goshkata1997
- Градинар

- Has thanked: 30 times
- Been thanked: 139 times
Привет! Дамите ми в гората са започнали цъфтеж преди около две седмици. Храня ги веднъж на 2 седмици с Бат гуано блоом на прах. Скоро идва ловния сезон и се притеснявам.. мисля да като цъфнат живот и здраве и са готови, което сигурно ще е чак октомври да им режа върховете в един чувал и да си ги прекарам за сушене, какво ще кажете ? А този сорт Монстер Ева от сиидсман все още няма никаква миризма а са по два метра. Доста странно.. помагайте с идеи банда, скоро ще кача снимки, успех желая на всички !-
Inna
- Marijuana Mom

Сега вече е късно за навън, слагат се април, май някъде.... Така че индор можете да започнете. Определете си къде и с какво пространство ще разполагате,което после да се обзаведе/освети подходящо. Удобни са готовите палатки и комплекти с всичко основно в тях(като аз бих предпочела една за растеж по малка и една за цъфтеж по голяма, да са отделни двете). Може да прегледате тук от Марс хидро банера или на други фирми. Може и в цяла стая/ъгъл от стая, но аз нямам опит с големи пространства....
.png)