Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Сушене..

Всичко останало
Семена марихуана
Goshkata1997
Градинар
Градинар
Has thanked: 30 times
Been thanked: 139 times

Здравейте, миналата година си съсипах всичката реколта.. много я пресуших. 2кг станаха на барут.. 7-8 дни бях увисил целите цветя, после започнах да ги чистя и го сложих изчистените глави в едни кашони уж да поемат влага ако в останала .. и накрая станаха главите сухи на барут.. та сега ми дадоха идея да си купя бидон примерно 50 литра и в него да одрежа само цветовете и да ги хвърлям в бидона, или как по точно става.. много ще се радвам да помогнете със сушенето, кажете лесен и сигурен начин..
Аватар
WDScorpio
СЕО
Has thanked: 84 times
Been thanked: 1913 times

Здравей, започнал си добре 7-8 дни е относително средно време за сушене, но обикновено е между 7 и 14 дни в зависимост от влагата на въздуха, и колко е проветриво помещението. Конкретно при теб кашона е бил проблема, защото е трябвало да бъдат в затворен съд не от хартия... Препоръчвам ти да си вземеш има един малки бидончета за туршия по 3-5л, те се затварят херметически. Отварят се на 24ч за по 10-15 минути, като се вадят от бидона. Хубаво е да си сложиш влагомер, за да имаш реална представа каква е влагата в съдът, за да не ги пресушиш. Когато влагата достигне 55-65% RH се спира с отваряне на бурканите и тогава започва кюринга. Кюринга продължава между две седмици и един месец. Много е важно да не натъпкваш бурканите, защото това ще попречи на хубавото разпределение на влагата. Когато кюринга приключи е хубаво да си отделиш Х количество за консумация в по-малък буркан, за да се избегне честото отваряне на бидоните и загубата на влага. Ако пресушиш главите, можеш да си купиш Boveda, за да ги рехидратираш.

ПП 50л бидон НЕ е добра идея! Това е огромен съд и няма да позволи правилното и равномерното сушене.
ПП2 Това което съм изписал горе е правилният начин за сушене. Да, може да има и други, като всеки може да си прави собствени интерпретации, но се търси един резултат - Бавно и равномерно, студено сушене до достигане на оптимална влага. Ако ги изсушиш твърде бързо при по-висока температура, ще изгубиш от качествата на канабиса - аромат и вукс.

Пример за влагомер https://www.technopolis.bg/bg/Termometr ... 6/p/836155
Goshkata1997
Градинар
Градинар
Has thanked: 30 times
Been thanked: 139 times

Значи принципно ги суша в една тераса на отворен прозорец и е тъмно .. ще направя така, понеже не мога да прекарам целите моми с колата ще им отрежа цветовете, ще ги овися самите цветове на простор около 10 дни. После вече започвам да ги чистя и прибирам по бидончета по 5 литра. След това отварям бидончета веднъж на 24 часа и разбърквам главите вътре, които съм сложил без да натискам със сила. Така ли? Благодаря много !
Публикувай отговор