Да всичко е speedy chile харесва ми сорта харесах си и фенотип защото от 6 семки на предишния грол имаше 2 растения който правеха големи и кухи глави 2 растения който правеха нормални глави и 2 който правеха мега стегнати и плътни глави. На сила на напушване всичко е еднакво, но на вид не и почнах да си режа клончета от 1 растение захванати са и на следващия гроу ще са само от плътните...
Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Джунглата на Икар
- BG Sun_Rise
- Градинар

- Has thanked: 103 times
- Been thanked: 352 times
-
SmokeMachine
- Градинар

- Has thanked: 583 times
- Been thanked: 347 times
Колега моля те да ми пратиш схемата на Био кана по която се водиш ти да я погледна. Благодаря предварителноiKAR написа: ↑25 Фев 2022, 13:22 Ето ги, ден 20. Не съм спирал да ги храня стабилно. Не меря нищо на разтвора, просто давам максимални дози от всичко, мисля че Бууста им помага много. Не съм сигурен за реда в който трябва да смесвам (конкретно ензимите), но е следния:
1. кал-маг
2. Флорес (основен цъфтежен)
3. Ризотоник (има си по схема почти до края на цъфтежа в малки дози и мисля да си я спазвам)
4. Каназим (ензими)
5. Бууст
SuperThrive витамини вече няма да давам, освен ако не се появи някакъв проблем, защото доколкото съм запознат забавят цъфтежа.
Стреча изглежда към края си, подредиха се що годе добре, не е перфектно, но съм доволен. Имам само две повдигнати саксии, което улеснява поливките донякъде, дори не ги вадя всичките, когато поливам. През ден два съм махал по някое листо, което засенчва глави, а някои, който мога ги подпъхвам леко отдолу, така че хем да са там, да взимат някакво слънце, хем да не засечват по-малките. Реално това ми е най-сложно засега в тоя грол, как да подстрижа така че да не ги оголя много, но и да дишат и да са под лампата. Разклонения засега не се очертава да махам повече. По-късно ще пусна един ъпдейт и от палатката с двата клонинга, които се чудя колко да изчакам, за да топирам.
111.jpg
222.jpg
Поздрави
- iKAR
- Градинар

- Has thanked: 661 times
- Been thanked: 925 times
Ден 22, всичко е наред. Най-малкото и нетопирано растение (долу в ляво) още се мъчи да цъфне, ама когато-тогава, другите си вървят. Като наближи време за бране ще го мисля как да направя нещата, понеже нямам отделно място къде да суша извън бокса. Иначе ги храня на всяка поливка, като дозирам по схема, преценка и усет, ако видя че някое светлее му давам повече Flores, ако тъмнее на фона на останалите - по-малко Flores и по-мощно Boost, да яде повече. Гледам доколкото мога да ги държа еднакви, зелени и свежи. Ризотоник давам минимална доза, има си го по схема почти до края, но може и да го спра към 5-та седмица. Ензими и меласа давам веднъж седмично. Кал-Мага го разливам щедро в максимални дози на всяка поливка, понеже лампата е на 90% на 30см., а вече го играх веднъж това с дефицитите.
- iKAR
- Градинар

Малко съм се объркал и стречът никак не е приключил. Мисля, че съм се "наиграл" с тая схема, която съм ползвал, точно както е описал София Кана в темата на МастърБласър, давал съм Вег храна след смяната на режима, и сега ще пълзят още към тавана. Oт около седмица (както излязоха пистилите) храня само с цъфтежен, който си е основно калий и фосфор, с по-малко азот, от вчера съм на 11/13 светло/тъмно. Има ли нещо друго, което мога да направя, за да предотвратя хипер-стреч, като изключвам да купувам допълнителни неща за даване (знам, че има някакви добавки, които са с цел да се спре стречването). Вчера прочетох това за двете схеми на БиоКана, направих бързо замерване и днес установих, че са дръпнали с още 2 сантимера за последната нощ... Колкото и да не ми се иска, ще мисля май как да изкарвам филтъра и вентилатора отвън и да закачам лампата на тавана
Мислех си за внимателен суперкропинг на тези върхове, които стречват най-много, дали е разумно да го правя в момента, дали ще помогне? При всички положения ще е весел грол 
- Sofia Cannabis
- Градинар

- Has thanked: 4006 times
- Been thanked: 4813 times
Не ги закачай вече, мисли как да вадиш филтъра.iKAR написа: ↑03 Мар 2022, 13:08 Малко съм се объркал и стречът никак не е приключил. Мисля, че съм се "наиграл" с тая схема, която съм ползвал, точно както е описал София Кана в темата на МастърБласър, давал съм Вег храна след смяната на режима, и сега ще пълзят още към тавана. Oт около седмица (както излязоха пистилите) храня само с цъфтежен, който си е основно калий и фосфор, с по-малко азот, от вчера съм на 11/13 светло/тъмно. Има ли нещо друго, което мога да направя, за да предотвратя хипер-стреч, като изключвам да купувам допълнителни неща за даване (знам, че има някакви добавки, които са с цел да се спре стречването). Вчера прочетох това за двете схеми на БиоКана, направих бързо замерване и днес установих, че са дръпнали с още 2 сантимера за последната нощ... Колкото и да не ми се иска, ще мисля май как да изкарвам филтъра и вентилатора отвън и да закачам лампата на таванаМислех си за внимателен суперкропинг на тези върхове, които стречват най-много, дали е разумно да го правя в момента, дали ще помогне? При всички положения ще е весел грол
![]()
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
#БГКоноп
- Sofia Cannabis
- Градинар

- Has thanked: 4006 times
- Been thanked: 4813 times
Също остави режима на 12/12 ако искаш го намали след като спре разпъването
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
#БГКоноп
#БГКоноп
- MasterBlaster
- Градинар

- Has thanked: 534 times
- Been thanked: 1030 times
Аз ще споделя малко опит. В миналия си гроу, когато гледах Blue Dream, първоначално монтирах 300m³ филтър на CAN на 350м³ изкарващ вентилатор още преди 20-ти ден, защото явно от преполиване се развоняха много. Като беше вътре, филтърът работеше безупречно дори на ниска мощност на вентилатора и нямаше абсолютно никаква миризма навън, дори когато прозорчето беше отворено. Получаваше се много добро отрицателно налягане и цялата миризма се филтрираше, а никак не беше слаба. Като започнаха да се стречват се уплаших, че няма да ми стигне мястото и монтирах филтъра извън палатката с въздуховод около метър, колкото филтърът да може да легне на земята изправен. Първите няколко седмици ми се струваше, че няма никакви проблеми и няма миризма, но малко по малко започна да се усеща докато не стигнах края на цъфтежа, когато миризмата започна да стига до коридора и беше меко казано неприятно. Затова в този гроу реших каквото и да става да си оставя филтъра вътре.
Не си ли си се замислял за варианта да размениш палатките и да сложиш цъфтящите в новата 70х70х160 Mars Hydro с малкия филтър, а да оставиш клонингите в малката палатка?
Успех с гроуа, братле! През времето си доказал колко си креативен, затова не се съмнявам че и този път ще изпипаш нещата!
Не си ли си се замислял за варианта да размениш палатките и да сложиш цъфтящите в новата 70х70х160 Mars Hydro с малкия филтър, а да оставиш клонингите в малката палатка?
Успех с гроуа, братле! През времето си доказал колко си креативен, затова не се съмнявам че и този път ще изпипаш нещата!
- iKAR
- Градинар

Благодаря на София Кана за бързия отговор, връщам си 12/12 и ще работя само с лампата нагоре, дано да няма още твърде много стреч.
Благодаря за добрите думи, и за споделения опит, Бластъре! Мислих го и това със смяната на палатките като последен спасителен план, но още не съм я докарал дотам. Иначе там имам и по 10см ширина и дълбочина освен малкото височина и мога и да доразпъна и какво ли не, но засега искам да видя ще успея ли да ги обуздая в малката палатката. На мен идеята ми за изкарване извън палатката е ако мога да сложа филтъра да виси от ръкава (по начина на MixedGreens) и отгоре на покрива да му нахлузя направо вентилатора без въздуховод примерно. Другото, което имам като опция засега е, понеже и филтъра и вентилатора са достатъчно компактни, просто да вдигна лампата до тях, като я изместя малко напред. Само ratchet въжетата пречат това да се случи в момента, защото толкова им е лимита, но лесно ще ги сменя с нещо друго. Пускам снимка, да видите какво е положението горе, макар че още не съм сложил филтъра (скоро ще е, започвам да ги усещам леко), има си място, просто трябва да се нагоди и приспособи, затова не искам да се "глезя" директно с местене на по-широко, но да.. има го записано в книгата за аварийни ситуации
А ето ги и клонигите, които вече са топирани, и чиито върхове съм превърнал в 2 нови клонинга, да видим ще се хванат ли, нищо не ми коства, освен да ги вадя от палатката преди да изгасне лампата вътре. Тези в саксиите им предстои пресаждане, като се наканя и имам време идните дни.
Благодаря за добрите думи, и за споделения опит, Бластъре! Мислих го и това със смяната на палатките като последен спасителен план, но още не съм я докарал дотам. Иначе там имам и по 10см ширина и дълбочина освен малкото височина и мога и да доразпъна и какво ли не, но засега искам да видя ще успея ли да ги обуздая в малката палатката. На мен идеята ми за изкарване извън палатката е ако мога да сложа филтъра да виси от ръкава (по начина на MixedGreens) и отгоре на покрива да му нахлузя направо вентилатора без въздуховод примерно. Другото, което имам като опция засега е, понеже и филтъра и вентилатора са достатъчно компактни, просто да вдигна лампата до тях, като я изместя малко напред. Само ratchet въжетата пречат това да се случи в момента, защото толкова им е лимита, но лесно ще ги сменя с нещо друго. Пускам снимка, да видите какво е положението горе, макар че още не съм сложил филтъра (скоро ще е, започвам да ги усещам леко), има си място, просто трябва да се нагоди и приспособи, затова не искам да се "глезя" директно с местене на по-широко, но да.. има го записано в книгата за аварийни ситуации
-
SmokeMachine
- Градинар

- Has thanked: 583 times
- Been thanked: 347 times
Как ги усещаш леко?! Мойте вече си миришат доста за възрастта сиiKAR написа: ↑03 Мар 2022, 19:49 Благодаря на София Кана за бързия отговор, връщам си 12/12 и ще работя само с лампата нагоре, дано да няма още твърде много стреч.
Top.jpg
А ето ги и клонигите, които вече са топирани, и чиито върхове съм превърнал в 2 нови клонинга, да видим ще се хванат ли, нищо не ми коства, освен да ги вадя от палатката преди да изгасне лампата вътре. Тези в саксиите им предстои пресаждане, като се наканя и имам време идните дни.
Clones1.jpg
Clones 2.jpg
Поздрави
.png)