Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

White Widow | Black Sugar

Публикувай отговор
Семена марихуана
Аватар
MasterBlaster
Градинар
Градинар
Has thanked: 534 times
Been thanked: 1030 times

Мина една седмица откакто са поникнали - засега ми изглеждат добре. Движат се значително по-бавно от Blue Dream, но го отдавам на факта че тях ги започнах на много по-силна светлина заради корето ги парнах, затова този път съм предпазлив с лампата. Последните няколко дни я държа на около 40% мощност на 40см от връхчетата, като така според телефона идват около 14 хиляди лукса. Досега съм поливал през около 2-3 дни само с Ризотоник. Мисля да добавя и каквото е останало от Avti Vera, Alg A Mic и Bio Heaven от BioBizz серията следващия път към разтвора с Ризотоника, така или иначе не са основни храни и не мисля, че ще има проблем.
foto_no_exif (3).jpg
Аватар
MasterBlaster
Градинар
Градинар

Ден 10 от поникване.

Днес обзаведох всички герои във финалните им 11-литрови саксии. Предполагаемите White Widow ги сложих във Версаче саксиите отпред, а уж Black Sugar са отзад в по-високите саксии, на същите места както снимките досега. Може накрая да се окажат разменени. :D Пресаждането мина съвсем гладко, за жалост отново в началото на светлия период, но едва ли ще се окаже голям проблем. Смесих около 75% от Canna и 25% Light Mix почвата, като при размесването изпръсках целия пулвелизатор, който е около 350ml. с разтвор с Ризотоник. След пресаждането полях с общо около литър и половина разтвор с Ризотоник и Acti Vera на Biobizz, като опитах да ползвам една лейка, но се оказа, че полива твърде бързо и засега ще се продържам към бутилката с продупчена капачка. Докато ги присаждах трябваше да постоят около 10-15 минути докато забъркам допълнителна почва и вероятно от студа малко клюмнаха, но само минути след като ги прибрах в палатката си се оправиха. Лампата я нагласих на 50см от върховете и днес е на 40%, но от утре им я пускам на 50% - класическата схема с TS1000.
foto_no_exif (4).jpg
foto_no_exif (5).jpg
Аватар
MasterBlaster
Градинар
Градинар

Здравейте, приятели! Днес май стават две седмици откакто са поникнали и реших да направя ъпдейт. За три дни откакто са пресадени дръпнаха адски много, макар че все пак са далеч от Blue Dream, на които на 14-ия ден листата вече бяха минали ръбовете на 11-литровите саксии. Снощи им разделих около три литра разтвор от Ризотоник и Акти вера и от следващия път мисля да започна и Bio Heaven, докъдето стигне бутилката. Няма да бързам с храната, защото вероятно точно сега корените вече достигат до новата почва, която би трябвало да е заредена. Лампата е на 50см. от върховете на 50% мощност, което идва на около 14 хиляди луска. Температурата е около 25 градуса в светлия период и около 22-23 градуса в тъмния, като влажността успявам да я поддържам около 55-60%.
foto_no_exif (6).jpg
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 3942 times
Been thanked: 4775 times

MasterBlaster написа: 02 Фев 2022, 09:36 Здравейте, приятели! Днес май стават две седмици откакто са поникнали и реших да направя ъпдейт. За три дни откакто са пресадени дръпнаха адски много, макар че все пак са далеч от Blue Dream, на които на 14-ия ден листата вече бяха минали ръбовете на 11-литровите саксии. Снощи им разделих около три литра разтвор от Ризотоник и Акти вера и от следващия път мисля да започна и Bio Heaven, докъдето стигне бутилката. Няма да бързам с храната, защото вероятно точно сега корените вече достигат до новата почва, която би трябвало да е заредена. Лампата е на 50см. от върховете на 50% мощност, което идва на около 14 хиляди луска. Температурата е около 25 градуса в светлия период и около 22-23 градуса в тъмния, като влажността успявам да я поддържам около 55-60%.
foto_no_exif (6).jpg
Изглеждат малко тънки увеличи лампата.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Аватар
MasterBlaster
Градинар
Градинар

Ден 16 от поникване.
Температура: 23-24° през тъмния и 25-26° през светлия период.
Влажност: 50-60%.
Лампа: 50см. от върховете на 55% мощност, което идва на около 17 хиляди лукса.

За последните два дни, откакто за последно постнах ъпдейт, дръпнаха доста. Засилих малкото лампата. Тази вечер им разделих 3 литра разтвор с общо 12ml. Bio Rhizotonic на BioCanna, 6ml. Acti Vera и 6ml. Bio Heaven на BioBizz. След 4-5 дни мисля всички да ги топирам като им резна само най-горното разклонение. Планът е след като тръгнат двата нови основни върха, да се топират и те и да станат общо 4 основни върха. Надолу ще се кълцат и вероятно под тези четири основни върха ще оставя още две разклонения, тоест общо 4 основни върха + 4 върха от долните две разклонения. Всичко надолу мисля да го чистя. Приемам предложения относно този план.
foto_no_exif (7).jpg
FikiStoraro
Градинар
Градинар
Has thanked: 865 times
Been thanked: 971 times

MasterBlaster написа: 04 Фев 2022, 22:44 Ден 16 от поникване.
Температура: 23-24° през тъмния и 25-26° през светлия период.

За последните два дни, откакто за последно постнах ъпдейт, дръпнаха доста. Засилих малкото лампата. Тази вечер им разделих 3 литра разтвор с общо 12ml. Bio Rhizotonic на BioCanna, 6ml. Acti Vera и 6ml. Bio Heaven на BioBizz. След 4-5 дни мисля всички да ги топирам като им резна само най-горното разклонение. Планът е след като тръгнат двата нови основни върха, да се топират и те и да станат общо 4 основни върха. Надолу ще се кълцат и вероятно под тези четири основни върха ще оставя още две разклонения, тоест общо 4 основни върха + 4 върха от долните две разклонения. Всичко надолу мисля да го чистя. Приемам предложения относно този план.
foto_no_exif (7).jpg
Свежички ми се виждат , но само на мен ли ми се струва, че си преполял....
Аватар
iKAR
Градинар
Градинар
Has thanked: 661 times
Been thanked: 925 times

И на мен като прочетох по 750 мл. разтвор на саксия ми се стори много, но реално наистина изглеждат свежи цветята. Аз съм чел, че когато е малко растение в голяма саксия се полива предимно центъра, където се предполага че са корените и постепенно с развитието на цветето се разширява и периметъра на поливката. Така не се хаби излишен разтвор, хранят се само корените като се подтикват да запълват саксията следвайки идеята, че "корените растат през сухата почва в търсене на вода". Нямам представа доколко това е вярно, доколко е добре и ще е супер, някой който е по-запознат с тая техника на поливане да разясни повече.
Иначе и според мен изглеждат много добре!
Аватар
MasterBlaster
Градинар
Градинар

Миналия път точно в този етап преполях Blue Dream-oвете с по литър разтвор на саксия и затова този път изрично си казах, че ще внимавам. Мисля, че по 750мл. им дойде тъкмо, първо защото нито една от четирите 11-литрови саксии не протече, второ защото все още си изглеждат съвсем свежи и трето защото около 14 часа след поливката на места вече се вижда как почвата започва да се засушава. Вероятно от снимките се е видяло, но май не съм споменал, че този път продупчих доста всички саксии с идеята да съхнат по-бързо. Това за поливането в центъра докато е малко растението звучи доста логично, но за жалост изобщо не го спазих - опитвах се да полея всяка саксия максимално равномерно. Все пак си мисля, че заради дупките по саксиите, почвата започва да съхне първо именно в периферията на саксията и би трябвало донякъде да се получи този ефект.
Аватар
MasterBlaster
Градинар
Градинар

Ден 18 от поникване.
Температура: 23-24° през тъмния и 25-27° през светлия период.

Откакто полях с Bio Heaven, имам чувството че просто откачиха. Сега сравнявам, че горе-долу са настигнали на големина десния Blue Dream от миналия гроу. Разгледах миналия дневник, където използвах препарати само на BioBizz и ми прави впечатление, че повреме на вегетацията са се развивали изключително добре, въпреки мощното ми преполиване и други грешки. Явно проблемът настъпи в момента, в който влязоха в активната фаза на цъфтеж. Все пак си мисля, че добавките на BioBizz вършат работа, може би основните им храни са една идея по-слаби и за добри резултати трябва да се дават в доста завишени дози. Както и да е, засега комбинацията от Bio Rhizotonic на BioCanna + Acti Vera и Bio Heaven се оказа сполучлива, при следващата поливка мисля да добавя и Alg A Mic. Относно количеството разтвор на миналата поливка - както и предполагах общо три литра им дойдоха тъкмо по мярка. Доволен съм как съхнат саксиите този път след мощната перфорация - определено започват да съхнат доста по-бързо в краищата и накрая остава повече влага посредата. Съвсем скоро мисля да топирам.
foto_no_exif (8).jpg
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 3942 times
Been thanked: 4775 times

Ако са големи колкото предният Blue Dream и са същата възраст (дни) това означава че този път се справяш по-добре, защото тези видове не растат толкова бързо.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Публикувай отговор

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”