На 16 януари сложих семките в хартия, на следващия ден ги сложих в почвата. Вчера на 21 сутринта видях, че е тръгнала да навдига почвата и през деня се показа на повърхността със семката. Интересно, че иначе пък стеблото си изглежда добре, само дето са залепнали така листата. Опитах се да обеля ципата, която пречи на листата да се разтворят, но е толкова мъничка, че просто няма как да я хвана.MixedGreens написа: ↑22 Яну 2022, 08:34 И аз имах такава семчица, оставих я да стои 1 седмица, не се разпука, след това с нокти, и даже и разлистих листата, но нищо не стана
Също съм помагал на друга семка и се разпука черупката и тръгна и я обрах даже.
Твоята колко време седя?
По скоро слагай нова, ако имаш достатъчно семки.
Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
White Widow | Black Sugar
- MasterBlaster
- Градинар

- Has thanked: 534 times
- Been thanked: 1030 times
- Spiral
- Баш Градинар

- Has thanked: 1330 times
- Been thanked: 2318 times
Няма и нищо, всяко растение има тази ципа, много пъти ми се е случвало. Може да го оставиш само да си се справи или с финна ножичка да го цепнеш. Само внимавай да не стане сакатлък защото е крехко бебенце . Няма нужда да слагаш още семки.MasterBlaster написа: ↑22 Яну 2022, 08:38На 16 януари сложих семките в хартия, на следващия ден ги сложих в почвата. Вчера на 21 сутринта видях, че е тръгнала да навдига почвата и през деня се показа на повърхността със семката. Интересно, че иначе пък стеблото си изглежда добре, само дето са залепнали така листата. Опитах се да обеля ципата, която пречи на листата да се разтворят, но е толкова мъничка, че просто няма как да я хвана.MixedGreens написа: ↑22 Яну 2022, 08:34 И аз имах такава семчица, оставих я да стои 1 седмица, не се разпука, след това с нокти, и даже и разлистих листата, но нищо не стана
Също съм помагал на друга семка и се разпука черупката и тръгна и я обрах даже.
Твоята колко време седя?
По скоро слагай нова, ако имаш достатъчно семки.
Keep on growing 
- Spiral
- Баш Градинар

- Has thanked: 1330 times
- Been thanked: 2318 times
Само недей да го дърпаш нагоре с ноктите защото корените са слаби и може да го изкараш направо. Вижда се че първите листенца са си добре иначе.
Keep on growing 
- BG Sun_Rise
- Градинар

- Has thanked: 103 times
- Been thanked: 352 times
По добре не го пипай то само ще се разпери имала съм такива бебета и за ден два се оправят сами с ципата
- Sofia Cannabis
- Градинар

- Has thanked: 4007 times
- Been thanked: 4813 times
Тази ципа/люспа се маха много лесно. Пробвай само с нокти леко да я махнеш както ти е обяснил Spiral внимателно без да дърпащ цялото растение.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
#БГКоноп
- MasterBlaster
- Градинар

След като прочетох съвета на Sofia Cannabis, дори не се поколебах и запретнах ръкави. С едната ръка хванах основата на бебето и с другата ръка издърпах с нокти ципата - наистина излезе много лесно! Щастлив съм, че имам 4/4 рожби, което ми прави 6/6 в скромния стаж досега.
Останалите мисля, че се чувстват чудесно и се радват на светлината и на влагата. Днес им беше първият период от 6-часова тъмнина и ми се стори, че за тези 6 часа страшно много са пораснали първитите им двойки истински листа. В пулвелизатора си имам останал разтвор от Rhizotonic-а и вероятно утре няма да е лошо да полея, но вече минаха повече от 48 часа от правенето на разтвора и не съм убеден дали да им го давам. Не знам дали има проблем да стои по-дълго време ако е само Rhizotonic, без да има други препарати. Чудя се кога да започна с Bio Vega и приемам съвети.
- Sofia Cannabis
- Градинар

BioCanna Bio Terra Plus пише че е добре заредена за 4-6 седмици.
Бих изчакал до 3-та седмица поне. След няколко дни (5-7) растенията ще са готови за преместване в по-големи саксий и там ще имат още нова заредена почва.
Бих изчакал до 3-та седмица поне. След няколко дни (5-7) растенията ще са готови за преместване в по-големи саксий и там ще имат още нова заредена почва.
#БГКоноп
#БГКоноп
- MasterBlaster
- Градинар

Някой може ли да се опита да познае кое кой сорт е. Питам не за друго, а защото имам подозрение, че съм ги объркал.
-
Inna
- Marijuana Mom

- Has thanked: 8098 times
- Been thanked: 5502 times
Хаха, е, ти пък!MasterBlaster написа: ↑23 Яну 2022, 22:10 Някой може ли да се опита да познае кое кой сорт е. Питам не за друго, а защото имам подозрение, че съм ги объркал.![]()
foto_no_exif (2).jpg
- Sofia Cannabis
- Градинар

Сега не но като станат по-големи ще си личи разликата. Най-лошият вариан ще е че трябва да изчакаш цъфтеж за да разбереш.MasterBlaster написа: ↑23 Яну 2022, 22:10 Някой може ли да се опита да познае кое кой сорт е. Питам не за друго, а защото имам подозрение, че съм ги объркал.![]()
foto_no_exif (2).jpg
#БГКоноп
#БГКоноп
.png)