Чакай и аз да ти напиша

Това е проблем с поливането, както писаха много пъти останалите. Казахме тия огромните саксии при 80,90%влага най долу няма как от 8ми до 11 да изсъхнат. А нагоре пък съхнат. Затова там дето не съхнат им направи дупки отстреани според мен помага.И виж как ще се поливат оттук нататък. Един път се полива якичко, да се напоят всички части и след това ако съхне твърде дълго измисляш мерки, дупки, вентилация, повдигане на саксиите и тн.
По принцип от поливането идват почти всички проблеми. По сто, 200 милилитра на често също не е добре, трябва да смяташ там долу какво става. Най накрая като заемат достатъчно и пораснат това ще се оправи, обаче до тогава в тоя съд трябва да внимаваш. Нищо не им трябва като ядене, може пак кореновите стимулатори. Но поливките и тази влага.
Моите ги полях прекалено преди да ида еди къде си и до сега чакам да изсъхнат, смятай в кофички по 500мл и при влажност 45,55 с овлажнителя

Нещо почвата ми май задържа повече..... А при теб на 80,90 влажност в 14 литра най долу кога ще изсъхне. Това трябва с по яка вентилация и мерки да се нормализира, така че действително до 3,4,5 дни да са за поливане.