Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

DNA Genetics и още нещо

Публикувай отговор
Семена марихуана
Аватар
Spiral
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 1333 times
Been thanked: 2320 times

Край на 7ма седмица,ден 80
Доста завързвания трябваше да направя,че високите клони пак бяха опадали,авера ми подпираше високото,защото иначе си пада на земята цялото :lol: .Приключвам с храната и понеже,така или иначе гроуа ми не е на 100% био заради блумбастика,имам останал Рипен за една поливка,слагам я и от там нататък вода докато не ги отрежа. :stone:
Прикачени файлове
Половината Zkittlez направо легна върху бокса,ама поне се застопори.
Половината Zkittlez направо легна върху бокса,ама поне се застопори.
Zkittlez
Zkittlez
Zkittlez
Zkittlez
IMG_5121-min.jpg
IMG_5119-min.jpg
IMG_5111-min.jpg
IMG_5105-min.jpg
IMG_5101-min.jpg
IMG_5099-min.jpg
IMG_5098-min.jpg
IMG_5097-min.jpg
IMG_5096-min.jpg
Keep on growing :stone:
kot
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 200 times
Been thanked: 1008 times

Много добре върви, браво. Само не знам как ще сушиш в тая жега? Имаш ли климатик? Защото ако сушиш на тая жега ще изсъхнат за нула време и накрая коза ще е много гаден. Можеш да се спасиш леко ако отрежеш целите растения и не махнеш нито едно листо за да изсъхне по-бавно, но пак не е добре.
Аватар
Spiral
Баш Градинар
Баш Градинар

kot написа: 11 Юни 2019, 16:07 Много добре върви, браво. Само не знам как ще сушиш в тая жега? Имаш ли климатик? Защото ако сушиш на тая жега ще изсъхнат за нула време и накрая коза ще е много гаден. Можеш да се спасиш леко ако отрежеш целите растения и не махнеш нито едно листо за да изсъхне по-бавно, но пак не е добре.
Мерси,не нямам климатик,но бокса ми се намира в най-студената стая в къщата,където съм сушал пролет,лято,есен,зима и по-малко от 7 дена не ми се е случвало да съхне,но си прав един път сушах в друга стая и за 3-4 дена изсъхнаха лятото.Пък и града в който живея влагата е мноого висока и това доста пъти ми е помагало в различни ситуации.Иначе винаги правя мокър трим,пробвах миналия път сух,изобщо не ми хареса и съм на мнение,че доста кристали се губят така.Режа клона от основата,махам листата(без яко захаросаните) и я провисвам като ползвам най-малката главичка за закачане.Аз си знам 8 дена по принцип ми трябват,че да ги сложа в буркани без да затварям капака първия ден. :stone:
kot
Баш Градинар
Баш Градинар

Ако поне 7 дни се сушат не е зле, въпреки, че е по-добре 10.

Аз съм на мнение, че при мокрия трим се губи повече. А и като съм тримвал мокро после като изсъхнат пак трябва да тримвам.
Аватар
Spiral
Баш Градинар
Баш Градинар

"Agree to disagree" :passg:
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3544 times

Много опити съм правил със сушенето, но за мен лично съм остановил, че най-хубаво ми е като суша бавно материала.

Според мен отглеждането е половината работа (по-лесната), а сушенето и съхранението е втората част, която смятам за по-трудна. Има си голяма тънкост при сушенето.
Бързи сушенета влошават качеството. За качественно сушене си трябва 40 дни и 40 нощи. (само да имаш нерви да го чакаш) Всичко под това време намалява качеството, а под това разбирай вкус, мирис, сила и т.н.. Да не говорим, че бързото сушене може да увеличи рисковете от мухал.
Растението се реже най-близко до почвата на нивото на почвата. След което се провесва цялото на хладно и тъмно. (най-много да му се махне някое воднисто лист/ fan leaf). Когато растението съхне така то продължава да зрее на клона и се изсушава равномерно. Самите листа предпазват от прекомерно изсушаване. Растението трябва да повиси цяло минимум 2 седмици преди да бъде почистено и надробено на големи глави. След това малко на глави да продължи да съхне. След което в хартиен плик (хартия без боя) да стой 8 часа, и чак тогава в буркан с вакум капачка. Като буркана се отваря всеки ден и се изсипва буркана за да се разбърка тревата за да излезе влагата. Главите се почистват перфектно от клечки и листа. Като се достигне желата сушина на главите буркана се затваря и се отваря възможно най-рядко. Като в буркана е хубаво да няма много въздух. Главите да не са натъпкани и да не се мачкат, но и да не стои наполовина празен буркана. Говорим за добре изсъхнали глави.

Сушал съм и бързо, но смятам, че не е толкова качественно и има недостатъци. Бързата работа е страм за майстора.

Но различните хора сушат по различен начин. Сушете, както искате и можете.
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

Ех,ами аз като главното ми главоболие е въобще да го обера никога няма как цяло да го оставя първо,както бих искала поне за няколко дни,набързо го нарязвам само на глави,понякога ако мога на клонки го оставям,трябва още там на място д а махна колкото мога излишни листа и едри клечки за да мога да завия пакетите(поне са хартиени и след това в плик,а не директно в плик)и да са възможно по-малки и увити(все пак опитвам се да не го мачкам,но си се смачква донякъде).След това пък не мога да го закача,защото на другия ден или най-късно на по-другия трябва да го нося цялото компресирано на друго място и фактически повечето време седи скрито в хартиен плик(но доколкото може разпръснато вътре,не на топка) и се изкарва само когато няма никой за да диша,примерно през нощта:)Определено това,макар и да не е толкова зле и да съм го развила донякъде подобно на кюринг,не е най-оптималното сушене за съжаление.В хартията иначе изсъхва средно бързо(аз сменям пликовете със сухи за да не мухляса пък,че това вече е отврат),но не особено бавно,за седмица може да се пуши да кажем,но е все още приятно влажен поне.....Със сигурност си развалям материала така,но просто е неизбежно,от нищо все пак е по-добре:)Да,сушенето е много важно,аз сега с вейпа го усещам още по-добре,че не е перфектно моето:(
kot
Баш Градинар
Баш Градинар

Inna написа: 12 Юни 2019, 15:44 Ех,ами аз като главното ми главоболие е въобще да го обера никога няма как цяло да го оставя първо,както бих искала поне за няколко дни,набързо го нарязвам само на глави,понякога ако мога на клонки го оставям,трябва още там на място д а махна колкото мога излишни листа и едри клечки за да мога да завия пакетите(поне са хартиени и след това в плик,а не директно в плик)и да са възможно по-малки и увити(все пак опитвам се да не го мачкам,но си се смачква донякъде).След това пък не мога да го закача,защото на другия ден или най-късно на по-другия трябва да го нося цялото компресирано на друго място и фактически повечето време седи скрито в хартиен плик(но доколкото може разпръснато вътре,не на топка) и се изкарва само когато няма никой за да диша,примерно през нощта:)Определено това,макар и да не е толкова зле и да съм го развила донякъде подобно на кюринг,не е най-оптималното сушене за съжаление.В хартията иначе изсъхва средно бързо(аз сменям пликовете със сухи за да не мухляса пък,че това вече е отврат),но не особено бавно,за седмица може да се пуши да кажем,но е все още приятно влажен поне.....Със сигурност си развалям материала така,но просто е неизбежно,от нищо все пак е по-добре:)Да,сушенето е много важно,аз сега с вейпа го усещам още по-добре,че не е перфектно моето:(
Това е още един от минусите на аутдора, и стават прекалено много минуси, поне докато е нелегално.
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

Да, аутдора в този му вид-горила,наистина има твърде много минуси!
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2126 times
Been thanked: 3745 times

kot написа: 12 Юни 2019, 16:15
Inna написа: 12 Юни 2019, 15:44 Ех,ами аз като главното ми главоболие е въобще да го обера никога няма как цяло да го оставя първо,както бих искала поне за няколко дни,набързо го нарязвам само на глави,понякога ако мога на клонки го оставям,трябва още там на място д а махна колкото мога излишни листа и едри клечки за да мога да завия пакетите(поне са хартиени и след това в плик,а не директно в плик)и да са възможно по-малки и увити(все пак опитвам се да не го мачкам,но си се смачква донякъде).След това пък не мога да го закача,защото на другия ден или най-късно на по-другия трябва да го нося цялото компресирано на друго място и фактически повечето време седи скрито в хартиен плик(но доколкото може разпръснато вътре,не на топка) и се изкарва само когато няма никой за да диша,примерно през нощта:)Определено това,макар и да не е толкова зле и да съм го развила донякъде подобно на кюринг,не е най-оптималното сушене за съжаление.В хартията иначе изсъхва средно бързо(аз сменям пликовете със сухи за да не мухляса пък,че това вече е отврат),но не особено бавно,за седмица може да се пуши да кажем,но е все още приятно влажен поне.....Със сигурност си развалям материала така,но просто е неизбежно,от нищо все пак е по-добре:)Да,сушенето е много важно,аз сега с вейпа го усещам още по-добре,че не е перфектно моето:(
Това е още един от минусите на аутдора, и стават прекалено много минуси, поне докато е нелегално.
То минуси има, ама добива не може да се сравнява с този вътре. Поне при мен нямам вариант да гледам повече от 2-3 китки високи не повече от 1.2м, просто нямам място, а за миризмата и другите рискове вътре няма смисъл да ги говорим. От един оutdoor, 4 китки, ми стигат за цяла година да пуша, а определено пуша прекалено много. Друго което ми направи впечатление, не знам дали е заради слънцето, но едно и също растение вътре и вън, това на вън има много повече смола и аромат, от майката, която бях цъфтял вътре.
Публикувай отговор

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”