Това може да е от много неща, ако са в големи дупки, които са били добре заредени се съмнявам да е от липса на азот. Моите растения на вън, първите са изкарани началото на Май и до сега не са хранени с нищо, а скоро няма и да ги храня. Разбира се, това не означава, че при теб всичко е ОК, но е малко вероятно. Има различни гъбични заболявания, които приличат малко или много на липса на азот, листата почват да пожълтяват от долу, появяват се и едни ръждиви петна и листата падат, накрая листа оставят само върховете. Затова покажи снимка да видим какво точно се случва.
Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Отглеждане На Открито 2021 / Outdoor Season 2021 (Обща тема)
- Vetrushka
- Ветрушка

- Has thanked: 2126 times
- Been thanked: 3744 times
- senakmz
- Градинар

- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 26 times
Vetrushka написа: ↑28 Юни 2021, 13:47Това може да е от много неща, ако са в големи дупки, които са били добре заредени се съмнявам да е от липса на азот. Моите растения на вън, първите са изкарани началото на Май и до сега не са хранени с нищо, а скоро няма и да ги храня. Разбира се, това не означава, че при теб всичко е ОК, но е малко вероятно. Има различни гъбични заболявания, които приличат малко или много на липса на азот, листата почват да пожълтяват от долу, появяват се и едни ръждиви петна и листата падат, накрая листа оставят само върховете. Затова покажи снимка да видим какво точно се случва.
- Vetrushka
- Ветрушка

Каква ти е почвата, гладни са си малко, но и тези листа е нормално да падат, това са първите. Аз дори тях ги махам нарочно, да няма нищо в близост до земята. Може да им дадеш и азот, но и повече вода в жегите.
- senakmz
- Градинар

Страх ме е да не ги преполивам,давам им вода като усетя с пръст,че почвата вътре е суха.Почвата е: Перлит,телешки тор,пилешки(при някои купешки,а при някои домашен)малко кокос,пясък,чакъл измит,чкч.
Да им дам азот,ако поръся отгоре купешкият пилешки тор ще има ли ефект с азота ?
- Vetrushka
- Ветрушка

Почвата е добре "заредена", нека някой друг колега да изкаже мнение.senakmz написа: ↑29 Юни 2021, 00:53Страх ме е да не ги преполивам,давам им вода като усетя с пръст,че почвата вътре е суха.Почвата е: Перлит,телешки тор,пилешки(при някои купешки,а при някои домашен)малко кокос,пясък,чакъл измит,чкч.
Да им дам азот,ако поръся отгоре купешкият пилешки тор ще има ли ефект с азота ?
- senakmz
- Градинар

Сутрешна загрявка.Изчистих долните листа от долните разклонения,на една от снимките съм опитал да дам пример,така е и на другите.Дано само не съм ги осакатил,това се молех през цялото време.
Полях ги след това с 70л вода с добавките които са на снимката.За пръв път видях скакалец в това крайно състояние,буквално кух и изсъхнал чак се оплаших-предполагам е от пръскането?
След поливането ги напръсках с Olien bio-нещо такова беше хаха
Очаквам вашите препоръки и като цяло се надявам да коментирате,за да ме напътите.Оффф и силно се надявам повече жълти листа да не виждам!!!

-
kot
- Баш Градинар

- Has thanked: 200 times
- Been thanked: 1008 times
Почвата ти е доста аерирана, така че поливай смело, не трябва да изсъхва.senakmz написа: ↑29 Юни 2021, 00:53Страх ме е да не ги преполивам,давам им вода като усетя с пръст,че почвата вътре е суха.Почвата е: Перлит,телешки тор,пилешки(при някои купешки,а при някои домашен)малко кокос,пясък,чакъл измит,чкч.
- Sofia Cannabis
- Градинар

- Has thanked: 4007 times
- Been thanked: 4813 times
- senakmz
- Градинар

Вчера ги полях с 70 литра вода с добавки,днес с чиста вода 100-110 литра и брато можеха да поемат и още,но сили не ми останаха.Направо се очудих.Интересно накрая колко ще трябва да им се сипва,щом сега по 10/12 литра не им стигат.
.png)