Здравейте...имам нужда от малко помощ.
Смятам да взема палатка 2.4x2.4x2
Мисля да сложа климатик в стаята за да мога да контролирам температурите. Това което не ми е ясно е като има климатик в стаята трябва ли допълнително да направя отвор за входящ въздух който да влиза отвън. И трябва ли за изходящия въздух който минава през филтъра да го изкарвам извън стаята или не е проблем ако излиза само от палатката в стаята ...?
Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
вентилация
- Magaria
- Градинар

- Has thanked: 201 times
- Been thanked: 469 times
Ако климатика е стационарен самият той ще е входящият въздух във помещението! Ако Вента за вкарване на въздух е сериозен той сам ще си смуче от останалите отвори на палатката, принципно палатките имат доста отвори не само отгоре, като имат и мрежести прозорци но пак погледни какво купуваш и какви отвори предлагат защото диаметъра на отвора на палатката вероятно няма да отговори на въздуховода на твоят вент а да мачкаш тръби не е много хубаво, температурата ще е по лесно да се потдържа ако въздуховода на изкарващият е директно извън помещението и така жегата от лампите ще излиза директно вън а вента ще смуче контролираният въздух от помещението където е тентата и климатика, отделно си има и култюб като и той обира доста от температурата на лампата и я вади директно вън. Но виж преди това диаметрите на платките макар че с тия размери платки вероятно дупките са не по малко от 150-200мм, вента и той трябва да е с доста добър дебит + филтър че ако бухнеш 20 парчета вътре без филтър ще стане страшна смрад вънка. Лично мие мнение виж какво ще напишат и другите градинари, мисля че има хора които гледат и с климатик те ще ти дадът най точен отговорmukarcho написа: ↑16 Яну 2021, 17:40 Здравейте...имам нужда от малко помощ.
Смятам да взема палатка 2.4x2.4x2
Мисля да сложа климатик в стаята за да мога да контролирам температурите. Това което не ми е ясно е като има климатик в стаята трябва ли допълнително да направя отвор за входящ въздух който да влиза отвън. И трябва ли за изходящия въздух който минава през филтъра да го изкарвам извън стаята или не е проблем ако излиза само от палатката в стаята ...?
-
kot
- Баш Градинар

- Has thanked: 200 times
- Been thanked: 1008 times
Климатиците въртят въздуха в стаята, не вкарват от вън, с малки скъпи изключения.
Растенията имат нужда от въглероден диоксид, който можеш да си го набавиш с вентилация или със система за въглероден диоксид под формата на бутилка примерно. Ще ти трябват два отвора на стаята определено ако решиш да е с вентилация. От единия да влиза въздуха, а от другия да излиза. При много високи или ниски температури навън на климатика няма да му е готино.
Препоръчвам ако ще гледаш с климатик да инвестираш и в система за въглероден диоксид под формата на бутилка. Лично пробвано.
Растенията имат нужда от въглероден диоксид, който можеш да си го набавиш с вентилация или със система за въглероден диоксид под формата на бутилка примерно. Ще ти трябват два отвора на стаята определено ако решиш да е с вентилация. От единия да влиза въздуха, а от другия да излиза. При много високи или ниски температури навън на климатика няма да му е готино.
Препоръчвам ако ще гледаш с климатик да инвестираш и в система за въглероден диоксид под формата на бутилка. Лично пробвано.
.png)