Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

въглероден диоксид в оранжерията - опит и идеи ?

Семена марихуана
new vilager
Градинар
Градинар
Has thanked: 495 times
Been thanked: 223 times

Здравейте, приятели !
От известно време искам да си направя система за автоматично подаване на въглероден диоксид в оранжерията. Купих си електрически клапан (на 24 волта), маркучи, снадки, скоби, сега избирам каква да бъде бутилката (избора ми е пред 3 варианта - 10, 20 и 100л), вероятно ще се спра на най-малката, че лесно се носи. От всичко преди сглобяване ми остана да се снабдя с РРМ метър (тук, моля за съвет какъв да избера, за да е най-точен в измерването на наситеността на въглероден диоксид в помещението).

Моля, ако някой е правил такива опити или ползва такава система - да сподели. Мисля, че темата щ ее интересна за всички, които искат да опитват да подобрят условията за отглеждане и изкуствената околна среда за растенията ни :-)

По това начинание ме запали приятел от Украйна (разбира се гроувър), който ми каза, че след като е направил такава система, добивите му са се увеличили почти 3 пъти !!! От тогава не спира да ползва въглеродния диоксид.

Принципно не виждам нищо сложно, освен автоматичното подаване и спиране на газта + регулиране на точното количество за растенията в помещението.

Ще се радвам на дискусия и споделен опит и мнения !
Мир на всички ! :weed5: :weed5: :weed5: :weed5: :weed5:
"Освен сега, има и после !"
kot
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 200 times
Been thanked: 1008 times

Има си готови решения.

Напиши това в гугъл
CO2 Regulator by Carbon Accelerator for C02 Tanks - Gauge for Pressure and Flow Meter with 120v Plug for Solenoid Valve for Grow Rooms, Tents, and Works with PPM Controllers and Timers

А за автоматичен контролер напиши CO2 Controller for Mushroom Farms & Growers
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 4017 times
Been thanked: 4814 times

Много добре си се ориентирал. Аз лично ако няма добавен Со2 не отглеждам indoor. kot ти е дал добри насоки какво да тръсиш, веднъж като имаш всички необходими неща е много лесно.

3 пъти повече добив не е реално - това което си гледал звучи като някой, които в придобил опит в отглеждането и е добавил Со2 в последствия след като вече знае как се отглежда и сравнява първите си опити на отглеждане с последните с добавен Со2.

Някой за да потвърди такива твърдения - трябва да се направи сравнение само с клонини с които имаш поне 5-6 grow-a да знаеш всичко за вида които отглеждаш и единствената промяна да е добавяне на Со2.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
kot
Баш Градинар
Баш Градинар

Точно така, не е 3 пъти със сигурност.

п.п. за да отглеждаш с CO2 трябва да гледаш в запечатана стая, нали си наясно, тоест охалждането ти не може да е с вентилатор.
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

Приятели, ами в един бутафорен гардероб,при положение, че се уплътни малко повече(в тъмното само вътре върти вент, иначе се налага да е затворен) заслужава ли си да поръчам една от ония торби за СО2, които закачат над тях. те имат ли някакъв ефект и дали ще има смисъл? Цяла система със сигурност не, но това мога ако има някаква разлика със или без него?
new vilager
Градинар
Градинар
Has thanked: 495 times
Been thanked: 223 times

kot написа: 27 Ное 2020, 23:17 Точно така, не е 3 пъти със сигурност.

п.п. за да отглеждаш с CO2 трябва да гледаш в запечатана стая, нали си наясно, тоест охалждането ти не може да е с вентилатор.
всъщност, смятам да не спирам вентилаторите и да, знам, че ще имам загуби на въглероден диоксид....иначе нямам идея как бих отглеждал без смяна на въздуха и охлаждане без вентилатори.
"Освен сега, има и после !"
kot
Баш Градинар
Баш Градинар

new vilager написа: 30 Ное 2020, 12:12
kot написа: 27 Ное 2020, 23:17 Точно така, не е 3 пъти със сигурност.

всъщност, смятам да не спирам вентилаторите и да, знам, че ще имам загуби на въглероден диоксид....иначе нямам идея как бих отглеждал без смяна на въздуха и охлаждане без вентилатори.
Така всеки ден ще ходиш да пълниш бутилката.

С климатик.
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

Май тези дни е достатъчно да си отворя прозореца😆
Аватар
Focktor
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 568 times
Been thanked: 321 times

https://www.youtube.com/watch?v=yTiwmiatH9g този пич ползваше CO2.
Внимавай да не те намерят припаднал някой прекрасен ден.
Аватар
Focktor
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 568 times
Been thanked: 321 times

Inna написа: 02 Дек 2020, 13:17 Май тези дни е достатъчно да си отворя прозореца😆
Ако живееш с растенията,не ти трябва да си отваряш прозореца изобщо ;)
Публикувай отговор

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”