В темата всеки ще може да сподели своето knowhow aka Ноу-хау, което са придобили с опита си при отглеждане на марихуана.
Всеки един от нас има поне една малка хитринка, която прилага при отглеждането на своите растения.
Вярвам, че с ваша помощ, ще можем да създадем един Наръчник на златните съвети при отглеждане на марихуана
Моля опишете максимално подробно методът, който прилагате, така че да бъде максимално ясно, как той да бъде приложен.
Forced flush before harvest или FFBH
До методът достигнах случайно с помощта на blah.
Много от вас са чували за флуш (промиване на почвата от хранителните вещества) преди бране за да се избегне натрупване на хранителни вещества в растението, които могат да му придадат лоши вкусови качества. По това време, аз използвах минерални торове и за мен беше важно да промия добре растението, за да изчистя максимално остатъците от минерални торове.
Вземете лозарски ножици или нещо достатъчно остро, с което да отрежете растението, максимално близко до основата, след което отрежете краят на стъблото под ъгъл 45 градуса, за да увеличите максимално повърхността. Ще ви трябва голям съд, като кофа, тенджера или нещо подобно, което да побере поне 4-5л вода. Потопете краят на стеблото и оставете така от 48 до 72 часа, като подменяте водата на всеки 12 часа или по-често. Желателно е да използвате филтрирана вода, но може и чешмяна.
При така създалата се ситуация, растението няма да има друг избор освен да започне да консумира натрупаните хранителни вещества натрупани в него. Крайният резултат е растение, което е максимално изчистено от натрупани хранителни вещества натрупани по време на растежа, а в същото време не спирате развитието на растението си.
Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Златни съвети при отглеждане на марихуана
- WDScorpio
- СЕО
- Has thanked: 84 times
- Been thanked: 1913 times
-
kot
- Баш Градинар

- Has thanked: 200 times
- Been thanked: 1008 times
Веднъж влезли хранителни вещества в главите не могат да бъдат премахнати, просто не е възможно.
Вкуса зависи от това дали си преторявал растението и най-вече от начина на сушене и последващото кюрване. Трябва да се суши на студено, 15-20 градуса, и на 50-60% влажност. Така главите се сушат бавно, за 10-15 дни, хлорофила се премахва и няма кашляне при пушене. След това се кюрва на около 58% влажност за тоталното премахване на хлорофила.
Вкуса зависи от това дали си преторявал растението и най-вече от начина на сушене и последващото кюрване. Трябва да се суши на студено, 15-20 градуса, и на 50-60% влажност. Така главите се сушат бавно, за 10-15 дни, хлорофила се премахва и няма кашляне при пушене. След това се кюрва на около 58% влажност за тоталното премахване на хлорофила.
- WDScorpio
- СЕО
- Has thanked: 84 times
- Been thanked: 1913 times
Ето как си го обяснявам аз:
Цитат
Според мен има логика, но нямам доказателства, като опити side by side за да сравня резултата.
Цитат
Поетите микро-макро елементи, които все още не са се превърнали в белтъци мазнини и въглехидрати (БМВ) остават в растението и не се усвояват напълно.В химичния състав на една растителна клетка влизат множество химични елементи, но само около 20 са от особенно голямо значение. Тези от тях, които са със съдържание над 0.01% се наричат макроелементи, а онези, които са с по-малко съдържание, носят названието микроелементи. Най-важни от всички са въглеродът (С), кислородът (О), водородът (Н) и азотът (N). Това са органогенните елементи.
Всяко едно органично съединение съдържа въглерод. Количествено органогенните химични елементи съставляват 95% от сухото вещество на растението. <strong>Органичните съединения</strong> като цяло са между 90% и 99% от състава на сухото вещество на растителния организъм. Всички те изграждат въглехидратите белтъците и мазнините на растенията. Останалото са минерални вещества. Важна химична съставна част от растенията са витамините, които често се синтезират изцяло, а понякога само под формата на провитамини. Класически пример за това е провитамин А ,Освен сухо вещество, растенията съдържат огромно количество вода. Тя може да варира процентно както при различните растителни видове, така и при различните органи на едно растение. Някои видове съдържат по-големи количества вода за разлика от други, а също някои органи са с по-голямо водно съдържание от други.
Според мен има логика, но нямам доказателства, като опити side by side за да сравня резултата.
- firstcitizen
- Буден

- Has thanked: 5591 times
- Been thanked: 3544 times
Много добра тема ще се заформи, но от мен да знаете, че хората не си споделят туко така Ноу-хау или поне не си споделят най-ценните Ноу-хау на всеки, абе крият си "занаята". Ако сте чували лафа "Занаят се краде, а не се учи". Давам пример с ганджа гурута, които на мен са ми споделяли информация на лични съобщения. Първо не я споделят на всеки публично, а си избират някой да им е "симпатичен" по техни си критерии или още известен, като чирак. Дават му много нова и полезна информация, сред която дават и Ноу-хау, но при Ноу-хау те му дават късче с информация и не му казват всичко. Оставят го ако може сам да разкрие целият пъзел, ако го разкрие си говорят за целият пъзел(обсъждат го) и му дават ново късче с информация или насока, ако не може да ракрие целият пъзел - информацията не е за него. Говоря ви за истински ганджа гурута, някой от тях гледат Коноп из по между другото, защото усилията им са насочени в земеделието за да отглеждат собствената си храна. ( и не визирам себе си) Да речем, че от фермата съм се учел от всички потребители, като съм им чел постовете и коментарите, но няколко човека са оставили по-голям отпечатък в съзнанието ми и са ми дали безценна информация в лични разговори с тях. Те не ми дадоха просто съвети за отглеждането на растения, а направо ми нова насока в живота ми.admin написа: ↑16 Яну 2019, 00:03 how-to-grow-weed.jpg
В темата всеки ще може да сподели своето knowhow aka Ноу-хау, което са придобили с опита си при отглеждане на марихуана.
Всеки един от нас има поне една малка хитринка, която прилага при отглеждането на своите растения.
Вярвам, че с ваша помощ, ще можем да създадем един Наръчник на златните съвети при отглеждане на марихуана
Моля опишете максимално подробно методът, който прилагате, така че да бъде максимално ясно, как той да бъде приложен.
Forced flush before harvest или FFBH
До методът достигнах случайно с помощта на blah.
Много от вас са чували за флуш (промиване на почвата от хранителните вещества) преди бране за да се избегне натрупване на хранителни вещества в растението, които могат да му придадат лоши вкусови качества. По това време, аз използвах минерални торове и за мен беше важно да промия добре растението, за да изчистя максимално остатъците от минерални торове.
Вземете лозарски ножици или нещо достатъчно остро, с което да отрежете растението, максимално близко до основата, след което отрежете краят на стъблото под ъгъл 45 градуса, за да увеличите максимално повърхността. Ще ви трябва голям съд, като кофа, тенджера или нещо подобно, което да побере поне 4-5л вода. Потопете краят на стеблото и оставете така от 48 до 72 часа, като подменяте водата на всеки 12 часа или по-често. Желателно е да използвате филтрирана вода, но може и чешмяна.
При така създалата се ситуация, растението няма да има друг избор освен да започне да консумира натрупаните хранителни вещества натрупани в него. Крайният резултат е растение, което е максимално изчистено от натрупани хранителни вещества натрупани по време на растежа, а в същото време не спирате развитието на растението си.
Преди не разбирах, защо го правят. Нали са ми дали информация, защо крият и другата част от нея, но след време разбрах. Първо ученика сам трябва да търси това познание, ако не го търси сам, не може и да се научи ако ще и с кофа да му наливаш. В длъжностна характеристика на майстора изисква той да може да подбере най-добрият чирак. Второ ако ти дадът всичко на готово, ти не го оценяваш, някой неща дори не ги забелязваш. Когато си се потрудил за него, го получаваш като достойна награда за усилията си. Примерно на едни прияте им давам съвети в отглеждането, дето на мен са ми трябвали 2 години експерименти да ги науча тези неща. (това са 2 години време и много разходи и рискове) Решил съм да им го споделя направо и да получат моята опитност и резултати на готово, но като им го кажа, им влиза през едното ухо и излиза през другото. (не могат да го оценят, защото не са изгубили ресурс да го разберат) Не го и правят дори 1 не го пробват на 1 растение, а знам, е ако го пробват дори на 1 растение ще почнат да го правят на всичките си растения и при това винаги. Ама на сила не мога да ги накарам, явно не са готови за тази информация и трябва сами да достигнат до нея. (Жалко) Някой от тях, като ми кажат "Аз знам да отглеждам, научил съм всичко" и почвам да им се смея с гъза и им казвам, че аз всеки ден научавам нещо ново както за Канабиса, така и за растенията и жизнените им функции. Казвам им, че когато кажеш "аз знам всичко" първо не е така и второ си слагаш автоматично бариера сам да не можеш да научиш нещо ново, докато ако подходиш с "аз незнам, но искам да науча", Света разкрива познанието си пред теб. Забелязал съм, че новите градинари се учат повече и са по-възприемчиви в сравнение със старите градинари. Старите градинари имат предубедено виждане за нещата и трудно приемат новости, докато новите градинари са готови да пробват всичко ново само и само за повече добив и по-добро качество. (примерно) Отделно, когато ти дават информацията на парче, ти имаш много по-голямо желание за учене и получаване на следващото пърченце познание.
Сега идва другата част , аз няколко години съм правел опити, което ми е коствало много разоди. (да речем, че съм изхарчил 1000 лева в разходи освен загубенето време, риска и стреса) Кажи ми как на някой да му я кажа тази информация на готово, като знам на мен колко много време и разходи ми е струвала? Най-тъжното е, че като му го кажеш директно и готово "смляно" на някой, той не те разбира, не ти вярва и не го прави, абе не го осъзнава, много са малко тези, които поемат информацията още от първият път. Но дори само заради тези единични случай си заслужава споделянето и усилията, а покрай тях и закостенелите мозъци могат да се променят.
Идва 3-тата, но най-важна част, а тя е, че имаме нужда от промяна в парадигмата в нашето съзнание. Какво е необходимо, за да се постигне това? Ако умра опитвавайки се, но не успея да завърша задачата си да направя промяна в хода на еволюцията на живота на тази планета. Факта ще е, че съм се опитал. Колко хора не се опитват? Ако си тръгнал по този път на знанието и ако знаете, че всеки дъх, който си поемете, би могъл да спаси стотици животи в бъдещето, какво бихте направили? Бихте ли изтичали по този път на познание толкова бързо, колкото можете или бихте се скрили? Аз вярвам, че Природата е сила на доброто. Доброто не е само концепция, доброто е Дух. Надявамсе, че Духът на доброто ще оцелее. Споделянето на информация трябва да се насърчава, а не да се ограничава. Не е нужно всички да извъряваме трудния път, не е нужно всеки отново да прави едни и същи грешки, като може да се поучи от грешките на другите, не е нужно всеки по отделно да открива топлата вода, като просто някой друг може да му даде от неговата....
Ето ги мойте (Ноу-хау) златни съвети при отглеждане:
1. Мулчирам! Независимо дали отглеждате индоор или аутдор, мулчирайте, Мулчирането отнема минутки, но е голямо благо! Предпазва, като броня корените на растението, червейте, бактериите, микоризата и всичкият живот в почвата. В същото време мулча е храна за корените на растенията, червейте, бактериите, гъбите и т.н. Освен всичко това мулча предпазва от изпаряване на влагата от почвата, това означава по-малко и по-редки поливки! Аутдор мулча е изключително полезен! Също така мулча може да предпази почвата от ерозия (вятър и вода), а и отразява светлината.
2. Ползвам симбиотични взаимоотношения на висши растения с полезни почвени ефективни микроороганизми (ЕМ) и гъбички (едно и екто микориза) независимо дали е аутдор или индор. Най-ефективни симбиози са тези, които ги има в естественият ви хабитат, но ако нямате възможност да ползвате такива, най-ефективните които съм намерил са RootBetter и K+AMINO на BetterOrganix. Индор са много полезни, а аутдор направо отприщват растенията в чудовищен режим!!! Живота се е развил благодарение на симбиози, а симбиозата между растения с гъби и бактерии е най-старата на Земята!
3. Използвам органични торове! Истината е в органиката, ние хората сме жива органика, растеняита също... Растенията разбират и реагират различно на изкуствени торове и на органични. Има голяма разлика между био и органика... истината е в механизмите наподобяващи нещата случващите се в природата. (Органика)
4. Използвам домашни торове! Много хора подценяват домашните торове, но в много случай домашните торове са по-добри от тези, които можете да си купите, освен всичко това ви излизат безплатно или почти безплатно! Торовете са едни от основните разходи при отглеждането на растеня, а какво по-добре от това торовете да ви излязат безплатно или с минимум разходи? Когато си произвеждате сами торовете си намалявате цената на крайният си продукт, които отгледате. Освен всичко това знаете точно какво се сложили и дали на растенията. Давам пример: защо да си купувам 1 литър (Urtica General Organics) тор коприва за 20 лева, като мога да дам 20 лева за 1 бидон и да си направя 100 литра тор от коприва и ще имам бидон, които ще мога да ползвам многократно.
5. Експериментирам и се подобрявам постоянно! Задължително всеки грол експериментирам нещо ново. Дори това да намали добива ми, опита които съм спечелил е безценен, опит които в бъдеще може да ми даде много повече от това, което първоначално съм изгубил. Постоянно експериментирам с нови техники в отгледането, така разбирам, кое работи най-добре за мен.
6. Използвам регулар семена. Регулар е натуралното, както го е създало Природата, а не хормонално изменено от човека (фемка). Регулар означава повече сила, повече добив,по-добър вкус и аромат, повече издръжливост към стрес, а освен всичко това регулар означава, че не се налага да си купуваш нови семена всеки път, защото при желание можеш да създаваш собствени сортове или най-малкото да не се налага да купуваш семена всеки път.
7. Създавам собствени сортове. Това ми спеставя много пари от семена. Вече масово се правят фемки, автоматици фемки и скоро и ГМО... всичко се прави с цел да си купуваш семките всеки път. Освен торовете, семките са другите най-голям разход. Предпочитам да не си купувам всеки път семки, да си правя мой собствени сортове.
Давам пример: (Мо)н)санто правят ГМО хибриди домати дето бабите ги купуват и всяка година трябва да си купуват пакетче със семена за новите домати.(звучи ли ви познато) В същото време възпрепястват хората да си отглеждат стари сортове домати, като ги опрашват с ГМО хибридите и старите сортове се изродяват и новото им поколение не е годно за засяване.
Същото нещо се получава и с индустрията за канабис семена. Брийдърите се стараят да правят автомати или фемки, като с това се опитват да обвържат градинарите да си купуват всеки път семките. По-този начин подтискат пазара за регулар семките, скоро регулар семките ще изчезнат от пазара или много хора ще ги произвеждат! Защо? Едно е всяка година клиент да си купува семки от теб, а друго е на 10 години някой да си купува семки от теб, че да пробва нещо ново или да подсили генетиката си.
Създаването на собствени сортове е много интересно и забавно преживяване! Може да не е много успешно, има много провали, но това е нормално, както във всяко ново начинание, но с времето ще ставате все по-добри. Другото е, че когато вие създавате сорта направо му заете всичките тънкости, то си е вашият сорт и го знаете от до и няма изненади. Освен всичко останало вашите сортове вас ще ви "хващат" по друг начин. Дали заради плацебо или заради това, че имате изградена връзка с тези растения и сортове, абе "хващат" по друг начин човека, които ги е създал. (казвам го от личен опит)
8. Поливам растенията в градината си с жива изворна вода. Жива вода, какво повече да ви кажа за нея, освен, че е богата на микроорганизми, витамини, минерали и че от движението по подпочвени води и спускането от планите заради движението енергията във водата се активира и завихря.
Чешмяната вода е стерилна заради хлора. Хлора е избил всички полезни бактерии (както и вредните) и идва по мизерния водопровод. В изключително редки случай поливам растеняита с чешмяна вода от водопровода, ако го правя я оставям да престои поне за 48 часа за да се премахне хлора от водата.
За финал искам да ви оставя с едно уважение към Майката Природата, защото хората, както и растенията сме част от Природата, колкото и да не искаме да го признаем тя е наша Майка. Разрушавайки Природата ние разрушаваме себе си... Природата трябва да я опазваме и да сме във връзка с нея. Човешкото същество е част от Цялото, наричано от нас Вселена. Ние сме част, ограничена във времето и пространството. Преживява себе си, своите мисли и чувства като нещо, отделено от останалите, нещо като оптична заблуда на нашето съзнание, но ние не сме отделна част, а сме част от. Тази заблуда е един вид затвор за нас, който ни ограничава до личните ни желания и привързаността към няколко най-близки до нас хора. Нашата задача трябва да бъде да се освободим от този затвор, като разширим кръга на състрадание, за да обхванем всички живи същества и цялата Природа в нейната красота. Само тогава Природата ще разкрие свойте красиви тайни за нас. Не прахосвайте времето си, защото времето е най-ценният ви ресурс, казвайте на хората, че ги обичате и помагайте на колкото се може повече същества.
Мир
-
Inna
- Marijuana Mom

- Has thanked: 8098 times
- Been thanked: 5502 times
Forced flush-а и мен ми звучи логично,че като сменяш водата и седи резнат клон в нея ще пусне някои излишни неща....То продължава да живее по този начин самия клон още малко,както цветята във ваза цъфват.Държала съм мъжко връхче,отрязано преди да разтвори топките и поставено в чашка и то цъфва отрязано,но не трябва много по-рано да се реже,трябва да саму готови топките за отваряне.Горната част на върха е в една чашка,а долната-в друга с вода.Там,където е отрязано клончето не трябва да изсъхва(както на клонингите),а трябва незабавно да се постави във водата.Аз така си кисна купената салата и и сменям водата уж малко да се поизмие от нитрати....Та това бих го опитала с един клон просто да видя и дали ще пуска нови близала все едно живее?
Мога да ви кажа едно дребно трикче като пресаждам.Изчаквам доста да запълни(никога не съм имала проблеми с прословутия руут баунд,колкото и да се навият корените в малка чашка)и като ги вадя почесвам корените малко от всички страни,така че да се поразрошат,да не седят увити във формата на съда, в който са били до този момент,а връхчетата им да се насочат в новата почва направо.Така не забелязвам никакъв стрес(то и иначе де,но струва ми се това им харесва чесането) и забавяне при пресаждане.по принцип пресаждането е подобрение и стрес при пресаждане не може да се приеме за нормален,по-скоро по вина на градинаря се получава.....Има и едно повдигане,вадя цялото цвете(ако нямам място за пресаждане в по-големи саксии),изтръсквам го колкото мога да се освободи място и го връщам в същата саксия,само че с колкото мога сменена пръст отдолу,два пръста да е пак се отразява,а и според мен тези два пръста отдолу не са съвсем като наторяване отгоре в саксията или поливане с тор в същата саксия.....
Aй донт ноу хау

Мога да ви кажа едно дребно трикче като пресаждам.Изчаквам доста да запълни(никога не съм имала проблеми с прословутия руут баунд,колкото и да се навият корените в малка чашка)и като ги вадя почесвам корените малко от всички страни,така че да се поразрошат,да не седят увити във формата на съда, в който са били до този момент,а връхчетата им да се насочат в новата почва направо.Така не забелязвам никакъв стрес(то и иначе де,но струва ми се това им харесва чесането) и забавяне при пресаждане.по принцип пресаждането е подобрение и стрес при пресаждане не може да се приеме за нормален,по-скоро по вина на градинаря се получава.....Има и едно повдигане,вадя цялото цвете(ако нямам място за пресаждане в по-големи саксии),изтръсквам го колкото мога да се освободи място и го връщам в същата саксия,само че с колкото мога сменена пръст отдолу,два пръста да е пак се отразява,а и според мен тези два пръста отдолу не са съвсем като наторяване отгоре в саксията или поливане с тор в същата саксия.....
Aй донт ноу хау

.png)