Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Семки 2-ро поколение
-
fernandoestesso
- Been thanked: 1 time
Здравейте банда нов съм тук и искам да попитам понеже пуших един уникален сорт но незнам какъв е и как се казва но пък от някоя друга кратунка изпада по някое семка и ме интересува ако ги засея и ест. отделя мъжките ако се появят ще се получи ли това което съм пушил или не ... защото се консултирах с един познат и той ме убеди че го е пробвал всичко било 6 но разтенията накрая не хващали... благодаря ви предварително 
- WDScorpio
- СЕО
- Has thanked: 84 times
- Been thanked: 1913 times
Не.fernandoestesso написа: ↑18 Апр 2021, 22:14 Здравейте банда нов съм тук и искам да попитам понеже пуших един уникален сорт но незнам какъв е и как се казва но пък от някоя друга кратунка изпада по някое семка и ме интересува ако ги засея и ест. отделя мъжките ако се появят ще се получи ли това което съм пушил или не ... защото се консултирах с един познат и той ме убеди че го е пробвал всичко било 6 но разтенията накрая не хващали... благодаря ви предварително![]()
Растение, ще поникне и порасне, но шанса то да бъде "хубаво" е малък.
Влизат тук и поръчваш семки
https://www.seedsman.com/en/cannabis-se ... aid=Grysty
- Sawyer17
- Градинар

- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 16 times
Тази година гледах растения от точно такива семки, даже не беше специален коза, но все пак се получи с растенията, не бяха трепач, но все пак за малкото усилия се получиха добре, естествено е по-добре да си поръчаш и да ти е мирна главата, но според мен , ако ги засееш някъде и ги оставиш на произвола, нищо не би изгубил
-
Inna
- Marijuana Mom

- Has thanked: 8098 times
- Been thanked: 5502 times
Много е важно кой е бащата? обикновено взимат повече от него.... Ако са направени нарочно с двама яки родители и индор ,тогава стават, но случайно или от навън опрашени, обикновено бащата е дивак от полето......
-
fernandoestesso
- Been thanked: 1 time
благодаря за отговорите ... като цяло си поръчах и семки но и тези ги засях .... и резултата беше 6 от 6 при поръчаните и 2 от 6 при другите от които едното още при първите листенца пожълтяха ... отделно за 2-те седмици в които ги държах поръчаните бяха 3 пъти по големи от другите...
-
PhenoHunterr
- Нов Градинар

- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 6 times
@Inaa абсолютно си права за това, че бащата е много важен и от доста голямо значение... и понеже ако бащата е на 100% дивак например, то значи тогава и семената на/от следващото поколение също ще бъдат на 100% дивак независимо от майката и т.н.
И още нещо важно което е добре да се знае:
Когато кръстосаме 2 (две) растения от един и същ щам / сорт тогава следващото поколение или т.е. растенията от новите семена се наричат и ще бъдат от т.на. „f2 фенотипи” и пр.
Следователно семената от кръстоската м/у растения от т.нар. f2 поколение по пътя на логиката вече ще бъдат f3... след което f4, f5, f6 и т.н.
А това фактически е като да имаш деца от сестрати или т.е. има сериозен риск от генни мутации и/или деформации понеже това се нарича "INbreeding" или т.е. кръстосване по линията на рода при което всяко ново поколение бива кръстоска м/у братя и сестри д окато нещата стават все по-зле и по-зле със всяко ново ”израждане”.
Иначе има и сортове, които се водят ”TRUE-breeding" и могат да се кръстосват спокойно по родова линия без никакви проблеми, като също така запазват качествата от/на родителите или т.е. на предшествениците си, НОО...
„Truebreeding” щамовете / сортовете всъщност са доста, доста малко и реално се броят на пръстите само на едната ръка, та затова и сигурно в 99% от случаите трябва да имаме поне няколко на брой различни щама / сорта и/или т.е. кръстосването винаги да е м/у различни щамове / сортове и т.н.
УСПЕХ!!!
Mr. "F*CK-A-COP" is back a.k.a. COP KILLER
- Prototype046
- Градинар

- Has thanked: 46 times
- Been thanked: 390 times
Стабилни са landrace ,аз имам от 19 семена всички са едни и същи с червени лилави стебла още от самото показване до края на развитието им,и не е точно както при хората ,тоя ландрейс ,съм го пресъздал и отново ще го опраша, само да има мъжко и женско ,донесени са ми ,не са от бриидър
- Prototype046
- Градинар

Нищо общо с тея от бриидърите,звяр е аутдоор расте супер бързо с дебело стебло и много разклонения ,фенотипа му е странен хем има структура на сатива,обаче листата бяха много грамадни и широки ,при потъркване на стеблото миризмата му е супер тежка направо ти причернява ,единия фенотип мирише буквално на екскременти ,но в цъфтеж мирише на тропически плодове ,
-
PhenoHunterr
- Нов Градинар

- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 6 times
Да, лендрейса също са уникални съгласен съм ама пък недей само да прекаляваш backcross или т.е. със INbreeding-a понеже и без това няма смисъл от „израждане” само нали ако ме разбираш ами че даже става все по-зле реално на практика...Prototype046 написа: ↑31 Май 2025, 11:40 Стабилни са landrace ,аз имам от 19 семена всички са едни и същи с червени лилави стебла още от самото показване до края на развитието им,и не е точно както при хората ,тоя ландрейс ,съм го пресъздал и отново ще го опраша, само да има мъжко и женско ,донесени са ми ,не са от бриидър
Мен лично ако ме питаш си е най-добре просто да си селектираш любимото ”pheno” или т.е. ”фенотипа” дето ти гаресва най-много ама пък за целта ще ти трябват поне 10тина женски растения за да имаш всички фено-та реално а след това го кръстосай с нещо коренно различно като целта е да извлечеш максимума и от двата сорта / щама или т.е. най-доброто а след което ще имаш нещо изцяло ново и уникално при това изцяло по твой вкус и т.н.
Иначе за пример малко по-конктетно ще дам „Super Lemon Haze" или Супер Лемън Хейс и който е кръстоска м/у Lemon Skunk / Лемън Скънк и Super Silver Haze / Супер Силвър Хейс
И докато единият щам или сорт е предимно с индика характеристики + мощен цитрусов аромат, то от другата страна имаме щам или сорт който е "mostly sativa" също известен със солиден добив освен всичко останало както и типичното сатива напушване с мощна еуфория вместо с дълбока релаксация характерна за индика напушването например и т.н.
УСПЕХ!!!
Mr. "F*CK-A-COP" is back a.k.a. COP KILLER
- Prototype046
- Градинар

В природата това не важи при ландрйсовете,няма такъв филм ,че да отслабват и да се разваля генетиката ,като се опрашват едни други ,както в Ямайка,така и навсякъде
.png)