Страница 1 от 1

Декарбоксилиране на канабис: Колко топлина и време?

Публикувано на: 26 Дек 2019, 15:08
от WDScorpio
Направих обширни търсения в чичо гошо, за да видя дали мога да открия идеалната и оптимална настройка на температурата на фурната и продължителността на времето , което ще доведе до най-високо КПД на преобразуване на THCA в TCH, без да се прекалява и да има значителни загуби на скъпоценен THC, разграждащ се в CBD.

Сега от този патент "Извличане на фармацевтично активни компоненти от растителни материали":

freepatentsonline . com / 7344736.pdf

"Приблизително 4 kg смлян BRM (или THCA, или CBDA), който трябва да бъде декарбоксилиран, първоначално се нагрява до 105 ° С и се държи при тази температура за около 15 минути, за да се изпари от задържаната вода и да се позволи равномерно нагряване на BRM. Партидата След това се нагрява допълнително до 145 ° С и се държи при тази температура в продължение на 45 минути, за да се позволи декарбоксилирането да завърши до по-голяма от 95% ефективност. "

А относно билката THC / CBD - btw, „Chemovar“ означава „растителен материал канабис“.

"Следователно лабораторните изследвания показват оптималните условия за декарбоксилиране на:

Хемовар, произвеждащ предимно CBD, е 1 час при 120 ° С или 0,5 час при 140 ° С.
Хемовар, произвеждащ предимно THC, за да се сведе до минимум образуването на CBN, е 1 до 2 часа при 105 ° С. или 1 час при 120 ° С. "

Таблици от този патент, които показват различни стойности на THC / CBN при различни темпове -
user60571_pic1339955_1414763066.jpg
user60571_pic1339955_1414763066.jpg (39.31 KiB) Преглеждано 2043 пъти
user60571_pic1339955_1414763066 (1).jpg
user60571_pic1339955_1414763066 (1).jpg (39.31 KiB) Преглеждано 2043 пъти
user60571_pic1339954_1414763066.jpg
user60571_pic1339954_1414763066.jpg (23.14 KiB) Преглеждано 2043 пъти

Re: Декарбоксилиране на канабис: Колко топлина и време?

Публикувано на: 23 Яну 2020, 12:18
от 3EBC
Аз имам питане. Попринцип не се ли извършва сходен процес при изпичането на сладкиша или др, както и при самото правене на канабътър/кококанаойл?

Re: Декарбоксилиране на канабис: Колко топлина и време?

Публикувано на: 23 Яну 2020, 21:42
от WDScorpio
"Сходен процес" именно ... При печене на мъфин например, не се достига температура над 80С, а при правене на масло над 60С, което няма да преобразува достатъчно количество ТХЦ
Ако печем 1 час при 120г ще има най-добър резултат и следователно най-потентни мъфини.
Този процес също премахва хлорофила, което помага за по-малко вкус на "трева" :)

Re: Декарбоксилиране на канабис: Колко топлина и време?

Публикувано на: 03 Юни 2020, 09:02
от Zafor19
Аз един път сложих малко количество 3гр за 15мин на 110° и доста почерня, но бях сложил тавата на горния ред без фолио и без вентилатор. След това си го ядох с лъжица по малко ама не е вкусно така и дразни стомаха малко. Може и в чаша прясно мляко една лъжица да се свари след това, пак си фаща. Или печеното да го сложа в кокосово масло на кафемашината както беше показал sofia.cannabis в Ютюб. Че ми изникват няколко въпроса
1. Отгоре, ако се пече в тава, слага ли се алуминиево фолио?
2. Във фурната да се пуска ли вентилатор?
3. Как се поема това печеното според вас?