Направих обширни търсения в чичо гошо, за да видя дали мога да открия идеалната и оптимална настройка на температурата на фурната и продължителността на времето , което ще доведе до най-високо КПД на преобразуване на THCA в TCH, без да се прекалява и да има значителни загуби на скъпоценен THC, разграждащ се в CBD.
Сега от този патент "Извличане на фармацевтично активни компоненти от растителни материали":
freepatentsonline . com / 7344736.pdf
"Приблизително 4 kg смлян BRM (или THCA, или CBDA), който трябва да бъде декарбоксилиран, първоначално се нагрява до 105 ° С и се държи при тази температура за около 15 минути, за да се изпари от задържаната вода и да се позволи равномерно нагряване на BRM. Партидата След това се нагрява допълнително до 145 ° С и се държи при тази температура в продължение на 45 минути, за да се позволи декарбоксилирането да завърши до по-голяма от 95% ефективност. "
А относно билката THC / CBD - btw, „Chemovar“ означава „растителен материал канабис“.
"Следователно лабораторните изследвания показват оптималните условия за декарбоксилиране на:
Хемовар, произвеждащ предимно CBD, е 1 час при 120 ° С или 0,5 час при 140 ° С.
Хемовар, произвеждащ предимно THC, за да се сведе до минимум образуването на CBN, е 1 до 2 часа при 105 ° С. или 1 час при 120 ° С. "
Таблици от този патент, които показват различни стойности на THC / CBN при различни темпове -
Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Декарбоксилиране на канабис: Колко топлина и време?
- WDScorpio
- СЕО
- Мнения: 924
- Регистриран на: 03 Дек 2018, 15:59
- Has thanked: 84 times
- Been thanked: 1881 times
- 3EBC
- Градинар
- Мнения: 65
- Регистриран на: 05 Окт 2019, 21:22
- Has thanked: 162 times
- Been thanked: 211 times
Аз имам питане. Попринцип не се ли извършва сходен процес при изпичането на сладкиша или др, както и при самото правене на канабътър/кококанаойл?
Заложи на хубава почва с микробиологичен живот в нея и всички "проблеми" са зелени
- WDScorpio
- СЕО
- Мнения: 924
- Регистриран на: 03 Дек 2018, 15:59
- Has thanked: 84 times
- Been thanked: 1881 times
"Сходен процес" именно ... При печене на мъфин например, не се достига температура над 80С, а при правене на масло над 60С, което няма да преобразува достатъчно количество ТХЦ
Ако печем 1 час при 120г ще има най-добър резултат и следователно най-потентни мъфини.
Този процес също премахва хлорофила, което помага за по-малко вкус на "трева"
Ако печем 1 час при 120г ще има най-добър резултат и следователно най-потентни мъфини.
Този процес също премахва хлорофила, което помага за по-малко вкус на "трева"
- Zafor19
- Баш Градинар
- Мнения: 369
- Регистриран на: 19 Окт 2019, 09:53
- Has thanked: 1264 times
- Been thanked: 891 times
Аз един път сложих малко количество 3гр за 15мин на 110° и доста почерня, но бях сложил тавата на горния ред без фолио и без вентилатор. След това си го ядох с лъжица по малко ама не е вкусно така и дразни стомаха малко. Може и в чаша прясно мляко една лъжица да се свари след това, пак си фаща. Или печеното да го сложа в кокосово масло на кафемашината както беше показал sofia.cannabis в Ютюб. Че ми изникват няколко въпроса
1. Отгоре, ако се пече в тава, слага ли се алуминиево фолио?
2. Във фурната да се пуска ли вентилатор?
3. Как се поема това печеното според вас?
1. Отгоре, ако се пече в тава, слага ли се алуминиево фолио?
2. Във фурната да се пуска ли вентилатор?
3. Как се поема това печеното според вас?