Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
За Децата, как да сътворим гора-градина
- Peggy Zina
- Градинар

- Has thanked: 728 times
- Been thanked: 1013 times
Тука съм малко на командировка в Южна България. В тази градина собственикът гледа органично от 2 години и резултатите малко по малко вървят към положителна посока. За мулч е избрал някакъв брезент ВОДОПРОПУСКЛИВ, устойчив на атмосферни условия. За декар място, където не гледа е покрил, инвестицията е към 400лв, но винаги може да ви излезе и без пари с окосената трева, но той така си е решил. И вече плевели няма в неговата градина, освен от мястото на комшията дето прехвърча някое друго семе, щото е заебано. Откъм поливки е облекчен, защото е със сонда. Другия му дерт е с поповите прасета - при него се е получило през годините с внасянето на оборски тор, от където намери, тук ви обръщам внимание - по възможност ползвайте животински тор от сигурни източници, за да избегнете евентуални ядове с вредители, не че и аз не съм си брал оборски тор от рандъм места ама все пак, той се е насочил гранулиран пилешки и оборски тор, за тях ще ви отворя по нататъка приказка. Та с поповите прасета той се бори по следния начин - увива в основата на стеблото на разсадя хартишка или стар маркуч, и така го бодва в почвата, после когато вече стеблото се е вдървило ги маха с помощта на клещи и работата заспива....
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
-
Inna
- Marijuana Mom

- Has thanked: 8098 times
- Been thanked: 5501 times
Интересно за поповите прасета,щя знам!То и аз си взимам от селата,където йодя и не ми е хрумвало за тях и че може да заразя с нещо такова,блях!На село котката ми финесе в краката едно такова ауууууу!!!!!Брезент не обичам за мулч,ама пак е добре,щом е био. Успех на теб и на човека!Peggy Zina написа: ↑11 Юни 2025, 13:04 Тука съм малко на командировка в Южна България. В тази градина собственикът гледа органично от 2 години и резултатите малко по малко вървят към положителна посока. За мулч е избрал някакъв брезент ВОДОПРОПУСКЛИВ, устойчив на атмосферни условия. За декар място, където не гледа е покрил, инвестицията е към 400лв, но винаги може да ви излезе и без пари с окосената трева, но той така си е решил. И вече плевели няма в неговата градина, освен от мястото на комшията дето прехвърча някое друго семе, щото е заебано. Откъм поливки е облекчен, защото е със сонда. Другия му дерт е с поповите прасета - при него се е получило през годините с внасянето на оборски тор, от където намери, тук ви обръщам внимание - по възможност ползвайте животински тор от сигурни източници, за да избегнете евентуални ядове с вредители, не че и аз не съм си брал оборски тор от рандъм места ама все пак, той се е насочил гранулиран пилешки и оборски тор, за тях ще ви отворя по нататъка приказка. Та с поповите прасета той се бори по следния начин - увива в основата на стеблото на разсадя хартишка или стар маркуч, и така го бодва в почвата, после когато вече стеблото се е вдървило ги маха с помощта на клещи и работата заспива....
-
Inna
- Marijuana Mom

А,чакай докато сме на темата попови прасета. Тогава някой знае ли тези огромни,бели ларви в някои купчини тор,които ги ползват и за риболов,дали са техните ларви?!Като бял червей,но суупер дебело и едро?!Защото ги намирам чат пат в торта с огромно неудоволствие,въпреки ръкавиците.
И сега взех да се чудя от този пост,че само те могат да са толкова тлъсти! Ама пък се виждат доста добре....Аз ги мятам на кокошките иначе,защото се отказахме от риболова като цяло.А самите попови прасета били идеални за сом,стига да си толкова непукист да го набучиш това на кука.
- Peggy Zina
- Градинар

Виж в тази тема на 2ра страница, последният ми пост, имам едно такова снимано, дето отговаря на твоето описание, намерих няколко в компостера, баба вика, че било сив червей, дето прави мизерии, утрепах ги...
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
-
Inna
- Marijuana Mom

Уу,бляк,да това е! Е,значи при всички положения е някво гадно....Ще знам.Peggy Zina написа: ↑14 Юни 2025, 12:23 Виж в тази тема на 2ра страница, последният ми пост, имам едно такова снимано, дето отговаря на твоето описание, намерих няколко в компостера, баба вика, че било сив червей, дето прави мизерии, утрепах ги...
- Peggy Zina
- Градинар

-
Inna
- Marijuana Mom

Мулч.....И поливайте късно привечер.....Сутрин,дори рано ,все едно нищо не си полял.Ужас и с тия пожари,голяма гадост!Но,важното е...да купим ракети?!!!
- Peggy Zina
- Градинар

Това е, на нас не ни трябва накой да ни напада, сами ще се затрием, в едното съседно село направиха фотоволтаичен парк, ама много "еко" - да изсечем гората и да наблъскаме поляната с фотоволтаици. Пък ситуацията с водоснабдяването няма да я коментирам - имаме повече питейна вода на глава от населението спрямо Франция и Германия и се опитват да ни превърнат в пустиня ... то ВЕЦове на наши хора, то ликвидиране на кладенци, дето даже и по турско не го е имало...
-
Inna
- Marijuana Mom

Да,това с волтаиците е безумно!И правят горещи точки доплнително.Те са си за покривите и за такива места,не да сечеш(и палиш?!!!) за тях гора и да хабиш земя!НАПърва грижа трябваше да ни е водопреносна сустема и запазване на водата и за пожарите да си купим техника,дронове,оборудване,а ние аргх!!!Айде,че ще мина в едни други теми,дето......Peggy Zina написа: ↑12 Авг 2025, 21:02 Това е, на нас не ни трябва накой да ни напада, сами ще се затрием, в едното съседно село направиха фотоволтаичен парк, ама много "еко" - да изсечем гората и да наблъскаме поляната с фотоволтаици. Пък ситуацията с водоснабдяването няма да я коментирам - имаме повече питейна вода на глава от населението спрямо Франция и Германия и се опитват да ни превърнат в пустиня ... то ВЕЦове на наши хора, то ликвидиране на кладенци, дето даже и по турско не го е имало...
- Peggy Zina
- Градинар

А бе препоръчвам аз напред-назад, ама и аз си харесах това съндъче , имате ли опит с такива? Мисля да го сложа на терасата надлъжно и ми се вижда супер удобно да не се навежда човек и да се гърби, да насадя в него я подправки я доматки, единственото ми притеснение е да не го опече слънцето след 1-2 години, какво мислите по въпроса? Другото , което - от къде да си търся воден лук, без хибриди и гмо-та , който да гледам на село, преди години имахме воден лук сладък, хубав, приятен, но няколко години като не ставаше му загубихме семето. Другото, което търся си семена за домати - вкусни, устойчиви на гадости нехибридни, защото съм забелязал , че сортове дето са ни се получавали преди двайсетина години сега - ц. Коректни търговци търся, че и на пазара за разсад и семена се навъдиха ментарджии...
.png)