Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

ЗЕОЛИТ- нечувана история

Направи си сам проекти и домашни решения тук!
Семена марихуана
Аватар
Zafor19
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 1268 times
Been thanked: 893 times

Здравейте колеги. Искам да прехвърля темата от другия форум, може на някой да му бъде полезна. Случката стана юли месец това лято. Копирам я директно, без да редактирам:
Можех да пиша в някой пост това, което научих днес, но така ще се отдаде нужната важност и няма да потъне из форума. Днес случайно се заговорих с един човек до нашето лозе за това как тори чушки, домати, пипера, картофите си. Оказа се предприемач по европейските програми (не очаквах това) аз му разказах за торене с каменното брашно и по-специално зеолита. Вероятно знаете, че е много полезен, Родопското чудо, сваля кръвното, нормализира червата, подобряване имунната система и т.н. може да се види в Гугъл. Въпросният човек е работил преди около 30 години за тогавашните комунисти, по точно за храната им и ми каза че е имало огромни парници, в които са се отглеждали зеленчуци, ягоди, подправки за партията. Поръчвани са тонове зеолит за обеззаразяване на почвата от радиация - по това време станала аварията в Чернобил. Също така той до тогава Никога не бил виждал такова плодородие. Така, че смело слагайте зеолит и не само на конопа, а и на селскостопанска продукция и си глейте кефа :D ......
Ето ви една рецепта за торене със Зеолит и каменно брашно, която съм сглобил от няколко места, За дупка 20л:
Към сместа която сте приготвили от чернозем, ЧКЧ, кокосови влакна, торф, мъх, речен пясък, Гуано се добавя 4-5 шепи зеолит фракция 0,2-0,4; три шепи натрошен гнайс (взимате си от някоя борса за камъни един камък за около 5-6лв е и си го начуквате с теслата да стане наситно) и три шепи бяло каменно брашно от бял варовиков камък, но да не е съвсем на прах. Ако имате и 3 шепи базалт. Камъните дават минерали за няколко години 3-4. За домашно ползване в саксия може по една шепа. Когато слагаме каменното брашно няма нужда от други торове- оборска, птича или синтетични.
Публикувай отговор