Ще с поделя моите впечатления и размисли,макар че аз едва наскоро пробвах да вейпвам за пръв път и не съм имала възможност да пробвам много модели.
Първо си купих един съвсем мъничък(на снимката малкия)Dutchie за сухи билки и масла(уж,защото за масло дефакто не става и не е удобно)един човек,който струваше 87 лева от БГ сайт.Много ми хареса да си изпарявам тревата,все едно пуша нова,много по-свежо усещане,без дима,доста по-приятно и ароматно,предполагам че е и по-безвредно,отколкото да дишаш запален храст:)И оттогава не съм пушила на цигара.Миризмата е много по-дискретна и бързо с епроветрява и изчезва,което понякога е доста важно.
Само че това вейпче ,макар и качествено(харесва ми и съм си го оставила заредено за резерва) направено не е с кой знае каква батерия,за един човек си е да си зареди няколко пъти,а ние сме двама, на които им с епуши:)Затова решихме да си купим един малко по-скъпичък и с по-голяма камерка.Не бяхме съвсем наясно какво трябва да търсим,макар че прегледахме доста в нета и доста клипове и поразпитахме. Спряхме се на Аtmos Vicod 5G,който изглеждаше качествен....на снимкте:)Много пластмаса по целия път на парата и то долна!Оказа се,че мудщуците му се стопиха още след няколко зареждания и се наложи да го върна само след ден.Така че него не препоръчвам за 230 лева все пак трябваше да е измислено това нещо,щом ще се нагрява.Но момчетата от сайта се оказаха точни и ми го замениха своевременно с един съвсем опростен Flowermate(аз бих избрала друг,но нямаха много богат избор,за което ще ги посветвам какво да вземат за в бъдеще),към който бяхме леко скептични,но пък останахме накрая доволни от пушенето с него.Батерията му(те са две и се сменят)изкарва доста явно,още не съм го зареждала след първия път,а го тествахме усилено снощи хахаха Това,което не ми харесва е,че за разлика от Dutchie-то зарядното му е някакво изчанчено с жак,а не USB,но пък по-рядко ще с еналага да се зарежда,така че ще го преглътна.В общи линии съм доволна,а пушенето определено с него е по-добро,другия е много миниатюрничък и с къс път на парата до устата.
Сега да споделя след опита с тези три вейпа своите размисли какво бих искала от един вейп като цяло.Първо ще гледам пътя на парата да не съдържа пластмаса(включително мундщука в най-лошия случай топлоустойчив силикон е по-добре).Със сигурност търся вейпове със стъклен мундщук,керамичен,цирконий,кристал и прочее,ако има метали те да не са алуминий.
БАТЕРИЯ И ЗАРЯДНО:възможно по-устойчиви батерии(може и да с е изваждат) и задължително USB да е зарядното за да става да се включи навсякъде,в комп,кола и тн.
Да е здрав,засега още не са ги измислили и почти всеки има някакви слабости и някакви части,които биха могли лесно да се строшат и край.Също всеки има пластмаси,дори някои много скъпи,така че май само цената не е критерий.Иначе харесах някои DA VINCI-та...….
Не искам да е много сложен като управление аз лично и без приложения за телефон,не ме кефи толкова да се занимавам чак с нагласяне и цялата мрежа да знае кога вепвам и на какви темп хахахаПростичко да е,може да има все пак едно екранче де:) Да има от 200 до 230 ей така за всеки случай(по-високи темп съвсем ще го запалят) ако искам да го поизпека,макар че най-много ми хареса 210 до сега и така си пуша,а и този новия май само толкова си има,малкият има до 220,но не ми харесва много и него го пускам на средно ниво.
И последно харесва ми в комплекта да има повече работи,контейнерчета и джаджички(сега на Flowermate трябва отделно да купувам стъклени мундщуци и тн от следващия модел,което е малко досадно,а в БГ ги няма) различни за масло и тн да става:)
Аз тук обсъждам изпарителите за суха билка и вакса,ако някой ползва за течности нека се включи.От тях,както и да изпарявам течност още не съм опитвала.
.png)