Това съм чела,че по-към края се прави.Не съм го пробвала.Навън студа по-скоро ги спъва обаче по моите наблюдения,нека си надебелят,пък това на самия финал може би ще е по-удачно.Не знам разликата дали си заслужава усилията.....Ти сподели.George написа: ↑06 Мар 2026, 10:49 Края на 4 седмица.![]()
Опитвам се да намаля температурата на 15°-тъмно, 18-20° светло за да може да пробвам метода, за който четох скоро, а именно, че колко по студено им ставало на растенията към края им, това ги карали да произвеждат повече трихоми, един вид като защитна реакция. Колко е вярно нямам си и на идея, но реших да пробвам. Идеята е да успея постепенно да сваля градусите до 12-14° тъмно, 16-18° светло.
До момента съм използвал храна на Terra Aquatica- само grow и Bloom и по малко ЧКЧ, като чуденката ми е дали да вкарам и Ripen към края? Никога не съм го ползвал и нямам и представа ще даде ли някакъв резултат или не!?
Поливам с около 1,5 литра през около 5 дни.
Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Отглеждане На Закрито 2026 / Indoor Season 2026 (Обща тема)
-
Inna
- Marijuana Mom

- Has thanked: 8079 times
- Been thanked: 5475 times
-
Inna
- Marijuana Mom

Ще ги пускам на цъфтеж постепенно....Изчаквах да изкарам кестенчетата,но ще ги пусна тия дни.Не са мнохо оформени,но като махна кестените ще ги пресадя и разтворя настрани.Този път няма да ги пресаждам много напред в цъфтежа,защото като поизчакам твърде да покажат четки и после ми се струва,че не надебеляват така,както ако са пресадени навреме(което ми се стрива,че е до средата на "предцъфтежа,преди да спрат да избухват на големина).То е така де,всеизвестно е,нали затова се избягва в напреднал цъфтеж,но аз си пробвам....Няколко дни ще изкарат в тия саксийки ако има някое мъжко да излезе в тях поне на 12/12,но няма да чакам да показват глави чак.
-
Harvester
- Градинар

- Has thanked: 385 times
- Been thanked: 303 times
Наясно съм, че предпочиташ прясната почва за самия цъфтеж, обаче според мен предцъфтежа е особено важен за обема на корените и спреш ли ги с малката саксия, губиш количества от крайните размерите и брой съцветия. Не знам колко съм прав но предпочитам да вегетират 5-7 дни в крайната саксия и тогава да обърна режима, Иначе и аз предпочитам изхранването с новата почва от пресаждането в по-голям обем. Т.е. 2-3 пресаждания за фотопериодните, като всичките са през вегетацията. В крайната саксия понякога правя дълбок слой със заредена и горен слой с малко по-слаба почва, точно заради тези 5-7 дни вегетация. Всъщност според генетиката и условията, този период може да варира и малко нагоре, ако е по-муден сорта или пък нещо температурите не са достатъчно високи а сорта е топлолюбив/капризен/.Inna написа: ↑09 Мар 2026, 13:08 Ще ги пускам на цъфтеж постепенно....Изчаквах да изкарам кестенчетата,но ще ги пусна тия дни.Не са мнохо оформени,но като махна кестените ще ги пресадя и разтворя настрани.Този път няма да ги пресаждам много напред в цъфтежа,защото като поизчакам твърде да покажат четки и после ми се струва,че не надебеляват така,както ако са пресадени навреме(което ми се стрива,че е до средата на "предцъфтежа,преди да спрат да избухват на големина).То е така де,всеизвестно е,нали затова се избягва в напреднал цъфтеж,но аз си пробвам....Няколко дни ще изкарат в тия саксийки ако има някое мъжко да излезе в тях поне на 12/12,но няма да чакам да показват глави чак.
-
Inna
- Marijuana Mom

Да,предполагам,че понякога ги спъвам малко с тези пресаждания в цъфтеж,особено като изчакам до цели четки.Ще гледам много да не ги държа в тези да цъфтят ъози път.Те и сега са почти пълни сигурно....Обаче нямам много място като цяло за толкова цветя ако избухнат както си трябва. Иначе ако сега ги бухна в крайните и пусна ще си избухнат добре и така,без да им давам 5-7 дни растеж,те като видят място....Но искам малко и за целия цъфтеж да имат място и свежа почва заредена,да,затова чакам последния момент.И понякога закъснявам,вярно си еHarvester написа: ↑09 Мар 2026, 17:11Наясно съм, че предпочиташ прясната почва за самия цъфтеж, обаче според мен предцъфтежа е особено важен за обема на корените и спреш ли ги с малката саксия, губиш количества от крайните размерите и брой съцветия. Не знам колко съм прав но предпочитам да вегетират 5-7 дни в крайната саксия и тогава да обърна режима, Иначе и аз предпочитам изхранването с новата почва от пресаждането в по-голям обем. Т.е. 2-3 пресаждания за фотопериодните, като всичките са през вегетацията. В крайната саксия понякога правя дълбок слой със заредена и горен слой с малко по-слаба почва, точно заради тези 5-7 дни вегетация. Всъщност според генетиката и условията, този период може да варира и малко нагоре, ако е по-муден сорта или пък нещо температурите не са достатъчно високи а сорта е топлолюбив/капризен/.Inna написа: ↑09 Мар 2026, 13:08 Ще ги пускам на цъфтеж постепенно....Изчаквах да изкарам кестенчетата,но ще ги пусна тия дни.Не са мнохо оформени,но като махна кестените ще ги пресадя и разтворя настрани.Този път няма да ги пресаждам много напред в цъфтежа,защото като поизчакам твърде да покажат четки и после ми се струва,че не надебеляват така,както ако са пресадени навреме(което ми се стрива,че е до средата на "предцъфтежа,преди да спрат да избухват на големина).То е така де,всеизвестно е,нали затова се избягва в напреднал цъфтеж,но аз си пробвам....Няколко дни ще изкарат в тия саксийки ако има някое мъжко да излезе в тях поне на 12/12,но няма да чакам да показват глави чак.
Да,принципно в растеж си се пресаждат.
-
George
- Градинар

- Has thanked: 181 times
- Been thanked: 318 times
Да, така мисля да направя, но просто искам да намаля температурата и влажността постепенно, а не изведнъж и затова от сега започвам с леките промени.Inna написа: ↑09 Мар 2026, 13:00Това съм чела,че по-към края се прави.Не съм го пробвала.Навън студа по-скоро ги спъва обаче по моите наблюдения,нека си надебелят,пък това на самия финал може би ще е по-удачно.Не знам разликата дали си заслужава усилията.....Ти сподели.George написа: ↑06 Мар 2026, 10:49 Края на 4 седмица.![]()
Опитвам се да намаля температурата на 15°-тъмно, 18-20° светло за да може да пробвам метода, за който четох скоро, а именно, че колко по студено им ставало на растенията към края им, това ги карали да произвеждат повече трихоми, един вид като защитна реакция. Колко е вярно нямам си и на идея, но реших да пробвам. Идеята е да успея постепенно да сваля градусите до 12-14° тъмно, 16-18° светло.
До момента съм използвал храна на Terra Aquatica- само grow и Bloom и по малко ЧКЧ, като чуденката ми е дали да вкарам и Ripen към края? Никога не съм го ползвал и нямам и представа ще даде ли някакъв резултат или не!?
Поливам с около 1,5 литра през около 5 дни.
Тука нещата са към 33-34 ден 12/12 и мисля, че за сега всичко върви добре. Поляти да последно с 1,5л. вода с меласа и малко ЧКЧ. Светло 20-22° тъмно 17-18°. Влажността варира между 35-50%. Имам няколко въпроса и ще се радвам ако някой подскаже за да знам изобщо има ли случай да правя съответно някои неща.
1. Да взимам ли Rippen да слагам към края? Знам за какво служи, но ще има ли смисъл за моите условия и за лампите, които използвам?
2. Да правя ли флъш, като използвам Terra Aquatica? И ако да, ти последва седмица ли се правеше преди да ги отрежа? Колко трябва да изтече от долу вода?
3. Има ли смисъл да режа още от долните пъпки с цел насочване на енергията на цветята към горните големи цветове?
4. За ваденето на лилавия пигмент на цветята, освен гена, температура и влажност, какво друго мога да направя? Четох някъде за поливане към края с ледена вода
?Благодаря предварително
-
Inna
- Marijuana Mom

Извадих кестенчетата на прозорец,докато могат да седят навън.Сега тези са били две вечери на 12/12,което се разбрахме по-нагоре,че не е най-препоръчителното и че е хубаво в растеж да се пресажда ,каквото ще се пресажда.Не купих нови неща,защото не виждам смисъл да ъпгрейдвам този гардероб,ще си карам по стария начин със саксиите,които вече имам-8 по 11 литра,те се събираха добре,сега няма какво да давам други пари за това.....Няма данни за мъжки все още,дано не изскочат.
Но ако ще се показват то да е съвсем скоро,поне да не си играя и тях да пресаждам.....Скоро няма да ги снимам вече,понеже няма нищо интересно друго,по-натам ще покажа ако вървят задоволително и когато са в крайния си вариант и брой.Иначе нямам против едно интересно мъжко,за да си направя множестео семки за резерва
Ще взема и по едно клонингче докато не са навлезли много в цъфтежа.
Ще взема и по едно клонингче докато не са навлезли много в цъфтежа.
-
Inna
- Marijuana Mom

Само да добавя-имам два мъжкара от моя микс.
-
Inna
- Marijuana Mom

Ще пусна какво стана до тук.Резнах от всяко по клонче,а това на прозореца е избрания от двата мъжкара,окастрен да не заема място.Този беше по-забележителния от двата....Женските ги разтворих,този път не ги чистих отдолу,а ги разпънах,даже може би така,ще са по-добре,отколкото 8 захрасталачени надолу....Пресадих в крайните по-навреме този път,предцъфтежа не беше свършил.Почвата е микс микробал и лайт,защото имах нея,но малко има и ползвана,за да стигне точно и да не купувам цял нов чувал.Но е малък % стара,само за пълнеж.Добавила съм малко оборски,пепел,варовик и гуано,но от всичко по много малко,просто за разкош.Така се надявам засега да не ползвам други добавки.
- Spiral
- Баш Градинар

- Has thanked: 1312 times
- Been thanked: 2220 times
За 18ти ден 12/12 цветовете ти се заформят с нормална скорост, не бързай да ги отписваш
Keep on growing 
.png)