Само ще загатна на източния бряг съм, меря с течност за имерване на пх, щото като ме консулстираха казаха, че пх метри под 200 лева са нятър работа, ще си взема английска сол.Vetrushka написа: ↑11 Фев 2025, 12:41 Според мен не се занимавай с коригиране на pH, полей си с 3-те неща на био канна по схема и не се занимавай с друго, добавяй само калций и магнезий. Можеш да ги пръснеш листно с Английска сол от обикновената аптека, една супена лъжица на литър вода. Това е магнезиев сулфат и се справя добре с коригирането на дефицита.
Аз си мисля, че уреда или не е калибриран или нещо не е наред. Не вярвам да имаш такова pH на водата от чешмата, освен ако не си някъде в балкана и водата минава през много скали.Peggy Zina написа: ↑10 Фев 2025, 22:35Чешмяна към 8Vetrushka написа: ↑10 Фев 2025, 14:26 За този тест с изтичащата вода, вода с какво pH си ползвал. Най - добре се прави с дестилирана вода, защото тя е неутрална с pH 7. Според мен им дай храна и не коригирай нищо. Ризотоника си го ползвам от начало до край, като накрая дозата от него е много ниска, но не го спирам. Не вярвам да е от него.
Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Alaskan Purple - първи индор с автоматици
- Peggy Zina
- Градинар

- Has thanked: 732 times
- Been thanked: 1018 times
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
- Vetrushka
- Ветрушка

- Has thanked: 2127 times
- Been thanked: 3747 times
Не бях обърнал внимание на това, нарича се гутацияPeggy Zina написа: ↑10 Фев 2025, 22:35Чешмяна към 8 , сега гледам , като отворих палатката всички листа бяха с капки вода по краищатаVetrushka написа: ↑10 Фев 2025, 14:26 За този тест с изтичащата вода, вода с какво pH си ползвал. Най - добре се прави с дестилирана вода, защото тя е неутрална с pH 7. Според мен им дай храна и не коригирай нищо. Ризотоника си го ползвам от начало до край, като накрая дозата от него е много ниска, но не го спирам. Не вярвам да е от него.
Причини за гутация:
Прекомерно поливане – корените засмукват повече вода, отколкото растението може да изпарява.
Висока влажност в помещението – намалява способността на листата да изпаряват вода.
Слаба циркулация на въздуха
Другия вариянт да е само конденз , но в предвид условията които каза по скоро не е.
- Spiral
- Баш Градинар

- Has thanked: 1336 times
- Been thanked: 2321 times
На източния бряг наистина водата е към 8, но не се консултирай повече с човека, който ти е казал, че няма смисъл от пх метри под 200лвPeggy Zina написа: ↑11 Фев 2025, 12:59Само ще загатна на източния бряг съм, меря с течност за имерване на пх, щото като ме консулстираха казаха, че пх метри под 200 лева са нятър работа, ще си взема английска сол.Vetrushka написа: ↑11 Фев 2025, 12:41 Според мен не се занимавай с коригиране на pH, полей си с 3-те неща на био канна по схема и не се занимавай с друго, добавяй само калций и магнезий. Можеш да ги пръснеш листно с Английска сол от обикновената аптека, една супена лъжица на литър вода. Това е магнезиев сулфат и се справя добре с коригирането на дефицита.
Аз си мисля, че уреда или не е калибриран или нещо не е наред. Не вярвам да имаш такова pH на водата от чешмата, освен ако не си някъде в балкана и водата минава през много скали.
Keep on growing 
- Peggy Zina
- Градинар

Взеха да се натъманяват след английската сол, оообаче с температурата и влагата отивам ту в едната, ту в другата крайност. При пуснат само обдухващ градусите се таман и виждам положително развитие, но влагата е в небесата, и леки наченки на гутация на долните листа. Като пусна изкарващия градусите мъчно се вдигат на 20-21 няма гутация, но ги виждам, че се развиват по- бавно, как да процедирам?
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
-
Inna
- Marijuana Mom

- Has thanked: 8098 times
- Been thanked: 5502 times
Средно положение няма ли? Да се пуска изкарващия през някакво време? Или само вкарващ, пробвай разни варианти.... Карай така, както цветята ти изглеждат по-добре де. Гутация, научих нещо ново, благодаря ви! Тая гутация нещо в цъфтеж не ми звучи добре обаче.Peggy Zina написа: ↑12 Фев 2025, 07:33 Взеха да се натъманяват след английската сол, оообаче с температурата и влагата отивам ту в едната, ту в другата крайност. При пуснат само обдухващ градусите се таман и виждам положително развитие, но влагата е в небесата, и леки наченки на гутация на долните листа. Като пусна изкарващия градусите мъчно се вдигат на 20-21 няма гутация, но ги виждам, че се развиват по- бавно, как да процедирам?
- Peggy Zina
- Градинар

Айде да кача снимки, кажете вие дали има подобрение.само това в дясния ъгъл седи клюмнало а вчера беше и то наперено. Ден 1 от 5та седмица, взеха да се появяват първите косъмчета. С печката се движат градусите 22 - 25. Изкарващия не го изключвам. Хем ми се иска да им дам храна за цъфтеж, хем не смея, още е влажна почвата. Ем кво да кажа едни ми казват 2,5 л трябва да ги пият на 3 дена, друг ми вика с 1л даже флъш ще направиш, кого да слушам вече, кога да ги полея пак и колко и какво?Peggy Zina написа: ↑11 Фев 2025, 12:05 Благодаря за таблицата! Разучих я и ако правилно съм разбрал сега в този период гоня съотношение 0.8-1.1, после в цъфтежа 1.2-1.5. Демек сега при температури 20-25гр 50про, после баш в цъфтежа за тея температури 45про. Докъде я докарах да се занимавам със влага а преди слагах я кофичка с вода, я овлажнител, като наближеше предцъфтежа махах и нямаше ядове..... Тъй стига съм се ядосвал да си ъпдейтна дневника - последен ден от 4та седмица много ядове много нещо. Патологиите взеха да намаляват, има ги но се развиват по - бавно, ако е рекъл господ ще се оправят, аз ги флъшнах неделята стабилно, кога да ги полея пак имам и намерение да им дам половин дози храни за цъфтеж + меласа така кво пх да подбера?
- Peggy Zina
- Градинар

-
Inna
- Marijuana Mom

- Has thanked: 8098 times
- Been thanked: 5502 times
Пускай пълна вентилация във всеки случай. Ако трябва разчисти малко отдолу да минава добре въздуха. Никой не може точно да каже, различните условия, среди, размери саксии трябва да се полива според тях, което само ти може да си нагодиш. Вдигаш, гледаш на око, знаеш кога и колко си сипал.... Хората могат само нещо общо да подскажат, горе долу как трябва да е или ако се сещат и са виждали подобен проблем, но не и да ти диктуват точно, защото ще сбъркат. Твоите цветя си ги слушай и гледай и по тях. Ако им седи мокро, ако ще Джордж Сервантес да дойде да ти каже да ги поливаш повече, защото така трябвало....... 
Направи им да минава въздух, вентилации, всичко да се нагласи така че примерно до 3,4 дни да са готови за поливка. Приблизително. Ако продължат да седят мокри и на 5 ден и натам е вече много, значи повече вентилатори, кълцане, варианти променяш и така. Също и за количеството тези фактори влияят,също помещението на едни е тясна палатла, на други голяма, трети - част от стая.... После навън при едни е Испания, при други Норвегия, при трети-България .... затова на едни им е много литър, на други им е малко два..... 
- Peggy Zina
- Градинар

Ся това е от днеска, сметнах, че е ок да полея понеже вече седеше пръхкава отгоре почвата + едното беше пооклюмало, полях с 1л на саксия, не изтече отдолу, но не посмях с повече миналата седмица по това време бяха накиснати/флъшнати да не ги форсирам отсега и да следя как ще им се отрази и кога пак ще трябва поливка. Сложил съм от на биокана цъфтежното - 1,5мл/л, бустер - 1мл/л, биоризо 0,5 мл\л, ензими 0.4мл /л, калмаг 1мл/л, меласа половин ч. л. на литър. Пх е 7 не съм коригирал, все пак миналия път на изхода беше амен амен 6. Лампата е м/у 50 и 75%, някои клони се издължават, да нанасям ли корекции, да не ги парна нещо?Слушам вашите препоръки и забележки.Vetrushka написа: ↑15 Фев 2025, 22:50Орловите нокти са от преполиването, по някога така се получава. За другото не съм много сигурен от какво е. Пръскай си ги един път седмично с английската сол, няма да им навреди.Peggy Zina написа: ↑15 Фев 2025, 12:03 Таман се позакрепиха и сега това - тези патолигии на какво се дължат едното ми прилича на орлови нокти , а това пожълтяване в основата засега е на 2 листа преди 5 дена съм ги пръснал листно с английска сол и нийм и си повъзвърнаха здравословния вид, утре мислех да ги полея, че поолекнаха саксиите и мислех да им дам храна за цъфтеж, удачно ли ще е? Лампата на 44см м/у 50 и 75% темперстурата върви 22-25гр.
- Peggy Zina
- Градинар

.png)