Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

ПРЕСТЪПНИЦИ В УНИФОРМА

Всичко останало
Публикувай отговор
Семена марихуана
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар
Has thanked: 732 times
Been thanked: 1018 times

Sicario00 написа: 25 Яну 2025, 20:40
Sicario00 написа: 25 Яну 2025, 20:37 Безсрамници отнемат на хората колите съсипват животи и си правят каквото си пожелаят а те самите са нелегални повече от половината са с изтекли баджове и застраховки на полицейските коли дори не си знаят конституцията и са пълни наркоманки повечето млади куки , срам ме е от тях!
Вижте наказанията в Германия за шофиране под въздействието на марихуана . Много се надявам някой ден да се променят нещата ….
Не знам защо , но не мога да пращам снимки в момента, мисля че нещо се е бъгнал сайта изписва HTTP грешка . Просто съм го копирал, превел и ви го пращам :

Каталог на глобите 2025

Пушене на трева и шофиране: какво наказание се дължи?

Какво е нивото на алкохол в кръвта при шофиране, какво е количеството на тетрахидроканабинол (накратко THC) в кръвта, когато става въпрос за канабиса, е психоактивната съставка в канабиса. До 2004 г. всеки шофьор, хванат да шофира с THC в кръвта, трябваше да очаква, че шофьорската му книжка ще бъде отнета. Нямаше значение каква е била откритата сума.

Днес почти всяко ястие в Германия се основава на лимит от един нанограм THC на милилитър кръв. Изключение прави Баварският административен съд, който одобрява два нанограма. За шофьори, които са хванати да шофират след консумация на канабис, размерът на наказанието зависи от това колко често са били хващани с наркотици на пътя:

Първият път: 500 евро глоба, две точки във Фленсбург, забрана за шофиране за един месец

Вторият път: 1000 евро глоба, две точки във Фленсбург, забрана за шофиране за три месеца

Третият път: 1500 евро глоба, две точки във Фленсбург, забрана за шофиране за три месеца
И там ли е след употреба, а не под влиянието на?
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
Sicario00
Градинар
Градинар
Has thanked: 76 times
Been thanked: 119 times

Peggy Zina написа: 26 Яну 2025, 12:06
Sicario00 написа: 25 Яну 2025, 20:40
Sicario00 написа: 25 Яну 2025, 20:37 Безсрамници отнемат на хората колите съсипват животи и си правят каквото си пожелаят а те самите са нелегални повече от половината са с изтекли баджове и застраховки на полицейските коли дори не си знаят конституцията и са пълни наркоманки повечето млади куки , срам ме е от тях!
Вижте наказанията в Германия за шофиране под въздействието на марихуана . Много се надявам някой ден да се променят нещата ….
Не знам защо , но не мога да пращам снимки в момента, мисля че нещо се е бъгнал сайта изписва HTTP грешка . Просто съм го копирал, превел и ви го пращам :

Каталог на глобите 2025

Пушене на трева и шофиране: какво наказание се дължи?

Какво е нивото на алкохол в кръвта при шофиране, какво е количеството на тетрахидроканабинол (накратко THC) в кръвта, когато става въпрос за канабиса, е психоактивната съставка в канабиса. До 2004 г. всеки шофьор, хванат да шофира с THC в кръвта, трябваше да очаква, че шофьорската му книжка ще бъде отнета. Нямаше значение каква е била откритата сума.

Днес почти всяко ястие в Германия се основава на лимит от един нанограм THC на милилитър кръв. Изключение прави Баварският административен съд, който одобрява два нанограма. За шофьори, които са хванати да шофират след консумация на канабис, размерът на наказанието зависи от това колко често са били хващани с наркотици на пътя:

Първият път: 500 евро глоба, две точки във Фленсбург, забрана за шофиране за един месец

Вторият път: 1000 евро глоба, две точки във Фленсбург, забрана за шофиране за три месеца

Третият път: 1500 евро глоба, две точки във Фленсбург, забрана за шофиране за три месеца
И там ли е след употреба, а не под влиянието на?
Ами мисля че няма значение дали след употреба или под влиянието просто ако ти излезе там на техния тест над 1/2 нанограма на милилитър кръв и вече влизаш в описаните наказания от първи път втори и трети път зависи кой път те хващат а ако ти излезе по малко на теста от тези 2 нанограма казват че трябва да не си пушил последните 12 часа но според мен лично повече време е нужно, THC-то мн бавно изчезва от кръвта. Иначе тук рядко спират трябва да си направил грешка или да си със съмнителна кола, чиждестранни номера тунингована или да пуши ауспуха доста , затъмнени джамове отпред общо взето ако направиш грешка само и трябва наистина да изглеждаш неадекватен за да си позволят да ти направят този тест , но също от време на време правят акции и на някое място има 2/3 буса и спират избирателно колите и си проверяват там за каквото водят акция .
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар

Ще се въздържа от коментар относно "свидетеля". На най-долния линк се вижда вижда какво става. Колкото за бодикамерите аз съм за тях, НО също съм и за криминализация, уволнение на полицаите при манипулация, на записите, защото ако всичко беше точно хората нямаше да снимат с техните си телефони, все като не им изнася бодикамерета била извън обсег, не записвала била, батерията и паднала била , тинтири пинтири. Не ведънж и дваж сме били свидетели на записи на парче.

Жена обвини полицай в насилие, според свидетел тя е била агресивна

Дядо ми, който е на почти 80 години, с остра хипертония, беше вързан с белезници за тръба в районното и седя така около 5-6 часа, без да му бъде дадена дори вода. Майка ми, която има тежко онкологично заболяване, също беше вързана с белезници за мен”, разказа Николета Владимирова.
Брутален екшън започнал при опит за съставяне на фиш и стигнал до бой и арест. Млада жена твърди, че тя и нейни близки са станали жертва на полицейско насилие. Дамата публикува снимки със синини по ръцете си, за които твърди, че са причинени от полицай. Случаят е от Годеч. Кадрите в социалните мрежи провокираха въпроса: упражнили ли са пътни полицаи насилие над граждани?
Въпреки синините по ръцете на Николета Владимирова, очевидци твърдят, че те са причинени, докато полицаите са се защитавали, като единият е бил дран по врата. Свидетели твърдят още, че първите, които са упражнили насилие, са били именно пътниците, чийто автомобил е спрян за проверка.
"Продължавам да бъда силно потресена и шокирана от случая. Дядо ми, който е на почти 80 години, с остра хипертония, беше вързан с белезници за тръба в районното и седя така около 5-6 часа, без да му бъде дадена дори вода. Майка ми, която има тежко онкологично заболяване, също беше вързана с белезници за мен”, разказа Николета Владимирова пред Нова ТВ.
„Бяхме блъскани жестоко от униформен. Всичко започна в град Годеч на улица „Софийско шосе”. Около 16:30 ч. бяхме спрени за рутинна проверка от органите на реда, при която се установи, че дядо ми не си е включил фаровете. Полицаят влезе в патрулката и тръгна да съставя наказателния акт. Неговият колега спря успоредно на нас друга кола, която също изглеждаше в нарушение. От километри се виждаше това, тъй като нямаше фарове, шофьорът не си носеше предпазния колан. Отзад седеше майка с дете в скута, което беше на видимо 3-4 години. Не беше обезопасено с детско столче. Полицаят дойде да ми връчи фишовете и аз го попитах дали колегата му ще глоби и другите нарушители. Съвсем човешки го попитах. Той ми каза да отида и да попитам другия униформен, щом толкова искам да знам. Другият господин ми каза, че това не е моя работа и се обърна към мен с думите: „Пикло, влизай си в колата”. Аз обясних, че не може да ми говори по този начин и искам да знам защо не е извършил служебните си задължения. Изражението му се смени тотално, целият почервеня. Изблъска ме жестоко от пътното плътно към нашата кола. Имам и синина от дърпането и блъскането. Майка ми се притече на помощ, но и тя беше жестоко изблъскана. Блъска я многократно по гърдите, тъй като тръгна да снима полицаите. От това беше провокиран полицаят, който ни нападна и я гонеше да ѝ вземе в телефона, вследствие на което тя отнесе доста удари. Съвсем човешки го помолихме просто да спре да я блъска, тъй като има рак на гърдата. Той ни каза, че не го го вълнува, даже се засмя. Дядо ми също дойде на помощ. Блъснаха го, счупиха му очилата. Той обясни, че бързаме за гробища. На което отговориха: „Много бързо ще стигнете до гробищата”. Аз бях влачена за ръката, блъскана. Многократно ми бяха нанесени удари в ухото, заради което в момента не чувам нищо. Заведоха ни в районно, сложиха ни белезници”, разказва Николета.
Тя допълва, че до районното са стигнали с тяхната кола, след която се е движел патрулният автомобил. Там не им е дадена вода и храна, нито било позволено на близките им да им донесат.
Николета смята, че е получила нечовешко отношение. Отрича да е нападала полицая. „Има видеокамери, те ще покажат кой е виновен. Всичко беше в самозащита”, казва Николета. И допълва, че си е извадила медицинско и с близките ѝ са подали жалби в прокуратурата и МВР.
„Автопатрул на районното управление в Годеч - с двама служители, е изпълнявал задълженията си по проверка на автомобили и водачи за допуснати нарушения на пътното движение. Колегите са констатирали, че водачът на съответното пътно превозно средство не е с включени къси светлини, които са задължителни за движение. По случая е образувано досъдебно производство по смисъла на член 131 - който нанесе лека телесна повреда на длъжностно лице, носи съответната наказателна отговорност. В хода на досъдебното производство са събрани множество видеозаписи от района на проверката и са разпитани голям брой очевидци”, заяви директорът на ОДМВР в София комисар Тихомир Ценов. И увери, че е разпоредена дисциплинарна проверка, която да установи как точно са действали полицаите. "Ако се докажат нарушения, те ще понесат цялата строгост на закона“, заяви още комисар Ценов.
Според Димитър Димитров, който е станал свидетел на случилото се, не служителите на реда са упражнили първи насилие. „Видях как две дами се сбиха с полицай, който беше патрулиращ. Едната му скочи на конче и започна да го удря по главата. Взе му шапката, хвърли я. Другата започна да го дърпа за ревера. Имаше невероятни крясъци. След малко дойде възрастен шофьор, който също беше много афектиран“, обяснява свидетелят.

Проговори жената, обвинена, че нападнала и одрала полицай (СНИМКИ + ВИДЕО 18+)

Полицай от Годеч налага раково болна пенсионерка и нейния съпруг
Здравейте, приятели! Тъй като съм безкрайно възмутена и шокирана от ситуацията, в която попаднах искам истината да излезе наяве и да се прекратят тези лъжливи статии на медиите. Разкривам и казвам цялата истина пред вас, такава каквато е! Нека спрем тази беззаконност и това безцеремонно отношение от страна на властите към обикновените граждани! Аз реших да отстоя гражданските си права и за съжаление бях нападната, тъй като зададох неудобен въпрос.
Това написа във "Фейсбук" Николета Владимирова. Само преди ден от ОДМВР-София съобщиха, че тя задържана за 24 часа, защото е нападнала полицай.
Днес Николета Владимирова пусна във социалната мрежа своята версия за инцидента:
На 25.01.2025г. около 16:30ч. в гр. Годеч, ул.,,Софийско шосе‘‘ в посока гр. София аз, майка ми и дядо ми бяхме спрени от органи на реда, които установиха, че имаме незапалени фарове на автомобила. Вследствие, на което полицая влезе в патрулката, за да ни изготви нужния документ.
Докато чакахме, другия колега – г-н Паланкасов спря друг автомобил отсреща на улицата, който видно беше без запалени светлини и тъй като автомобила беше на видимо разстояние от нас се виждаше как шофьора нямаше колан, както и жена на задната седалка, която държеше в скута си малко дете, което също не беше обезопасено.
Тъй като се интересувам от законите на Република България, знам че спирането на два автомобила по едно и също време не е редно, докато не е приключила проверката на първия автомобил. Докато бяха спрели двете коли едновременно, успоредни една на друга, се образува задръстване и недоволство от гражданите, които трябваше да се изчакват една друга за да преминат по платното за движение.
Чакането за изготвяне на наказателния ни документ продължи още няколко минути, през които станахме свидетели на привидно добронамерено и приятелско отношение от страна на г-н Паланкасов към спрения автомобил с никакви признаци да им бъде написан наказателен документ, тъй като привидно се познаваха от разговора, който чухме.
Г-н Иванов дойде до колата ни, за да ни връчи фиша, който беше изготвил. Аз – Николета Владимирова, любезно го попитах дали колегата му ще издаде на гражданина документ, какъвто издадоха и на нас, тъй като чухме как г-н Паланкасов поздравява за довиждане и отпраща пътниците, г-н Иванов троснато ми отговори, че не го интересува и ако желая да отида да го попитам лично. Аз слезнах от колата и помолих вече тръгващата си кола и г-н Паланкасов да изчакат, за да им задам въпроса си. Поздравих ги и попитах любезно като гражданин, пред когото видно се е разиграла сцена на нарушение и от страната на полицая, тъй като не е извършил коректно проверката си и от страна на гражданите, които са подходили безотговорно и към околните водачи на движение и към малкото дете, което не бяха обезопасили, както е редно.
Г-н Паланкасов се обърна към мен с думите: ,,Момиченце, влизай си в колата и не ми се бъркай в работата!‘‘, аз разочарована от отговора му го попитах с какво аз съм по-различна от другите граждани и защо избирателно преценява кого да накаже. Г-н Паланкасов ехидно се усмихна и ми отговори: ‘‘По закона на риска преценявам на кого да напиша акт и на кого не! Явно днес нямате късмет и на вас се е паднало!‘‘.
Аз очудено го попитах какво означава този закон и дали това е някой нов закон, въведен в полицията. Г-н Паланкасов гневно ме погледна и започна да крещи по мен да се махам и да не му задавам повече въпроси, докато ме блъскаше по пътното платно докато минаваха коли. Майка ми се притече на помощ, но той започна да блъска и нея и да проявява жестока агресия към нас. Аз уплашена започнах да викам за помощ, защото почувствах страх и паника от това неадекватно отношение на полицаите. Майка ми помоли най-любезно г-н Паланкасов да спре да я блъска в гърдите, тъй като е болна от ‘‘рак на гърдата‘‘ и до преди няколко часа е била на химиотерапия. Г-н Паланкасов насмешливо ѝ отговори, че изобщо не го вълнува. Възрастният ми дядо, който е на 74г. уплашено ги молеше да спрат да ни блъскат, защото сме тръгнали за гробища и не искаме проблеми с никого.
Г-н Паланкасов гневно се обърна към него и му каза: ,,Много бързо може да стигнете до гробищата!‘‘.
Докато се опитвам да защитя майка си от г-н Паланкасов, който агресивно я блъскаше и дърпаше ме удари по ухото, което ми заглъхна и не чувам нищо с него. Също така нападнаха и дядо ми, който се опитваше да умиротвори неясния им гняв към нас, вседствие, на което му хвърлиха очилата. След което ни накараха да отидем в райнното, където ни сложиха белезници и се държаха подигравателно и нечовешки с нас.Разочаровани и шокирани сме от случилото се.
Как може орган на реда да посяга на възрастен човек, болна жена и младо момиче. Мисля, че това е недопустимо и всеки трезвомислещ човек би останал в потрес от ужасната случка, която аз и моето семейство претърпяхме. Травмите ни не са само физически, но и психически, които повлияха на нормалното ежедневие, което водихме. Притеснена съм от шока, който изживяхме и се страхувам, че това ще повлияе на майка ми и лечението й!
П.С. Сами може да видите колата, до която стоя дали шофьора в поставил предпазния си колан и дали детето в скута на жената е поставено в детско столче и е обезопасено, както се твърди!
За съжаление, когато си потърсиш правата ставаш неудобен! Така завършва публикацията на Николета Владимирова.

Източници: https://fakti.bg/bulgaria/945501-progov ... i-video-18
https://fakti.bg/bulgaria/945713-jena-o ... -agresivna
https://www.youtube.com/watch?v=iizoyKFOm6s
https://www.youtube.com/watch?v=uABk_bd2oms
https://youtu.be/uABk_bd2oms?t=564
Прикачени файлове
Източници: https://fakti.bg/bulgaria/945501-progovori-jenata-obvinena-che-napadnala-i-odrala-policai-snimki-video-18
Източници: https://fakti.bg/bulgaria/945501-progovori-jenata-obvinena-che-napadnala-i-odrala-policai-snimki-video-18
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

Те че издевателстват е факт и това е недопустимо ! Но недейте се заяжда с тях, особено ако имате нарушение. Сега на това момиче къде му беше акъла да им държи сметка за друга кола. Ако ситуацията е спорна разбирам, но тук тя е без фарове , млъква и си получава фиша, лека вечер и тн. Какво я грее другите дали щели да ги глобят?! Какво мисли, че ще постигне с това заяждане в този случай? Сама е с възрастни хора, малко ситуацията трябва и да се преценява.
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар

И да, и не. За съжаление с цел пълнене на бюджета и симулация на дейност от дълги години МВР работи по направление "създаване на нарушители" То фарченца през деня, то хранилки по пътя и т.н. Прибрали парите за ремонт на пътя, сложили знаци за неравности и ограничение 60 и седнали да цоцат с триногата. Отделно през България минават няколко милиона чуждестранни водачи, не съм чул и видял глобени чуждестранни водачи в България за каквото и да е нарушение, за тях винаги се прилага принципа щом не е убил някого, пускай го. Колкото до тоя случай наше право е да изискваме от държавните служители да си вършат работата, значи нея за същото нарушение я глобяват, а другия господин не, щото бил еди какъв си. Не им прави чест да налагат 40-50 кила женица и старци. Дали щяха така да бият ако "нарушителят", бе някой балканджия 1 глава над тях. Не веднъж и дваж съм бил свидетел и потърпевш на ситуации, при които за кола на техни познати,роднини,колеги или скъпа кола , шофирана в нарушение/агресивно, полицаите се обръщат на другата страна, а при ПТП-та , как са се опитвали да прехвърлят вина, в/у невиновния водач, не е истина, такива случаи с лопата да ги ринеш.....
Колкото до тестовете , така да си играят с животите на хората защото им скимнало че имат КВОТИ да попълват да тестват шофьори, докато себе си измрънкаха да не се тествали. И накрая всичко е реално в техни ръце да се надигнат и да се застъпят и зад народа, и в моменти когато виждат насреща адекватни шофьори и поведение, да не праскат фалшиво-позитивните им тестове защото имат КВОТИ. Защо не се надигнат да застъпят народа, както се застъпиха за тях си, вместо да ни НАСТЪПВАТ със същото и да парадират с което по статистиките им и репортажи, колко много "наркоманченца" хванали, докато процента на ПТП се увеличава с не малки темпове. Всичко което си мислят че правят е ФИКТИВНО СТАТУКВО.
Когато няма кой да им работи до промяна в законите - или активно се отказва да се репресират хората решението е от днес за утре.
Но полицаите са окей с това да могат да друсат, бият и да им се разминава на цената на всички простосмъртни граждани.
Можем да взимаме всички под общ знаменател защото когато всички вътре в МВР си чешкат кайсииките с пълни джобчета от рушвети и покрити таргети от тревомани вместо да бъдат хора и да застанат до нас. Няма и да отварям голяма дума за корупцията и шуробаджанащината при разрешителните за оръжие - на редовите граждани за самозащита не дават, а само се замислете колко ранявания, убийства и самоубийства с огнестрелни оръжия са станали през изминалата година, извънслужебно с виновници полицаи...
Та в заключение докато прилагат безумията си срещу обикновените граждани, скрити зад мантрите - "Изпълняваме заповеди", "Нищо не може да направим" А не е било като да не сме се застъпвали за тях като искат по-високи заплати, всички "под ножа" И смятам, че нещата в държавните институции , ще се оправят когато държавните служители, започнат да носят персонална отговорност за действията си.
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар

Peggy Zina написа: 04 Ное 2024, 16:22 Оххх, остана ли престъпна схема на регионално и на национално ниво , в която да няма замесено бивше или настоящо ченге ? Чудя се да се правя ли на изненадан, да не се ли...
В тези 2 линка най-горе е най-подробно.
https://www.struma.com/obshtestvo/oshe- ... ni_225400/

https://www.struma.com/obshtestvo/v-str ... za_225399/

И Жандармерия пристигна пред РПУ-то в Петрич
Движението в района е отцепено

Прочети още на: https://www.dnes.bg/notifikacii/2024/11 ... ich.625820

Жандармерия и служители на "Специализиран отряд за борба с корупцията" пристигнаха в Районното управление в Петрич.

Движението в района е отцепено. Затворени за преминаване на моторни превозни средства и пешеходци са улиците "Ал. Стамболийски" и "Христо Ботев", които се намират в района на полицейското управление.

По-рано днес началникът на полицията в Петрич бе задържан по повод разследване за злоупотреби и корупционни практики. Освен началника на полиция в Петрич са задържани още петима души, казаха от МВР.
В акцията участват националната полиция и дирекцията КОС. Разследването се наблюдава от прокуратурата в Благоевград.

По неофициална информация арестуваните полицаи са задържани за прикриване на престъпления, свързани с производството и разпространението на наркотични вещества.

В същото време в Сандански тече акция срещу нарокоразпространението, като до момента не се съобщава колко са задържани.

Източник: https://www.dnes.bg/notifikacii/2024/11 ... ich.625820
:?:
Освобождават от длъжност началника на Районното управление в Петрич
https://fakti.bg/bulgaria/947664-osvobo ... -v-petrich
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар

Peggy Zina написа: 17 Окт 2024, 00:51 На фона на поредната порция нови патрулки, е нали трябва да стегнем редицитие с преторианците преди изборите..... Само пак да вметна - отстранен не значи уволнен , означава потулване , докато забравят хората, а после преместване на друга сладка службица....
Пиян служител на ОД МВР Пловдив е арестуван след катастрофа
Пиян зад волана служител на ОД МВР Пловдив е бил задържан на територията, обслужвана от дирекцията. Случката е отпреди дни. От пресцентъра на полицията потвърдиха за арестуван техен човек.
Образувано е следствено дело, а за случая вече е уведомена Окръжната прокуратура. По първоначална информация униформеният катастрофирал в Първомай.
Пристигналите на мястото на инцидента негови колеги го тествали с дрегер, като уредът отчел употреба на алкохол.
Отстраниха полицая, заловен пиян зад волана край Пловдив

Източници:https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv ... fa-2297264
https://www.marica.bg/plovdiv/krimi/ots ... ay-plovdiv
Този случай от Първомай в развитие, и един скандален случай от днес в Бургас как нареждат хора, тука ще кажа евала на полицая , че застана пред камера...
Ще бъдат ли отстранени от работа пиян полицай и катаджия, прикрил катастрофата му? Решава съдът в Първомай
Даниел Белчинов и колегата му ще се изправи пред магистратите
Ще бъде ли отстранен от работа служителят на „Пътна полиция“ в Първомай - Даниел Белчинов, който катастрофира, а тестът му за алкохол се оказал положителен? Скандалния случай е от 12 октомври 2024 година. След инцидента Белчинов избяга, а след това негови колеги от РПУ – Първомай се опитаха да го прикрият. До дни ще стане ясно, дали той и колегата му ще се простят с постовете си.
Прокуратурата е внесла до Районен съд Първомай искане за отстраняване от длъжност на полицай Белчинов. Слещу него все още тече дисциплинарна проверка, научи медията ни. Междувременно му е повдигнато и обвинение за престъпление по служба. С искане за отстраняване е и още едни служител на Пътна полиция Първомай - Иван Атанасов. Той е съставил документите с невярно съдържание, а именно протоколите за ПТП.
Делото ще се гледа от магистратите в Районен съд в Първомай, като за него бе потвърдено и от самия съд. Заседанието е официално обявено и на сайта на Районен съд.
Все още вътрешна проверка се води и спрямо още замесени в случая служители на районното в Първомай.
Както медията ни съобщи, на 12 октомври миналата година, призори, Белчинов тръгнал с автомобила си от местна дискотека, където бил на купон с приятели. На кръговото кръстовище пред местния ритейл парк обаче самокатстрофирал. Излязъл да търси помощ, започнал да звъни на познати с камиони на Пътна помощ, но по това време на денонощието никой не му отговорил. Тогава позвънил на майката на приятелката си, която работи в паспортна служба в същото районно. Иванка И. обещала да изпрати Пътна помощ. След това Белчинов сам се обадил в дежурната на РПУ – Първомай и съобщил за инцидента. На място пристигнали два патрула с по двама полицаи. Те го откарали в районото управление, където дошъл и дежурния катаджия, който преди това бил на друго произшествие. Вместо обаче да му направят необходимите тестове за алкохол и наркотици, както изисква законът и да предприемат съответните действия, „услужливите“ колеги решават да скрият Белчинов и актът е написан на ... деловодителката от Паспортна служба, която се съгласява да поеме вината и да каже, че тя е била зад волана на катастрофиралата кола.
Заговорниците обаче не отчели факта, че е имало и очевидци на катастрофата , които са видели кой е бил шофьор и са позвънили на 112. Също така те са отбелязали факта, че водачът не е бил в адекватно състояние. Историята бързо се разчува в градчето и стига до началника на районното. Към 10.30 часа Белчинов бил извикан в районното управление, където му е направен тест за алкохол, който се оказал положителен. Пет часа след катастрофата дрегерът отчел 1,18 промила алкохол. Иванка е признала, че не е шофирала катастрофиралия автомобил.

Сега случаят от Бургас - ПОЛИЦАЙ Димитър Николов от ОД МВР - Бургас разказва пред камера как неговите началници са му поръчали да извърши арест на конкретно лице, в чийто автомобил са подхвърлени незаконно оръжие и наркотици, и да излъже в доклада си, като впише неверни сведения.
Шеф на ОД МВР Бургас е Владимир Маринов, който на 05.09.2024 г. бе назначен от министър Атанас Илков за директор. Владимир Маринов е близък приятел на Николай Филипов (Ники "Митничаря") — дилър на гласове за Пеевски и съдружник на Мартин Божанов-Нотариуса!
(Вж. статиите на BIRD.BG и разследването на БОЕЦ - България Обединена с Една Цел от 19.10.2024 г. Линкове — в коментарите под публикацията).
Разбираме какъв риск поема полицай Димитър Николов. Заплахата за живота и здравето — неговото и на семейството му — е пряка.
БОЕЦ предадохме видеото на министър Даниел Митов. “Неговото" МВР изпълнява мокри поръчки, поръчани от слугите и аверите на Пеевски и Борисов, и от самите тях!
Споделяйте!
#БОЕЦ

Източници: https://trafficnews.bg/plovdiv-region/s ... ia-335773/
https://www.facebook.com/gdboec/videos/ ... SRkYEizcrb#
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар

Peggy Zina написа: 01 Фев 2025, 18:55 Ще се въздържа от коментар относно "свидетеля". На най-долния линк се вижда вижда какво става. Колкото за бодикамерите аз съм за тях, НО също съм и за криминализация, уволнение на полицаите при манипулация, на записите, защото ако всичко беше точно хората нямаше да снимат с техните си телефони, все като не им изнася бодикамерета била извън обсег, не записвала била, батерията и паднала била , тинтири пинтири. Не ведънж и дваж сме били свидетели на записи на парче.

Дядо ми, който е на почти 80 години, с остра хипертония, беше вързан с белезници за тръба в районното и седя така около 5-6 часа, без да му бъде дадена дори вода. Майка ми, която има тежко онкологично заболяване, също беше вързана с белезници за мен”, разказа Николета Владимирова.
Брутален екшън започнал при опит за съставяне на фиш и стигнал до бой и арест. Млада жена твърди, че тя и нейни близки са станали жертва на полицейско насилие. Дамата публикува снимки със синини по ръцете си, за които твърди, че са причинени от полицай. Случаят е от Годеч. Кадрите в социалните мрежи провокираха въпроса: упражнили ли са пътни полицаи насилие над граждани?
Въпреки синините по ръцете на Николета Владимирова, очевидци твърдят, че те са причинени, докато полицаите са се защитавали, като единият е бил дран по врата. Свидетели твърдят още, че първите, които са упражнили насилие, са били именно пътниците, чийто автомобил е спрян за проверка.
"Продължавам да бъда силно потресена и шокирана от случая. Дядо ми, който е на почти 80 години, с остра хипертония, беше вързан с белезници за тръба в районното и седя така около 5-6 часа, без да му бъде дадена дори вода. Майка ми, която има тежко онкологично заболяване, също беше вързана с белезници за мен”, разказа Николета Владимирова пред Нова ТВ.
„Бяхме блъскани жестоко от униформен. Всичко започна в град Годеч на улица „Софийско шосе”. Около 16:30 ч. бяхме спрени за рутинна проверка от органите на реда, при която се установи, че дядо ми не си е включил фаровете. Полицаят влезе в патрулката и тръгна да съставя наказателния акт. Неговият колега спря успоредно на нас друга кола, която също изглеждаше в нарушение. От километри се виждаше това, тъй като нямаше фарове, шофьорът не си носеше предпазния колан. Отзад седеше майка с дете в скута, което беше на видимо 3-4 години. Не беше обезопасено с детско столче. Полицаят дойде да ми връчи фишовете и аз го попитах дали колегата му ще глоби и другите нарушители. Съвсем човешки го попитах. Той ми каза да отида и да попитам другия униформен, щом толкова искам да знам. Другият господин ми каза, че това не е моя работа и се обърна към мен с думите: „Пикло, влизай си в колата”. Аз обясних, че не може да ми говори по този начин и искам да знам защо не е извършил служебните си задължения. Изражението му се смени тотално, целият почервеня. Изблъска ме жестоко от пътното плътно към нашата кола. Имам и синина от дърпането и блъскането. Майка ми се притече на помощ, но и тя беше жестоко изблъскана. Блъска я многократно по гърдите, тъй като тръгна да снима полицаите. От това беше провокиран полицаят, който ни нападна и я гонеше да ѝ вземе в телефона, вследствие на което тя отнесе доста удари. Съвсем човешки го помолихме просто да спре да я блъска, тъй като има рак на гърдата. Той ни каза, че не го го вълнува, даже се засмя. Дядо ми също дойде на помощ. Блъснаха го, счупиха му очилата. Той обясни, че бързаме за гробища. На което отговориха: „Много бързо ще стигнете до гробищата”. Аз бях влачена за ръката, блъскана. Многократно ми бяха нанесени удари в ухото, заради което в момента не чувам нищо. Заведоха ни в районно, сложиха ни белезници”, разказва Николета.
Тя допълва, че до районното са стигнали с тяхната кола, след която се е движел патрулният автомобил. Там не им е дадена вода и храна, нито било позволено на близките им да им донесат.
Николета смята, че е получила нечовешко отношение. Отрича да е нападала полицая. „Има видеокамери, те ще покажат кой е виновен. Всичко беше в самозащита”, казва Николета. И допълва, че си е извадила медицинско и с близките ѝ са подали жалби в прокуратурата и МВР.
„Автопатрул на районното управление в Годеч - с двама служители, е изпълнявал задълженията си по проверка на автомобили и водачи за допуснати нарушения на пътното движение. Колегите са констатирали, че водачът на съответното пътно превозно средство не е с включени къси светлини, които са задължителни за движение. По случая е образувано досъдебно производство по смисъла на член 131 - който нанесе лека телесна повреда на длъжностно лице, носи съответната наказателна отговорност. В хода на досъдебното производство са събрани множество видеозаписи от района на проверката и са разпитани голям брой очевидци”, заяви директорът на ОДМВР в София комисар Тихомир Ценов. И увери, че е разпоредена дисциплинарна проверка, която да установи как точно са действали полицаите. "Ако се докажат нарушения, те ще понесат цялата строгост на закона“, заяви още комисар Ценов.
Според Димитър Димитров, който е станал свидетел на случилото се, не служителите на реда са упражнили първи насилие. „Видях как две дами се сбиха с полицай, който беше патрулиращ. Едната му скочи на конче и започна да го удря по главата. Взе му шапката, хвърли я. Другата започна да го дърпа за ревера. Имаше невероятни крясъци. След малко дойде възрастен шофьор, който също беше много афектиран“, обяснява свидетелят.

Здравейте, приятели! Тъй като съм безкрайно възмутена и шокирана от ситуацията, в която попаднах искам истината да излезе наяве и да се прекратят тези лъжливи статии на медиите. Разкривам и казвам цялата истина пред вас, такава каквато е! Нека спрем тази беззаконност и това безцеремонно отношение от страна на властите към обикновените граждани! Аз реших да отстоя гражданските си права и за съжаление бях нападната, тъй като зададох неудобен въпрос.
Това написа във "Фейсбук" Николета Владимирова. Само преди ден от ОДМВР-София съобщиха, че тя задържана за 24 часа, защото е нападнала полицай.
Днес Николета Владимирова пусна във социалната мрежа своята версия за инцидента:
На 25.01.2025г. около 16:30ч. в гр. Годеч, ул.,,Софийско шосе‘‘ в посока гр. София аз, майка ми и дядо ми бяхме спрени от органи на реда, които установиха, че имаме незапалени фарове на автомобила. Вследствие, на което полицая влезе в патрулката, за да ни изготви нужния документ.
Докато чакахме, другия колега – г-н Паланкасов спря друг автомобил отсреща на улицата, който видно беше без запалени светлини и тъй като автомобила беше на видимо разстояние от нас се виждаше как шофьора нямаше колан, както и жена на задната седалка, която държеше в скута си малко дете, което също не беше обезопасено.
Тъй като се интересувам от законите на Република България, знам че спирането на два автомобила по едно и също време не е редно, докато не е приключила проверката на първия автомобил. Докато бяха спрели двете коли едновременно, успоредни една на друга, се образува задръстване и недоволство от гражданите, които трябваше да се изчакват една друга за да преминат по платното за движение.
Чакането за изготвяне на наказателния ни документ продължи още няколко минути, през които станахме свидетели на привидно добронамерено и приятелско отношение от страна на г-н Паланкасов към спрения автомобил с никакви признаци да им бъде написан наказателен документ, тъй като привидно се познаваха от разговора, който чухме.
Г-н Иванов дойде до колата ни, за да ни връчи фиша, който беше изготвил. Аз – Николета Владимирова, любезно го попитах дали колегата му ще издаде на гражданина документ, какъвто издадоха и на нас, тъй като чухме как г-н Паланкасов поздравява за довиждане и отпраща пътниците, г-н Иванов троснато ми отговори, че не го интересува и ако желая да отида да го попитам лично. Аз слезнах от колата и помолих вече тръгващата си кола и г-н Паланкасов да изчакат, за да им задам въпроса си. Поздравих ги и попитах любезно като гражданин, пред когото видно се е разиграла сцена на нарушение и от страната на полицая, тъй като не е извършил коректно проверката си и от страна на гражданите, които са подходили безотговорно и към околните водачи на движение и към малкото дете, което не бяха обезопасили, както е редно.
Г-н Паланкасов се обърна към мен с думите: ,,Момиченце, влизай си в колата и не ми се бъркай в работата!‘‘, аз разочарована от отговора му го попитах с какво аз съм по-различна от другите граждани и защо избирателно преценява кого да накаже. Г-н Паланкасов ехидно се усмихна и ми отговори: ‘‘По закона на риска преценявам на кого да напиша акт и на кого не! Явно днес нямате късмет и на вас се е паднало!‘‘.
Аз очудено го попитах какво означава този закон и дали това е някой нов закон, въведен в полицията. Г-н Паланкасов гневно ме погледна и започна да крещи по мен да се махам и да не му задавам повече въпроси, докато ме блъскаше по пътното платно докато минаваха коли. Майка ми се притече на помощ, но той започна да блъска и нея и да проявява жестока агресия към нас. Аз уплашена започнах да викам за помощ, защото почувствах страх и паника от това неадекватно отношение на полицаите. Майка ми помоли най-любезно г-н Паланкасов да спре да я блъска в гърдите, тъй като е болна от ‘‘рак на гърдата‘‘ и до преди няколко часа е била на химиотерапия. Г-н Паланкасов насмешливо ѝ отговори, че изобщо не го вълнува. Възрастният ми дядо, който е на 74г. уплашено ги молеше да спрат да ни блъскат, защото сме тръгнали за гробища и не искаме проблеми с никого.
Г-н Паланкасов гневно се обърна към него и му каза: ,,Много бързо може да стигнете до гробищата!‘‘.
Докато се опитвам да защитя майка си от г-н Паланкасов, който агресивно я блъскаше и дърпаше ме удари по ухото, което ми заглъхна и не чувам нищо с него. Също така нападнаха и дядо ми, който се опитваше да умиротвори неясния им гняв към нас, вседствие, на което му хвърлиха очилата. След което ни накараха да отидем в райнното, където ни сложиха белезници и се държаха подигравателно и нечовешки с нас.Разочаровани и шокирани сме от случилото се.
Как може орган на реда да посяга на възрастен човек, болна жена и младо момиче. Мисля, че това е недопустимо и всеки трезвомислещ човек би останал в потрес от ужасната случка, която аз и моето семейство претърпяхме. Травмите ни не са само физически, но и психически, които повлияха на нормалното ежедневие, което водихме. Притеснена съм от шока, който изживяхме и се страхувам, че това ще повлияе на майка ми и лечението й!
П.С. Сами може да видите колата, до която стоя дали шофьора в поставил предпазния си колан и дали детето в скута на жената е поставено в детско столче и е обезопасено, както се твърди!
За съжаление, когато си потърсиш правата ставаш неудобен! Така завършва публикацията на Николета Владимирова.

Представям ви полицай Павлин Винчев, който по време на служба заедно с колегите си , си избива комплексите като стреля по невоъръжени младежи в гръб.Качвам линк по-долу към клипа на Цанов - струва си да се гледа, един от участниците е момичето от цитата по-горе, също и момчето което миналата година едва не бе убито от полицай, интересен дебат се получава накрая между Цв. Цветанов и адвоката. Качвам и статия относно случая с момчето....
Ученици в шок след стрелбата по колата им, страхували се да не ги убият и се крили в храстите
Полицаят, ранил 19-годишния младеж, е отстранен от длъжност

Приятели на простреляния 19-годишен младеж от Плевен споделиха пред Нова телевизия, че са се крили в храстите до болницата от страх да не ги гръмнат. Те са в шок и недоумяват как полицаите, които трябва да пазят хората, ги преследват, за да ги убият.

По думите на младежите полицейската кола е била цивилна, без отличителни надписи или светлини. Служителят, произвел изстрелите, временно е отстранен от длъжност.

Момчето, което е шофирало колата с бургаска регистрация, разказа как след засичане на пътя от съседната кола му извикали да отбие колата, за да се разберат.
„Питаха ме „Някакъв проблем ли има?“ и аз отговорих: „Какъв проблем? Ти ме засичаш“. Тогава шофьорът на другия автомобил ми каза да отбия вдясно, за да се разберем и аз тръгнах натам, но приятелите ме посъветваха да не спирам, защото онези са здравеняци. Продължихме насам и се чу изстрел. Едното момче тогава изкрещя да карам към болницата“, разказва единият от изплашените младежи.
„Не знам в каква държава живеем – тези, които трябва да ни пазят, да ни убиват. В другата кола хората приличаха на мутри, бяха бабаити. Не знам нормален човек дали би спрял, за да се саморазправя с тях. Страхувах се да не са някои изроди, които искат да ни убият“, каза негов приятел.
„Тръгнахме да влизаме в болницата и не ни дават – било инфекциозно. Криехме се зад храстите, за да не разстрелят и нас“, добави той.
Междувременно БНТ съобщи, че 19-годишният младеж, който беше прострелян, е опериран и е в добро състояние. Той е настанен за лечение в болница.
На протест тази сутрин пред болницата в Плевен се събраха момчетата, които са били в колата. Тук дойдоха и техни приятели и семействата им.
"Оперираното момче, благодарение на тях и на колегите, тъй като аз съм лекар, е в добро здравословно състояние след тежка 4-часова животоспасяваща операция. Самите те са го докарали тук и след това лекарите са положили усилия да бъде в добро състояние в момента", обясни Диян Георгиев. Той е баща на един от изплашените ученици.
Синът му е бил до простреляното момче, цялата му тениска е била в кръв, която е дадена в следствието за експертиза.
"В деня, в който се е случил инцидента, брат ми се е прибирал от изпит в София. Събира се с приятелите си, защото не са се виждали от много време", каза Дико Диков, брат на простреляното момче.
"Всичко започна, когато навлизахме в Плевен и застигаме бяла кола, която си личеше, че не се движи адекватно по пътя. Настъпваше маркировки, криволичеше. На влизане в града се движеше бавно, при което аз се опитвах да го заобиколя, да си го изпреваря. Той обаче подава газ и не ми позволява да бъде изпреварен. Примирявам се и продължавам да карам след него. Престроявам се в лява лента на кръстовище, при което той ме засича, подавам звуков сигнал и заставам до него“, каза пред националната телевизия Юли Юлиев - шофьорът на колата, по която е стреляно.
По-късно днес от полицията и прокуратурата ще дадат повече информация по случая.
Източник: https://www.flagman.bg/article/323019
Ето и видеото - https://www.youtube.com/watch?v=c049F4cP0CA
Прикачени файлове
Източник: https://www.youtube.com/watch?v=c049F4cP0CA
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

Ще го изгледам! Бахти уродите подли! Ще стрелят чак, каубойци?!!! Тая измет сигурно и не са били в час за да стрелят. И аз знам подобен случай с мои познати от много отдавна, където пияна и ненормална кука им е извадила пистолет в подлеза, вечер в 9 часа. И бил мъртъв, не можел да говори като хората, неясно точно на какво. Те са извикали други куки, които тихомълком си го прибрали урода и им казали да се разкарат,ако не искат и тях да приберат?!
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар

Peggy Zina написа: 22 Фев 2025, 21:40
Peggy Zina написа: 01 Фев 2025, 18:55 Ще се въздържа от коментар относно "свидетеля". На най-долния линк се вижда вижда какво става. Колкото за бодикамерите аз съм за тях, НО също съм и за криминализация, уволнение на полицаите при манипулация, на записите, защото ако всичко беше точно хората нямаше да снимат с техните си телефони, все като не им изнася бодикамерета била извън обсег, не записвала била, батерията и паднала била , тинтири пинтири. Не ведънж и дваж сме били свидетели на записи на парче.

Представям ви полицай Павлин Винчев, който по време на служба заедно с колегите си , си избива комплексите като стреля по невоъръжени младежи в гръб.Качвам линк по-долу към клипа на Цанов - струва си да се гледа, един от участниците е момичето от цитата по-горе, също и момчето което миналата година едва не бе убито от полицай, интересен дебат се получава накрая между Цв. Цветанов и адвоката. Качвам и статия относно случая с момчето....
Ученици в шок след стрелбата по колата им, страхували се да не ги убият и се крили в храстите
Полицаят, ранил 19-годишния младеж, е отстранен от длъжност

Приятели на простреляния 19-годишен младеж от Плевен споделиха пред Нова телевизия, че са се крили в храстите до болницата от страх да не ги гръмнат. Те са в шок и недоумяват как полицаите, които трябва да пазят хората, ги преследват, за да ги убият.

По думите на младежите полицейската кола е била цивилна, без отличителни надписи или светлини. Служителят, произвел изстрелите, временно е отстранен от длъжност.

Момчето, което е шофирало колата с бургаска регистрация, разказа как след засичане на пътя от съседната кола му извикали да отбие колата, за да се разберат.
„Питаха ме „Някакъв проблем ли има?“ и аз отговорих: „Какъв проблем? Ти ме засичаш“. Тогава шофьорът на другия автомобил ми каза да отбия вдясно, за да се разберем и аз тръгнах натам, но приятелите ме посъветваха да не спирам, защото онези са здравеняци. Продължихме насам и се чу изстрел. Едното момче тогава изкрещя да карам към болницата“, разказва единият от изплашените младежи.
„Не знам в каква държава живеем – тези, които трябва да ни пазят, да ни убиват. В другата кола хората приличаха на мутри, бяха бабаити. Не знам нормален човек дали би спрял, за да се саморазправя с тях. Страхувах се да не са някои изроди, които искат да ни убият“, каза негов приятел.
„Тръгнахме да влизаме в болницата и не ни дават – било инфекциозно. Криехме се зад храстите, за да не разстрелят и нас“, добави той.
Междувременно БНТ съобщи, че 19-годишният младеж, който беше прострелян, е опериран и е в добро състояние. Той е настанен за лечение в болница.
На протест тази сутрин пред болницата в Плевен се събраха момчетата, които са били в колата. Тук дойдоха и техни приятели и семействата им.
"Оперираното момче, благодарение на тях и на колегите, тъй като аз съм лекар, е в добро здравословно състояние след тежка 4-часова животоспасяваща операция. Самите те са го докарали тук и след това лекарите са положили усилия да бъде в добро състояние в момента", обясни Диян Георгиев. Той е баща на един от изплашените ученици.
Синът му е бил до простреляното момче, цялата му тениска е била в кръв, която е дадена в следствието за експертиза.
"В деня, в който се е случил инцидента, брат ми се е прибирал от изпит в София. Събира се с приятелите си, защото не са се виждали от много време", каза Дико Диков, брат на простреляното момче.
"Всичко започна, когато навлизахме в Плевен и застигаме бяла кола, която си личеше, че не се движи адекватно по пътя. Настъпваше маркировки, криволичеше. На влизане в града се движеше бавно, при което аз се опитвах да го заобиколя, да си го изпреваря. Той обаче подава газ и не ми позволява да бъде изпреварен. Примирявам се и продължавам да карам след него. Престроявам се в лява лента на кръстовище, при което той ме засича, подавам звуков сигнал и заставам до него“, каза пред националната телевизия Юли Юлиев - шофьорът на колата, по която е стреляно.
По-късно днес от полицията и прокуратурата ще дадат повече информация по случая.
Източник: https://www.flagman.bg/article/323019
Ето и видеото - https://www.youtube.com/watch?v=c049F4cP0CA
Случаите зачестиха,то контрабанди, то не знам какво, качвам ви цитираният случай в развитие. Отделно сега са празници и всички пътуват и смятам , че ще ви е полезно. Покрай загиналата Сияна , светла й памет започнаха едни ПР акции да се покаже МВР колко било работело и да пълнят бюджета, и нито дума за "качествените пътища", говори се, че в злополучният участък е бил влаган варовик, ако имате вкъщи някоя смесителна батерия, покрита с калциев карбонат прокарайте пръсти по него да видите кво сцепление има - никакво. Та се почна едно дебнене едно чудо - бе Джеймс Бонд по български му - то необозначени автомобили, със светлинна и звукова сигнализация от TEMU :lol: , то не знам какво. Част от тази публикация освен да ви запознае с "героите" на родното МВР, цели да ви даде информация как да се защитите от подобни полицейски произволи... искате не искате може и да се стигне до съд, за да защитавате правотата си. Полицаите нямат, нямат и сертифицирана камера , която да мери скорост в движение - така , че такова нещо "аз карах със 180 и не можах да го стигна" стигна не важи, скорост на око не се мери. Никой не може да ви задължи да спирате на необозначен автомобил, може да са сякакви хора ,няма да изброявам на колко места се продават полицейски стикери,униформи, сини лампи и т.н. полицейски аксесоари, дори нощно време, при подаване на сигнал със стоп палка от обозначен полицейски автомобил имате право да не му спрете и да отидете до най близкото РПУ, в случай, че не е менте полицай. Към днешна дата по моя край необозначените автомобили са БМВ 1ва серия хечбек от най-старите, гледам и по големите градове са с такива...Понеже сега се създават условия за полицейски произволи, най-сигурната ви защита си остава по един видеорегистратор отпред и отзад - пък на тях ако им стиска нека да лъжат после + снимайте ги с личните си телефони, те са държавни служители по време на работа, не са у тях си. Защото като почне някаква кола там да ви притиска нормално е да настъпите- нали и после кво ще изкарат вас виновен.
Качвам и едно ново видео на Цанов относно наркотиците няколко съдби, няколко гледни точки, едната гостенка е потърпевша от фалшивоположителен тест за дрога, и работата ква е била , че тя си е седяла в колата, не я е карала и те са я наредили, но е била сама и са си я набелязали за жертва - не забравяйте , вие сте водите водачи - САМО АКО НАПРАВЛЯВАТЕ ДВИЖЕНИЕТО НА ВЪПРОСНОТО МПС - ако си седите в него дори и неугасено не сте водачи, но шапкарите гледат как да ви изпързалят. Няма да отварям дума как и по какви начини се манипулират техните бодикамери, ей сега например една от причините делото с/у Димо Алексиев да се увенчае с фалстарт , е че полицаите са предоставили записи от бодикамерите на парче....
Една от причините да качвам това е случаят с полицай Павлин Винчев, който замалко не уби невъоръжен младеж. Към днешна дата господинът е дисциплинарно уволнен. Само да ви припомня полицаите са били с необозначен автомобил. Тези дни Тина Ивайлова му е взела интервю, силно се надявам този неин материал да е подтикнат от търсенето на другата гледна точка, защото иначе се превръща в търкане на имидж в стил Мон Дьо , че като гледам как се се активизизарала пасмината в коментарите не ми се ми се обсъжда, иначе жената казва , че говорила била с потърпевшото момче, и казва че можело да има и видео с него. Но защо в материала с полицая удобно не се показва видеото от инцидента, не се наемам с предположения.
Защо МВР уволни дисциплинарно полицай след стрелба по автомобил?
Павлин Вичев за първи път разказва своята версия след инцидента
Опитен полицейски служител от Областната дирекция на МВР - Плевен е дисциплинарно уволнен, след като простреля младеж при опит за полицейска проверка. Инцидентът е станал в началото на юни миналата година, а уволнението е последвало преди приключването на досъдебното производство, образувано в Районна прокуратура - Плевен.
В интервю за GlasNews, Павлин Вичев - служител с 23-годишен стаж в системата, разказва за случилото се и защо смята, че е взел правилното решение в критична ситуация. Той твърди, че нито началниците му, нито директорът на ОДМВР - Плевен са проявили интерес да чуят неговата версия за инцидента.
"В полицията постъпих на 1 март 2002 година. До 2009 година бях униформен на улицата - водач на патрулен автомобил. След това се преместих в Първо РУ като младши разузнавач в Криминална полиция, а от ноември 2014 година ме поканиха да работя в тежката група - престъпления против личността. Занимавахме се с разследване и разкриване на убийства, изнасилвания, отвличания, грабежи," разказва Вичев.
На 17 март тази година Вичев получава заповед за дисциплинарно уволнение, подписана от министъра на вътрешните работи. Причината - инцидентът от нощта на 6 юни 2024 година, когато при полицейска проверка стреля по автомобил и ранява младеж.
Според разказа на полицая, всичко започва на 4 юни, когато с колеги от ГДНП работят по разкриването на група, извършваща тежки престъпления, включително въоръжени грабежи. В нощта на инцидента, около 2:15 часа, докато се движат по булевард "Христо Ботев" в Плевен, зад служебния автомобил се прилепва друг автомобил, който според Вичев се държи агресивно - приближава се плътно и след това изоставя, имитирайки блъскане.
В района на Медицинския университет полицаят решава да спре в лявата лента, за да пропусне автомобила. Началникът на групата слиза, легитимира се като полицай и нарежда на водача да отбие вдясно. Първоначално изглежда, че шофьорът ще се подчини, но внезапно форсира двигателя и потегля с висока скорост.
"Не ми е за първи път да виждам как автомобил помита хора или се обръща и тръгва срещу полицаите. Извадих оръжието, стрелях един път в безопасна посока и един път по направление на автомобила, като се бях прицелил в задна дясна гума," обяснява Вичев.
Едва по-късно в болницата полицаят разбира, че има прострелян човек и че по погрешка е използвал личното си оръжие вместо служебното. "По принцип се движа в свободното си време с лично оръжие, законно притежавано. Отивайки на работа, обикновено го оставям в служебната каса. Тръгвайки по спешност, отворих касата, взех белезници, фенерче, хванах оръжие и го сложих на кръста. Въобще не съм и разбрал, че оръжието, което вземам, не е служебното. Това се случва след 72 часа работа," казва той.
След инцидента Вичев не е потърсил контакт с простреляния младеж или родителите му, тъй като е преценил, че това би създало предпоставка за конфликт. "Родителите достатъчно ясно показаха мнението си, отношението си и нагласата си в брифинга, който дадоха на следващия ден," споделя полицаят.
На въпрос защо не е опровергал медийните твърдения, които според него не отговарят на истината, Вичев отговаря: "С 23-годишния си опит знам, че е по-лесно да докажеш, отколкото да разкажеш. Затова оставих нещата в ръцете на разследващите, на Вътрешна сигурност."
Въпреки уволнението и разочарованието от системата, която не е застанала зад него, Павлин Вичев иска да се върне на работа в полицията. "Малко останахме такива като мене - инати и да се раздават изцяло на системата. Обичам си работата, върша я с удоволствие и професионализъм, въпреки обидата и удара под кръста," завършва той.
Според информация от GlasNews, 400 полицейски служители са подписали подписка в подкрепа на Вичев, но за нея не се говори в медиите. Любопитен факт е, че бащата на Павлин Вичев също е бил полицай и е загинал при изпълнение на служебните си задължения, след като е бил блъснат от автомобил на пътя.

Качвам друг инцидент с огнестрелно оръжие, при който са замесени служители на реда ,такива случаи даже не ги броя , а колко са били фатални, иначе за обикновените граждани искат от 9 баира вода , за разрешително за късоцевно нарезно и ти отхърлят молбите дори само като не си им симпатичен....
Бивш полицай извади пистолет срещу гражданин в Плевен
Служители на реда прикриват роднина след въоръжена заплаха на пътя
Драматичен инцидент разтърси централната част на Плевен, след като бивш служител на реда извади пистолет и заплаши гражданин по време на пътен конфликт. Както съобщава "NOVA", случката се е разиграла на оживена улица в града и то докато потърпевшият, Милен Манчев, е бил с малката си дъщеря на път за занималня.
Според разказа на Манчев, конфликтът започнал, след като шофьор, идентифициран по-късно като Петър Дражев - бивш служител на полицейското управление в Плевен, нарушил правилата за движение, като „въртял гуми" и навлязъл в забранена улица.
"С детето ми щяхме да бъдем пометени, след като Петър Дражев въртя гуми и влезе в забранена улица. Направих жест и бях напсуван. Оставих дъщеря ми и се забързах, за да снимам номера на колата и да подам сигнал на спешния телефон. Бях посрещнат с въпроса „знаеш ли кой съм аз" и с призив да не се занимавам с него. Насочи към мен оръжие, което беше заредено", сподели потресеният гражданин.
Ситуацията става още по-скандална, когато след подаден сигнал на телефон 112, на мястото пристига полицай, който се оказва син на предполагаемия нарушител. По думите на Манчев, полицаят не предприел никакви действия по случая, което повдига сериозни въпроси за конфликт на интереси и потенциално прикриване на инцидента.
Потърпевшият успял да заснеме нарушителя с телефона си, което може да се окаже ключово доказателство при разследването на случая.
Случаят повдига тревожни въпроси не само за безопасността на движението, но и за поведението на бивши и настоящи представители на реда, както и за евентуалните механизми за взаимно прикриване при нарушения.
От полицията в Плевен все още няма официално становище по инцидента. Потърпевшият гражданин споделя, че възнамерява да сезира по-висши инстанции, включително Вътрешна сигурност на МВР и прокуратурата.

И пак за темата с необозначените автомобили , оняден Цветанка Ризова зададе на гостуващата комисар Ботева няколко елементарни въпроса, около самата процедура при " прихващане " на нарушител и получи непрофесионални отговори! Редно бе да се разясни детайлно,защото този тип дейност е нова за Българските ширини,с изключение на небрандирани автомобили на различни сектори на МВР!Не може просто така да набиеш буркан на тавана и да пуснеш светлинен,или звуков сигнал за да отстраниш нарушител на пътя!
Заловиха мним полицай с микробус с пуснати полицейски блицове, показал фалшивата си значка
Оказва се обаче, че дори няма свидетелство за управление
Заловиха мним полицай с микробус с пуснати полицейски блицове, пише bTV.
Случаят е от вечерта на 17 април в София. Полицаи от 6 Районно управление спират микробус с пуснати полицейски сигнални светлини на ул. „Пчела“.
При спирането шофьорът е извадил фалшива значка и се представил на служителите на реда като техен колега. Оказва се обаче, че дори няма свидетелство за управление.
В превозното средство с него е имало и друг мъж – и двамата криминално проявени. Мъжете са задържани, по случая тече разследване.

Източници:https://www.dunavmost.com/novini/zashto ... -avtomobil
https://www.dunavmost.com/novini/bivsh- ... n-v-pleven
https://fakti.bg/krimi/965144-zaloviha- ... si-znachka
https://www.youtube.com/watch?v=Jt58iACDCsM - видеото на Тина Ивайлова
https://www.youtube.com/watch?v=XsMZxTDfoSY - видеото на Цанов
Прикачени файлове
292380940_1522246008211315_1601479166803874991_n-e1657211098987-1592566025.jpg
Източник:https://www.facebook.com/photo?fbid=1224136902403988&set=a.281840449966976
Източник:https://www.facebook.com/photo?fbid=1224136902403988&set=a.281840449966976
Източник: https://www.dunavmost.com/novini/bivsh-politsai-izvadi-pistolet-sreshtu-grazhdanin-v-pleven
Източник: https://www.dunavmost.com/novini/bivsh-politsai-izvadi-pistolet-sreshtu-grazhdanin-v-pleven
Източник: https://www.dunavmost.com/novini/zashto-mvr-uvolni-distsiplinarno-politsai-sled-strelba-po-avtomobil
Източник: https://www.dunavmost.com/novini/zashto-mvr-uvolni-distsiplinarno-politsai-sled-strelba-po-avtomobil
Публикувай отговор