За саксиите също ми е много интересно вашите предпочитания.Освен размерите.Аз фосега предпочитах пластмасови квадратни по възможност...Но винаги ги пробивам и отстрани по стените да влиза въздух още.А Това клипче ме убеждава да опитам следващия път 6 по 15л платнени.Но се чудя средните също ли платнени,или първо с тези,които имам и само крайните да са платнени?
Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Размера на саксиите и техния добив
-
Inna
- Marijuana Mom

- Has thanked: 8098 times
- Been thanked: 5502 times
-
Harvester
- Градинар

- Has thanked: 400 times
- Been thanked: 305 times
Ени куесчънс ?? 
Определено! Аз също харесвам пластмасовите но текстила е друга игра за корените. Много съм доволен от тях. Кое те притеснява средната да е текстил? Един съвет, направи си лек ръб от почва по периферията, долепен до стената на саксията. Така, като поливаш няма да изтича вода навън през текстила, заради изсъхнала почва. Първите милилитри вода ги наливам по-бавно и като се намокри отпускам да тече смело. Поливам без изтичане понеже си ползвам само органични торове. Добра идея също е да оставиш малко разстояние между саксиите и да сложиш оребрена подложка - скара под тях. /има такива в алиекспрес и се каня да поръчам/. 3-4-5 галона се ползват най-често, като гледам дневниците. Аз също ползвам в този диапазон 12-15-19 литра. Литрите на текстила трябва да са малко повече, тъй като почвата по периферията редовно е суха и трябва да се предвиди, че мокрия обем е малко по-малък от обема на почвата /саксията/.
При поливането не се налага да олеква, колкото при пластмасовите, ако при пластмасата оставяш 30% влага за да полееш, в текстила не е нужно да се засуши чак толкова, корените пак "дишат" добре и няма да намалиш притока на вещества заради ниска влага. Ти ще го усетиш, сигурен съм.
Определено! Аз също харесвам пластмасовите но текстила е друга игра за корените. Много съм доволен от тях. Кое те притеснява средната да е текстил? Един съвет, направи си лек ръб от почва по периферията, долепен до стената на саксията. Така, като поливаш няма да изтича вода навън през текстила, заради изсъхнала почва. Първите милилитри вода ги наливам по-бавно и като се намокри отпускам да тече смело. Поливам без изтичане понеже си ползвам само органични торове. Добра идея също е да оставиш малко разстояние между саксиите и да сложиш оребрена подложка - скара под тях. /има такива в алиекспрес и се каня да поръчам/. 3-4-5 галона се ползват най-често, като гледам дневниците. Аз също ползвам в този диапазон 12-15-19 литра. Литрите на текстила трябва да са малко повече, тъй като почвата по периферията редовно е суха и трябва да се предвиди, че мокрия обем е малко по-малък от обема на почвата /саксията/.
При поливането не се налага да олеква, колкото при пластмасовите, ако при пластмасата оставяш 30% влага за да полееш, в текстила не е нужно да се засуши чак толкова, корените пак "дишат" добре и няма да намалиш притока на вещества заради ниска влага. Ти ще го усетиш, сигурен съм.
-
Inna
- Marijuana Mom

Да,това накрая ме убеди,а и самите коренчета колко са брадати.
Да,в пластмасата има малко празно,така си е.Мисля,че ще е малък ъпгрейд за следващото гледане.Ами имах до сега едни и същи и съм свикнала с пластмасови,но ще опитам,да.Мисля и средните да са платнени,само ще ги започна в чашка може би.....Да,ще е добре да не са в чиниите директно на земята,и аз за това си мислех за тях,но ще видим при мен какво може да се измисли и ще поразгледам.И ще имам предвид казаното от теб.
- Spiral
- Баш Градинар

- Has thanked: 1336 times
- Been thanked: 2321 times
Аз съм много доволен от gronest с дишащата мембрана, водата може да изтече само отдолу.
Keep on growing 
-
Inna
- Marijuana Mom

Тук още едно пускам за платнените,където обяснява това,което се вижда на първия клип-руут прунинга.Да,изглежда много по-добре да не се вие корена,а да се разклонява,ще има повече местенца,връхчета на коренчета,които да дърпат.......
-
Inna
- Marijuana Mom

А пък относно размера,ето нещо,което съм се опитвала,но не мога да постигна!Как ги нправи толкова зелени?!С химийки ли повечко,защото при мен не може да се получи.Гледам,че 5,6 пъти на ден ги полива!
Аз ги докарвам донякъде,до растеж и после неминуемо им отеснява.....Айде майка въя вег мога да закрепя да кажем в малко съдче,но това?А да излезе такъв храст от тая чашка с такива глави просто ми е непонятно как става!
- Vetrushka
- Ветрушка

- Has thanked: 2127 times
- Been thanked: 3747 times
Представям си какво ще направи в 14 литра, а аз казвам, че са ми малкиInna написа: ↑09 Дек 2025, 12:34 А пък относно размера,ето нещо,което съм се опитвала,но не мога да постигна!Как ги нправи толкова зелени?!С химийки ли повечко,защото при мен не може да се получи.Гледам,че 5,6 пъти на ден ги полива!Аз ги докарвам донякъде,до растеж и после неминуемо им отеснява.....Айде майка въя вег мога да закрепя да кажем в малко съдче,но това?А да излезе такъв храст от тая чашка с такива глави просто ми е непонятно как става!
-
Inna
- Marijuana Mom

Vetrushka написа: ↑09 Дек 2025, 14:29Представям си какво ще направи в 14 литра, а аз казвам, че са ми малкиInna написа: ↑09 Дек 2025, 12:34 А пък относно размера,ето нещо,което съм се опитвала,но не мога да постигна!Как ги нправи толкова зелени?!С химийки ли повечко,защото при мен не може да се получи.Гледам,че 5,6 пъти на ден ги полива!Аз ги докарвам донякъде,до растеж и после неминуемо им отеснява.....Айде майка въя вег мога да закрепя да кажем в малко съдче,но това?А да излезе такъв храст от тая чашка с такива глави просто ми е непонятно как става!
![]()
-
Harvester
- Градинар

- Has thanked: 400 times
- Been thanked: 305 times
https://www.youtube.com/watch?v=Yxl2M4xuO4g
Опитах да го вградя но не успях. Говори се за пулсово поливане в едногалонни саксии. Много добре обяснява плюсовете на бързото съхнене и честото поливане.
Опитах да го вградя но не успях. Говори се за пулсово поливане в едногалонни саксии. Много добре обяснява плюсовете на бързото съхнене и честото поливане.
-
Inna
- Marijuana Mom

Тук да отбележим,че той говори за кокос.Другия в чашката ме се разбра какво е,но то няма и голямо значение,толкова е малка,че можеше и гъба да е,едва ли разчита на хранителните вещества от почвата.Harvester написа: ↑09 Дек 2025, 21:47 https://www.youtube.com/watch?v=Yxl2M4xuO4g
Иначе доколкото съм чела за кокоса наистина не му трябват големи съдове,май е безсмислено да е в повече от 5 литра?Даже галон,то колко беше един галон,3 литра и нещо ли,не помня....Само дето това нещо е голяма занимавка,толкова пъти да поливаш.
.png)